Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2019-06-27, 23:01
  #49
Medlem
Rolig läsning...
Jag jobbar som sektionschef på ÅF och det är det mest decentraliserade teknikkonsultföretaget i Sverige.

Affärsidén bygger på att ledningen inte kommer med pekpinnar om hur vi ska arbeta ut i sektionerna. Så därför är det väldigt lustigt med denna konstiga konspiration.

Träffa förresten Malin Frenning häromdagen och hon gjorde ett väldigt bra intryck och gav verkligen inga moralkängor. Mer en typisk modern ledare med huvudet på skaft och stort fokus på affären.

ÅF ligger förövrigt i topp på många listor som mest attraktiva teknikföretag att jobba på i Sverige.
Citera
2019-06-27, 23:09
  #50
Medlem
Enoch.Thulins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det låter intressant. Kan du berätta mer.

Namnet Malin Frenning dök upp. Ekonomiingenjör från Luleå. Telia VD, producerat film och även hög post på ÅF.
Det är väl en Landstingskärring?
Citera
2019-06-27, 23:35
  #51
Moderator
GreffueAnthoniuss avatar
Man får ändå ge Ångpanneföreningen att de behöll sitt namn länge. Stod fasta där Skånska Cementgjuteriet och Vagnfabriksaktiebolaget i Södertälje svikit sedan länge.
Citera
2019-06-28, 03:07
  #52
Medlem
wwrs avatar
Den största aktieägaren i ÅF är en stiftelse. Styrelsen har stor kvinnorepresentation.

Ibland används stiftelser för att dölja de verkliga makthavarna. Tidningen The Guardian styrs t.ex av en stiftelse. Vem som tillsätter styrelsen är hemligt.

Jag har bara i allmänna ordalag fått fram vem som tillsätter styrelsen för Åforsk som verkar vara den som kontrollerar företaget.

(FB) Ångpanneföreningens politiska agenda

Går det att få fram mer detaljerad information om vem som tillsatt denna styrelse, t.ex. namn på personerna?
__________________
Senast redigerad av wwr 2019-06-28 kl. 03:43.
Citera
2019-06-28, 04:15
  #53
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av AusnahmeMensch
Vad yrar du om? På ÅF jobbar landets främsta maskiningenjörer, du vet, en av få yrkesgrupper som fortfarande bidrar till ett nettoinflöde av pengar in i landet. Hur mycket ”hippa” startups det än finns, det som historiskt och fortfarande gör oss rika är vår överlägsenhet inom maskin och tillverkningsindustrin.
Kritiken riktas inte mot ingenjörer i sig, utan mot företagsledningen, ägarkonstellationen och dess agenda.
Citera
2019-06-28, 04:33
  #54
Medlem
farfars avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Kalle81
Jag har varit tvungen att hyra in ÅF vid ett fåtal tillfällen i min verksamhet, och jag gör det inte igen kan jag säga. Det verkar som att de fokuserar på att bygga nätverk och hjälpa varandra.

Låter bra det, men med resultatet att de inte har någon egen kunskap, de ska hela tiden ringa en kollega från ÅF. Ibland fick de svar, det var bra det då. Men vi betalar inte över 1000 kr/timmen för att de ska sitta och ringa till andra.

Detta gjorde de en tredjedel av tiden. Den andra tredjedelen av tiden fick jag bedriva vuxenupplärning av personerna. De var okunnig i det mesta, och det gör mig egentligen ingenting att förklara saker.

Men när de kom tillbaka och frågade samma sak 3e och 4e gången började jag tröttna.

Den sista tredjedelen av arbetstiden gick åt till att andra ÅF-konsulter ringde till våra ÅF:are och frågade en massa idiotiska saker, som våra ÅF:are förstås inte kunde svara på. Därför gick de till mig, och jag blev indragen i en komvuxverksamhet för 5-10 olika ÅF:are.

En dag insåg jag att det gick ut över mitt företags verksamhet och slog direkt på bottenlinjen. Så jag gjorde mig av med ÅF och skyr de som pesten än idag.

Det säger sig lite självt att om man är ett konsultbolag på 16000 pers eller vad det nu var så får man bemanning, och inte specialister. Leta små konsultbolag med bra trackrecord är mitt tips. Alla stora drakarna suger för samtliga involverade är min åsikt.
Citera
2019-06-28, 06:53
  #55
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av raviolo
Trams. Jag jobbar (som konsult) på ÅF så här kommer min ”inside information”:

ÅF är ett av Sveriges största konsultföretag för ingenjörer. Alltså för personer som arbetar med teknik och vetenskap. Totalt ca 16000 anställda.

Stiftelsen kommer sig av att företaget har vuxit fram sedan slutet på 1800-talet med olika ägarförhållanden innan det tillslut landat i ett privat företag. Stiftelsen är ÅForsk och gynnar återigen teknik och vetenskap, läs mer här: https://aforsk.com/ (Det gör dessutom att ÅF är mer långsiktigt i sitt arbete, mindre fokus på kvartalsrapporter i det dagliga arbetet och mer fokus på långsiktig utdelning och stabilitet.)

Sustainability/hållbarhet måste man arbeta med om man har tekniktjänster inom de områden som ÅF är verksamt. Det pågår stora projekt med miljöutredningar, kärnkraftsverksamhet, fabriksbyggen. Självklart behöver man arbeta aktivt med hållbarhet, både av juridiska och marknadsmässiga skäl. (Vi hjälper alltså till för att kärnkraften ska fungera, tvärtemot vad du påstår.)

När det gäller ladies month är det en vattendelare, men det är ett mycket bra sätt att locka kvinnliga ingenjörer och stärka ÅF kompetensmässigt och marknadsmässigt. Antal sökande går upp under månaden. Delade grupper ger (enligt forskning) bättre lönsamhet och är (min åsikt) roligare.

För att ge vatten på din kvarn kan jag ge ytterligare ett exempel på socialt ansvar: Julgåvan varje år som tidigare gavs till de anställda går nu istället som gåva till barncancerfonden. Alla nöjda! Det är helt enkelt ett företag som jobbar mycket med CSR:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Corp...responsibility

Edit: Lite ytterligare läsning kring vad som görs på kärnkraftsfronten, inklusive nybyggnation: https://www.afconsult.com/sv/gor-aff...aft/karnkraft/

Nu ska jag börja jobba för dagen och lämnar detta ämne, så ni kommer inte se fler inlägg från mig.
Jag spyr. Är så glad att jag slipper vara politiskt korrekt på jobbet och låtsas att det är koloxider och inte vattenånga som står för ev. klimatförändringar. Ni förtjänar det!
Citera
2019-06-28, 09:21
  #56
Medlem
ÅF har ingen medveten politisk agenda men är precis lika trendkänsliga som alla andra stora företag.

Att anställa Kunkhe, ha en anställ-bara-kvinnor-månad och satsa på "hållbarhet" är ett varumärkesbyggande.

Som sektionschefen "Gaffen" säger här ovanför: "Vi ligger i topp på listor över attraktiv arbetsgivare" och då brukar man mäta mot studenter och andra unga. De man vill anställa för en så låg penning som möjligt.


Men även om ÅF (och andra) inte har någon egen politisk agenda så är det ju så at tmna deltar i, och förstärker, den rådande trenden.
Citera
2019-06-28, 09:57
  #57
Medlem
Sane?s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av raviolo
Delade grupper ger (enligt forskning) bättre lönsamhet och är (min åsikt) roligare.
Lönsamma företag har råd med jämställdhetsexperiment. Visa gärna forskning som visar att lönsamheten explicit beror på delade grupper.

Som ingenjör bör man inte ha problem med korrelation och kausalitet.
Citera
2019-06-28, 10:43
  #58
Medlem
Starbacks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Ångpanneföreningens politiska agenda

Det här är några uppgifter jag hört om företaget Ångpanneföreningen. Alla är inte bekräftade. Lägger man samman dem så förefaller dock företaget ha en stark politisk agenda.

* Anställer bara kvinnor under en månad på året.

* Anställer två höga "vänsterpolitiker" som hållbarhetschef. Båda kvinnor med invandrarbakgrund - Alice Bah Kuhnke, Nyamko Sabuni (aktuell nu i valet av L-ledare)

* Hållbarhet får en egen rubrik på Wikisidan.
http://www.snowleopard.info/global/w...ainability.jpg

* En stiftelse är tydligen en av de större ägarna. Det kan antyda att man skulle kunna försöka dölja ägarförhållanden. Jag har dock inte kollat detaljerna i detta.

(Detalj: En gång träffade jag en som jobbade där. Den personen var gay.)

Kan företaget ha som uppgift att sprida politiska värderingar genom att förmedla konsulttjänster?

Topic: Allt som rör företaget och kopplingar till politisk verksamhet.

Ångpanneföreningen är sen långliga tider ett av underrättelsetjänstens civila undercoverföretag. Halvsjaskiga projekt med halvsjaskig agenda anförtros gärna ÅF som åtar sej att administrera dyngan. Så ligger ÅF bakom administrationen av kamerasystemen inom Stockholms kollektivtrafik exempelvis.

Det var ett tag sen jag fördjupade mej i detta företag. Oklart om det är MUST eller SÄPO som har största intresset i detta företag. Förmodligen båda. ÅF får vara ansiktet utåt så att säga när skumraskprojekt ska sjösättas.

Mycket svårgenomtränglig hysch-hysch runt detta företag insyltat som det är också i mer djupgående försvarshemligheter. Du kan vara viss om att inlägg som flåshurtigt bagatelliserar och normaliserar ÅF i denna tråd uteslutande är dimridåer med uppgiften att torkas bort skiten som vidhäftar företaget. Vältajmat, tillrättalagt och klassiskt försvar av statshemligheter.

Se därför upp med inlägg som exempelvis börjar; "Jag har jobbat som sektionschef i ÅF i många år. Inget konstigt med det".......osv. Det är bluff.
Citera
2019-06-28, 12:19
  #59
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Det är ju jätteintressant. Ett teknikföretag prioriterar värdegrund och mångfald framför hård teknisk kunskap. Man låter två kvinnliga, mörkhyade toppolitiker (förmodligen) lalla på chefsbefattning rörande "hållbarhet", ett område som ges stort utrymme på företagets Wiki-sida.

Varför gör företaget så?

Och i mitt fall; Två kvinnliga personer (med utländsk påbrå, en projektledare och en chef) som verkade väldigt begränsade rent tekniskt (trots att detta var ett tekniskt uppdrag tjänsten gällde) och som överlag bara pratade värdegrund, lika utfall, gemenskap, bla bla.

Det är populärt. Jag har på tidigare arbetsplatser också blivit introducerad för det här med att det ska premieras om man är kvinna, mörkhyad eller liknande. Men ingen förstår riktigt varför... "det känns väl rätt"?
Citera
2019-06-28, 12:51
  #60
Medlem
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hexenhammer
Och i mitt fall; Två kvinnliga personer (med utländsk påbrå, en projektledare och en chef) som verkade väldigt begränsade rent tekniskt (trots att detta var ett tekniskt uppdrag tjänsten gällde) och som överlag bara pratade värdegrund, lika utfall, gemenskap, bla bla.

Det är populärt. Jag har på tidigare arbetsplatser också blivit introducerad för det här med att det ska premieras om man är kvinna, mörkhyad eller liknande. Men ingen förstår riktigt varför... "det känns väl rätt"?
Det är absolut mer än en känsla menar jag. Invandring och feminism utgör de allvarligaste attackerna mot Sverige på mycket länge. Men det kanske för för långt i denna tråd. Jag skrev nyss om det i en annan tråd i den här tavlan.
(FB) Kan någon tala om för mig varför politikerna vill att Sverige ska kollapsa?

De som ligger bakom attacken i detta fall håller sig delvis dolda genom en konstruktion med en stiftelse. Jag är dock inte ekonom och kan ha missat information.
Citat:
Styrelsen har sitt säte i Stockholm. Den består av fem ordinarie ledamöter och fyra suppleanter. Av dessa utses två ordinarie ledamöter med en suppleant av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, en ordinarie ledamot med en suppleant av Skogsindustrierna, en ordinarie ledamot med en suppleant av Energiföretagen Sverige samt en ordinarie ledamot med en suppleant av ÅF AB.
(FB) Ångpanneföreningens politiska agenda

Styrelsen för största ägaren Åforsk har tre kvinnor och två män. Min gissning är dock alltså att dessa utgör gisslan och de som styr företaget är de som tillsätter styrelsen.

Att, som du beskriver, prioritera värdegrund framför teknisk skicklighet gör att Sveriges tillbakagång fortsätter. Men det handlar om att utländska intressen arbetar för att bryta ned Sverige så att landet kan kontrolleras från utlandet.

Storföretagen har del i detta. Att konkurrera med bra produkter är sekundärt. Att kontrollera Sverige genom att sprida kaos och konflikt går före (som beskrivits i första länken ovan).

ÅF förefaller vara ett praktexempel på detta. Två kvinnliga, mörkhyade toppolitiker som ansvarat för "hållbarhet" verkar bara vara toppen på isberget.
__________________
Senast redigerad av wwr 2019-06-28 kl. 13:00.
Citera

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Det är enkelt att registrera ett nytt konto

Bli medlem

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här

Logga in