• 18 891 online
  • 1 213 061 medlemmar
  • 62 574 242 inlägg
2019-01-12, 01:18
  #133
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
"Gammelmedia är inte alls vänster, för de ägs av Bonniers och så, och dom är ju kapitalister" är ett annat vänster-narrativ som vissa konservativa ilurats. Här utnyttjar man att "kapitalist" dels kan syfta på anhängare av ett politiskt system, och dels att vara kapitalägare, vilket ju är två helt olika saker. Fakta: De nyheter och böcker som produceras av Bonniers är kraftigt vänstervridna.Va? Nej, varför skulle jag hävda det? Tvärtom, Trump vågar ju också kritisera det faktum att gammelmedia är vänster, eller "liberal media" som det heter på engelska (liberal betyder socialist på engelska som du förhoppningsvis vet).Ja det är en följd av att hans kärnväljare är den amerikanska arbetarklassen, familjepappor med cowboyhatt. So what? Trump definierar inte all höger.Jo - hela den marxistiska maktanalysen går ut på att kritisera vita, heterosexuella, ateister/kristna, rika, företagare, entreprenörer etc. Även om vänsterretorikerna bytt ordet "elit" mot "priviligierad" för att visa att de inte alls tycker att dessa är "bättre" utan att de bara har manipulerat sig till sitt överläge, i och med kolonialism och patriarkat och "strukturer". På 80-talet pratade man mycket om "elit" versus "gräsrötter" eller "arbetarklassen" som på den tiden ansågs vara fattig.Bland vanliga bögar röstar faktiskt fler på SD än bland vanliga svenskar. Så HBT-rörelsen, som ju är kapad av vänstern, representerar absolut inte alla bögar.De vill gärna framställa sig som frigjorda fritänkare ja, men inget kunde vara mer fel. Man blir inte fritänkare för att man färgar håret på samma sätt som alla andra på Pride eller på den queer-certifierade ungdomsgården, för att man är vegan, för att man bor i kollektiv, för att man säger sig vara emot rasism, för att man källsorterar sina sopor eller för att man spelar brun gitarr på fest. TVÄRTOM!Om de ligger lågt så kan väl inte RFSL anklagas för deras existens? Eller försöker du dig på en guilt by association, av samma typ som när vänstern dissar SD för att nån enstaka SDare har sagt fula ord på fyllan?Ja de har ju tagit över nästan hela samhället tyvärr, via sin så kallade entrism, att ta över folkrörelser, föreningar o dyl.Varför ljuger du hela tiden? Jag har ingen ovilja att fastslå att exempelvis heterosexualitet är "normalt" - om man nu måste resonera i vänstertermer. Det erkänner ju till och med kommunisterna själva när ni pratar om "heteronormativitet". Och att homosexualitet är "onormalt" i betydelsen att det inte är normen (majoriteten), vilket kommunisterna själva erkänner i och med att de kallar sig för "normbrytande". Hur kan något vara "normalt" och samtidigt "normbrytande"? #newspeak

Ja för det är ju just vad du gör - du ger dem rätt när du säger att det är "normalt" att vara heterosexuell. Då säger du indirekt att den "heteronorm" som vänstern pratar om faktiskt existerar. Trots att sanningen är den att alla tänder på olika saker och att det inte är större skillnad på de grupper som staten pekar ut i diskrimineringslagen som skyddsobjekt (homosexuella, muslimer, kvinnor etc) och andra (fetischister, polygama, swingers, prostituerade, torskar, sverigedemokrater, libertarianer, fritänkare, ja jag kan tänka mig hundratals grupper). Staten funkar bäst om alla är lika inför lagen. Vänstern ropar gärna "likhet inför lagen" men när man frågar vad exakt de menar med det, så avslöjas det att de i själva verket vill ha positiv inkvotering! Och såna som du ger dem som sagt rätt när du resonerar "va, vill vänstern ha likhet inför lagen, okej då vill jag nog ha olikhet inför lagen!". LÅT INTE VÄNSTERN SÄTTA NARRATIVEN.


Nu inkluderar ju jag liberaler i vänstern. Som sig bör eftersom liberalism är en vänsterlära. Men jag misstänker att du kanske resonerar annorlunda. Ja, varför producerar judiska Bonniers vänstervridna nyheter och böcker tror du? Kan det vara av samma anledning som när juden George Soros sponsrar vänstern? Eller när finansjudar som Kamras, Weil och Urwitz sponsrar den röda terrororganisationen Expo?

Men om du anser att Trump inte är vänster så är det väl inte vänster att kritisera den nuvarande eliten? Det ligger inget meritokratiskt i det begreppet utan avser bara de som har makten politiskt, ekonomiskt och medialt. Liberal avser ”vänster” i USA. Det kan motsvara både socialister och vänsterliberaler här hos oss.

Hur förklarar du då att några av de rikaste och mäktigaste medlemmarna från den objektivt sett mest priviligierade folkgruppen i världen stödjer och sponsrar vänstern? Som de judiska namn jag nämnt tidigare. Och när hörde du vänstern kritisera Soros? Men vi kan även ta upp bolsjevikrevolutionen i Ryssland som finansierades av judiska Wall Street bankirer. Eller Frankfurtskolan som också finansierades av rika och mäktiga judiska familjer. Det är ganska stora hål i din förklaringsmodell.

Källa tack på att stödet för SD är större bland bögar än bland folk i gemen.

Vad är enligt dig en ”riktig libertarian” då? Och vad ger dig tolkningsföreträde, du anonyme flashbackare?

Eftersom pederasterna finns kvar inom RFSL så stänker det skit på organisationen givetvis. Pedofiler som avslöjas i partier utesluts. När Kjell Rindar utsågs till festivalgeneral för Pride så visste alla inom RFSL att han var pederast. Det var först när alternativ media gjorde en stor sak av det som Rindar inte fick behålla den positionen.

Du törs inte stå för att värderingar som är normala och friska ska främjas utan kör någon slags liberal relativism med utgångspunkt från din autistiska syn på ”individens rättigheter”. Därför är du så skitnödig över vad vänstern tycker och säger. Det är ju hela bevekelsegrunden för din tråd. Att du själv är fintad och till stor del internaliserat vänsterns synsätt. Vänstern vill göra det onormala normalt och därav ”normkritik”. Och du har inga motmedel.
Citera
2019-01-12, 02:47
  #134
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Endevil
Nu inkluderar ju jag liberaler i vänstern.

Trots att jag har tydliggjort att jag står för högerståndpunkter så hänger du alltså upp dig på semantik. En tydlig varningsklocka om autism.

Citat:
Ja, varför producerar judiska Bonniers vänstervridna nyheter och böcker tror du? Kan det vara av samma anledning som när juden George Soros sponsrar vänstern? Eller när finansjudar som Kamras, Weil och Urwitz sponsrar den röda terrororganisationen Expo?

Det finns förklaringar till varför många ur judisk kultur är vänster men det hör inte hemma i denna tråd. Svenskar, som du verkar älska, är ju för den delen ännu oftare vänster.

Citat:
Men om du anser att Trump inte är vänster så är det väl inte vänster att kritisera den nuvarande eliten?

Om man kritiserar elit just för att de är vad elit betyder, dvs bäst, så är det ett vänsterresonemang.
Men alla kan lägga in en annan betydelse i begreppet "elit". Det är vad man menar som räknas, inte enbart ordvalen.

Citat:
Källa tack på att stödet för SD är större bland bögar än bland folk i gemen.

Tror jag läste det på Facebook-väggen hos en trovärdig högerdebattör och SDare som jag är Facebook-vän med. Kan inte peka ut vem eftersom jag är anonym här.

Citat:
Vad är enligt dig en ”riktig libertarian” då? Och vad ger dig tolkningsföreträde, du anonyme flashbackare?

För att detta ska bli mer än en "true scotsman fallacy" så kan man tala om ett konsensus bland de
personer som själva titulerar sig libertarianer. Då slipper man vänstertroll såsom Expressen-skribenten Carl Norberg som förvisso kallar sig "klassisk liberal" men som endast erkänns som dylik av max 10% av övriga som kallar sig så. Dessa diskussioner om ords definitioner är föga givande, för övrigt.

Citat:
Eftersom pederasterna finns kvar inom RFSL så stänker det skit på organisationen givetvis.

Men politik bör handla om något mer intelligent än att lukta efter skit. Annars blir det bara populism.

Pedofiler som avslöjas i partier utesluts. När Kjell Rindar utsågs till festivalgeneral för Pride så visste alla inom RFSL att han var pederast. Det var först när alternativ media gjorde en stor sak av det som Rindar inte fick behålla den positionen.

Det däremot är ett argument som pekar på en dissonans mellan RFSLs officiella linje (som är att endast stödja de politiska läggningarna HBT (det som inom marxismen kallas queer)) och deras verkliga linje (som är att ha överseende med pedofiler). Det pekar dock inte på så mycket mer än falskhet. Det är ju inte så att RFSL, såsom föreningen ser ut idag, har en hemlig agenda att legalisera pedofili eller nåt sånt.

Citat:
Du törs inte stå för att värderingar som är normala och friska ska främjas

"Törs"? Hela libertarianismen handlar ju om att moral är så viktigt att dessa frågor bör ägas av individen själv, snarare än av staten! Sålunda kan inte staten varken säga att alla måste vara hetero, eller att alla måste vara homo. Man får vara vad man vill. Visst ska man kunna säga objektiva faktum om läggningar, ifall detta är relevant. Utan att hymla för att det är känsligt. Visst, erkänn gärna öppet att HIV spreds på bastuklubbar. Visa också statistik som säger att endast en bråkdel av alla pedofiler är utövare. Inga fakta ska vara förbjudna, varken om de är politiskt korrekta eller politiskt inkorrekta. Det är dock heller inte säkert att fakta måste föranleda åtgärder. Ponera exempelvis att forskning visar att judar har krokigare näsor än andra - det vore ju liksom ingen anledning att gasa dem för det.

Citat:
utan kör någon slags liberal relativism med utgångspunkt från din autistiska syn på ”individens rättigheter”.

Jag tillhör inte naturrättslibertarianerna, som sagt. All politik bör värderas utifrån sina resultat.

Citat:
Därför är du så skitnödig över vad vänstern tycker och säger. Det är ju hela bevekelsegrunden för din tråd. Att du själv är fintad och till stor del internaliserat vänsterns synsätt. Vänstern vill göra det onormala normalt och därav ”normkritik”.

Återigen; nej. Den nya postmodernistiska vänstern vill mäta jämlikhet utifrån konsekvensen. Om exempelvis gruppen europeiska judar och blånegrer får olika resultat på IQ-test, så kan det inte bero på att de är olika intelligenta, utan det måste enligt marxismens tankeregler bortförklaras med någon sorts "rasism". Antingen är det IQ-test som är "rasistiska", eller så finns det "strukturer" som gör att blånegrer inte får gå i skolan eller liknande. Ofta både och! SVT (Vetenskapens Värld) bortförklarade rentav kvinnors mindre kroppar med att "män har genom historien stulit kvinnornas mat" - en konspirationsteori som det såklart inte finns någon som helst evidens för (det finns inga grottmålningar eller liknande som avslöjar att män springer och stjäl kvinnors mat).

Ja vänstern är moralister och ställer gärna grupp mot grupp, och resonerar om "normalt" vs "onormalt". Medan vi högerprogressiva skiter i sånt. För att få uppmärksamhet måste de ha en fiende som hotar dessa homosexuella etc som de menar att det är så synd om. Vilket de får om de lyckas trolla konservativa att moralisera mot homosexualitet.
Citera
2019-01-12, 11:08
  #135
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
Trots att jag har tydliggjort att jag står för högerståndpunkter så hänger du alltså upp dig på semantik. En tydlig varningsklocka om autism.Det finns förklaringar till varför många ur judisk kultur är vänster men det hör inte hemma i denna tråd. Svenskar, som du verkar älska, är ju för den delen ännu oftare vänster.Om man kritiserar elit just för att de är vad elit betyder, dvs bäst, så är det ett vänsterresonemang.
Men alla kan lägga in en annan betydelse i begreppet "elit". Det är vad man menar som räknas, inte enbart ordvalen.Tror jag läste det på Facebook-väggen hos en trovärdig högerdebattör och SDare som jag är Facebook-vän med. Kan inte peka ut vem eftersom jag är anonym här.För att detta ska bli mer än en "true scotsman fallacy" så kan man tala om ett konsensus bland de
personer som själva titulerar sig libertarianer. Då slipper man vänstertroll såsom Expressen-skribenten Carl Norberg som förvisso kallar sig "klassisk liberal" men som endast erkänns som dylik av max 10% av övriga som kallar sig så. Dessa diskussioner om ords definitioner är föga givande, för övrigt.Men politik bör handla om något mer intelligent än att lukta efter skit. Annars blir det bara populism.

Pedofiler som avslöjas i partier utesluts. När Kjell Rindar utsågs till festivalgeneral för Pride så visste alla inom RFSL att han var pederast. Det var först när alternativ media gjorde en stor sak av det som Rindar inte fick behålla den positionen.

Det däremot är ett argument som pekar på en dissonans mellan RFSLs officiella linje (som är att endast stödja de politiska läggningarna HBT (det som inom marxismen kallas queer)) och deras verkliga linje (som är att ha överseende med pedofiler). Det pekar dock inte på så mycket mer än falskhet. Det är ju inte så att RFSL, såsom föreningen ser ut idag, har en hemlig agenda att legalisera pedofili eller nåt sånt."Törs"? Hela libertarianismen handlar ju om att moral är så viktigt att dessa frågor bör ägas av individen själv, snarare än av staten! Sålunda kan inte staten varken säga att alla måste vara hetero, eller att alla måste vara homo. Man får vara vad man vill. Visst ska man kunna säga objektiva faktum om läggningar, ifall detta är relevant. Utan att hymla för att det är känsligt. Visst, erkänn gärna öppet att HIV spreds på bastuklubbar. Visa också statistik som säger att endast en bråkdel av alla pedofiler är utövare. Inga fakta ska vara förbjudna, varken om de är politiskt korrekta eller politiskt inkorrekta. Det är dock heller inte säkert att fakta måste föranleda åtgärder. Ponera exempelvis att forskning visar att judar har krokigare näsor än andra - det vore ju liksom ingen anledning att gasa dem för det.Jag tillhör inte naturrättslibertarianerna, som sagt. All politik bör värderas utifrån sina resultat.Återigen; nej. Den nya postmodernistiska vänstern vill mäta jämlikhet utifrån konsekvensen. Om exempelvis gruppen europeiska judar och blånegrer får olika resultat på IQ-test, så kan det inte bero på att de är olika intelligenta, utan det måste enligt marxismens tankeregler bortförklaras med någon sorts "rasism". Antingen är det IQ-test som är "rasistiska", eller så finns det "strukturer" som gör att blånegrer inte får gå i skolan eller liknande. Ofta både och! SVT (Vetenskapens Värld) bortförklarade rentav kvinnors mindre kroppar med att "män har genom historien stulit kvinnornas mat" - en konspirationsteori som det såklart inte finns någon som helst evidens för (det finns inga grottmålningar eller liknande som avslöjar att män springer och stjäl kvinnors mat).

Ja vänstern är moralister och ställer gärna grupp mot grupp, och resonerar om "normalt" vs "onormalt". Medan vi högerprogressiva skiter i sånt. För att få uppmärksamhet måste de ha en fiende som hotar dessa homosexuella etc som de menar att det är så synd om. Vilket de får om de lyckas trolla konservativa att moralisera mot homosexualitet.


Men du är inte höger utan liberal. Det har du inte ens förnekat i tråden. Och det är ett välkänt faktum sedan över 200 år tillbaka att liberalism är en vänsterlära. Hur tror du att en lära som har John Locke som sin store profet kan vara höger? Mannen som skapade Tabula Rasa konceptet.

Fast nu var det ju kapitalist-vänster vi talade om så försök inte blanda bort korten. Därför underströk jag att så många kapitalistjudar stödjer vänstern på olika sätt. Du hittar absolut inte det fenomenet i samma utsträckning bland icke-judiska kapitalister.

Med en ”elit” avser jag alltså de som har den ekonomiska, politiska och mediala makten. Samma sak som Trump menar. Även Sovjet hade en elit. Men vi kan byta ut ordet mot ”nomenklatura” om du vill.

Ok. Någon på facebook gjorde ett påstående och sen förde du det vidare. Det är ju inte ens en källa utan hörsägen. Jag ifrågasätter starkt att stödet för SD skulle vara större bland bögar än bland folket som helhet.

Men det finns många som kallar sig libertarianer och har en kulturmarxistisk värdegrund. Problemet kanske snarare ligger i det faktum att en anarko-kommunist vid namn Joseph Déjacque var den förste att kalla sig libertarian.

Well, om nu inte RFSL i smyg vill legalisera pedofili så har du en del att förklara. Som att Pedofila Arbetsgruppen huserade inom RFSL, att ledande företrädare för RFSL är pedofiler och/eller hyllar pedofili, att ledande företrädare för RFSL fällts för pedofila brott och att RFSL tycker det är oerhört viktigt att få åka runt och prata snusk med barn på dagis och i skolor. Vi kan också ta upp de snuskaktiviteter för barn som Pride håller varje år.

Du klarar inte av att slå fast att heterosexualitet är det normala och det som bör främjas. Istället kör du med ditt ”individargument”. Varför ska sexuella störningar jämställas med den sexualitet som utgör grunden för människans fortlevnad? Det är ett degenererat och livsfientligt synsätt du representerar. Helt i linje med vänsterns värderingar. Moralrelativism och ”normkritik”. Du är så uppenbart infekterad av kulturmarxismen.

Däremot rör du dig bort från liberalismens och marxismens Tabula Rasa koncept när du lyfter fram biologiska förklaringar till skillnader mellan folkgrupper och kön. Men den linjen hittar du idag enbart bland radikala högergrupperingar och knappt ens bland ”mainstream” konservativa. Jag måste ändå påpeka att du är inkonsekvent här. För du gör ju en stor sak av att högern inte bör framstå som ”homofob” för att slippa bli mobbad av vänstermänniskor. Och i så fall borde du vara lika orolig för att bli kallad ”rasist” och ”misogyn”. Men tydligen inte.
__________________
Senast redigerad av Endevil 2019-01-12 kl. 11:26.
Citera
2019-01-12, 15:10
  #136
Medlem
// Blev lite väl fånigt.
__________________
Senast redigerad av Cultura 2019-01-12 kl. 15:32.
Citera
2019-01-12, 21:04
  #137
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
Det är för att SDs nuvarande strategi är att äntligen få vara med på PK-scenen. Då måste de visa att de har så kallad "värdegrund" (dvs driva samma marxistiska politik som alla andra). Vilket jag tror är en oklok strategi. Okej att de säkert vinner mainstreamväljare på det, men de förlorar ju å andra sidan sin politik! Samma misstag gjorde för övrigt American Libertarian Party. Strategiska rådgivare sa till dem att de hade potential att erövra demokratiska väljare som inte gillade Hillary. Konsekvensen blev att de istället förlorade sina kärnväljare som istället röstade på Trump eftersom han, protektionismen till trots, åtminstone vågade vara politiskt inkorrekt.

Jimmie försökte kritisera miljöspektaklet genom att säga att man inte kan dra några slutsatser efter en varm sommar, vilket ju givetvis är helt korrekt. Det kan man inte, i synnerhet inte när de två somrarna dessförinnan varit kallare än normalt.
Bolsjeviker/liberaler kastade sig över honom som svältfödda lejon, och varenda liberal skräptidning bedyrade hur dum i huvudet Jimmie var. Så illa är det faktiskt i Sverige idag.
Citera