• 19 744 online
  • 1 213 061 medlemmar
  • 62 574 259 inlägg
2019-01-11, 09:12
  #1
Medlem
TheKhurgans avatar
Jag läste precis en artikel i DN som heter "Anhöriga största hotet när skottskadade kommer in till sjukhuset i Malmö".
Den är bakom betalvägg:
https://www.dn.se/nyheter/sverige/an...huset-i-malmo/

Det är ganska skrämmande läsning och situationen verkar trappas upp. Vanligt folk flyr städerna, eller ja Malmö, eftersom det totalt har ballat ur.

Sjuksköterskor sjukskrivs på löpande band och ingen vill längre jobba på akuten. Sköterskan i artikeln kommer från forna Jugoslavien och säger att det här är helt annorlunda. Under kriget skadade folk varandra av andra anledningar och ALLA hade respekt för sjukvårdspersonal, oavsett tillhörighet.

Här ser anhöriga/vänner sjukvårdspersonalen som en fiende.

Varför är det så? Är de för unga och rent ut sagt dumma? Unga invandrarkillar är ju grovt överrepresenterade, det säger de ju till och med i artikeln.
Vad hjälper mot detta? Mer pengar till sjukvård? Det är ju egentligen inte där problemet ligger. problemet ligger ju i dessa individers bristande kognitiva förmåga.

SD profilerar sig som sjukvårdsparti. De vill införa någon form av isolerade avdelningar för kriminella element som jag förstod det. Hjälper det?

Vid ett tillfälle var det två män beväpnade med skjutvapen som smög sig in på sjukhuset för att vakta sin vän som låg skadad. Då kom nationella insatsstyrkan dit och säkrade hela byggnaden.
Detta händer alltså på ett sjukhus, där det ligger barn, gamla och vanligt folk.

Om nu inte personer beter sig på det här sättet ens i krigshärjade områden, vad är det då som händer här?

För att förhindra anhöriga från att komma in krävs ju polisens närvaro tillslut. Det måste ju gå att ändra det här?

Ska man:
- Vägra ge vård?
- Ha konstant polisnärvaro?
- Slutna avdelningar för kriminella?
- Utbildning? Men var då? i gathörnen? För de går ju inte i skolan.
- Vad mer??
Citera
2019-01-11, 10:14
  #2
Medlem
15minFames avatar
Ja, om anhöriga kommer och hotar och hindrar personalen från att göra sitt jobb så skulle man ju vilja skicka ut den skadade med dem. Men det går ju inte.
Porta folk från att ens komma in. Sätta dit vakter och poliser, den som uppför sig såhär blir omedelbart inlåst kanske. Skulle förstås göra att allt eskalerar så vet inte hur bra den lösningen är heller.

Bäst är väl om de, som röstar på de rödgröna som tycker kritiker bara är rasister, tar jobb där så de kan prata med bråkstakarna som bara är missförstådda och bjuda på kaffe och bulle.
Citera
2019-01-11, 11:17
  #3
Medlem
rostigamazons avatar
En läkare kan inte behandla en patient, om hela släkten står och tittar på.
Citera