• 40 767 online
  • 1 202 658 medlemmar
  • 62 233 344 inlägg
2018-11-21, 12:21
  #10249
Medlem
Oops.

https://www.svd.se/byggbolag-drar-si...svd-granskning
Citera
2018-11-22, 21:20
  #10250
Medlem
Gyrks avatar
Mer islamistisk infiltration i MP ??:

https://mitti.se/nyheter/styrelse-ha...omrade=haninge

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...jorde-akp-resa

https://uvell.se/2018/09/07/en-rost-...pa-islamister/
Citera
2018-11-25, 22:21
  #10251
Medlem
fasligts avatar
Sameh Egyptson skriver om våra trådkändisars ansträngningar att infiltrera våra riksdagspartier för Muslimska Brödraskapets räkning.
Forskaren Sameh Egyptson beskriver hur Muslimska brödraskapet jobbar målmedvetet för att infiltrera den svenska partipolitiken: "För oss som kommer från Mellanöstern är det här inte någon överraskning."

Det finns säkert många som kommer att reagera negativt när jag tar ordet infiltration i min mun. Här vill jag översätta ett ord som användes av den tidigare ordföranden för Islamiska förbundet i Sverige (IFiS) Mahmoud Khalfi, i dag chef för Stockholmsmoskén. I en artikel i webbtidningen Tunis News använder han det arabiska ordet, ikhtraq, vilket kan översättas till det svenska ordet infiltration.

I mina studier och forskningsdokument finner jag att islamister redan på 1980-talet började förhandla med politiska partier om röster i val. I en rapport på arabiska skriven av Sveriges muslimska råd (SMR) 2001 beskrevs ett historiskt kapitel som inte många känner till:

"SMR samarbetar med IFiS för att upprätta en islamisk politisk grupp som ska samarbeta och samordna sig med de svenska partierna för att utbilda politiska kadrer. Dessa kadrer ska gå samman med partierna och kämpa för den muslimska minoritetens rättigheter via dessa partier."

Kan partierna se ett samband mellan de tidigare nämnda faktorerna och avslöjandena som drabbat dem de senaste åren?

Mehmet Kaplan hade ett förflutet som ordförande för Sverige unga muslimer, en dotterorganisation som grundades av samma personer som grundade Islamiska förbundet, IFiS. Waberi hade varit ordförande i IFiS när han lyckades komma in i riksdagen efter valet 2010 och där sattes i försvarsutskottet.

Omar Mustafa som efterträdde Waberi på posten i IFiS prisade sin företrädares framgångar i intervjuer till den saudiska tv-kanalen El-Ekhbariya och beskrev Waberis framgångar som en del i en gemensam strategi att ge muslimerna särskilda rättigheter i Sverige.
[...]
Sedan dess har olika avslöjanden överträffat varandra. Också Centern har blivit utsatt för infiltration och tvingades att ändra sin kandidatlista till riksdagen inför det senaste valet. Kulmen på eländet var när en miljöpartistisk politiker ville sälja sin församlings medlemmars röster till Moderaterna, med villkor om förmåner för ett nytt moskébygge.
[...]
Svenska partier har en lång historia, men den här sortens avslöjanden tär på partiernas ideologier och ger fog för anklagelser om att rösterna går före grundvärderingarna.

Det är angeläget att svenska partier nu utreder infiltrationen av islamister och återgår till sina ideologiska värdegrunder. För varje nytt avslöjande förlorar partierna förtroende. Bland förlorarna hittar vi inte minst de muslimska väljare som inte håller med islamisterna.

Det är dags att utreda saken nu – innan det är försent.
https://www.expressen.se/debatt/sa-i...ska-partierna/
Citera
2018-11-25, 22:51
  #10252
Medlem
MSB:s enhetschef Mikael Tofvesson kommenterar MB-islamisternas enterism:

Citat:
@TofvessonMikael

@samehegyptson lägger fram ytterligare pusselbitar i den dolda odemokratiska aktivism som har pågått under lång tid. Tyvärr har detta varit känt länge, men det tar tid att ta fram verifierad fakta när aktören jobbar klandestint.
https://twitter.com/TofvessonMikael/...23916066725888

Kanske händer något till slut.
Citera
2018-11-28, 21:06
  #10253
Medlem
Radio P4 Sjuhärad:

Citat:
Rekryterade jihadister - jobbar på företag med kopplingar till kommunen
---
Han pekas ut av polis och terrorforskare som rekryterare för islamisk extremism. Till vardags jobbar han på ett företag som arbetar med människor utanför arbetsmarknaden. Ett företag som säljer tjänster till Borås kommun.

Mannen lever ett till synes helt vanligt familjeliv i Borås. Samtidigt är han omskriven som extremist i en forskningsrapport.
https://sverigesradio.se/sida/artike...rtikel=7099331

Handlar om Boråsbon Mohamad Fostok, som finns omnämnd i tråden:

https://www.flashback.org/sok/fostok?sp=1&t=2202762
Citera
2018-12-01, 19:04
  #10254
Medlem
Rebecca Weidmo Uvell följer upp affärerna kring islamisternas köp av Granhedsgården:

Citat:
Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd har jag återkommit till ett flertal gånger, eftersom de är ett av flera nav för de svenska islamisterna och samtidigt är en stor intäktskälla. Det saknas nämligen redovisning och kontroll över hur deras “partners” som de påstår genomför majoriteten av studietillfällena arbetar.

Samma människor är involverade där som i många andra av de islamitiska opinionsbildarna, alla lever de på skattebidrag.

Så Ibn Rusdh “sparade” ihop pengar de fått för utbildning för att köpa ett hotell – Granhedsgården. Elva miljoner kronor av skattebetalarnas pengar användes för hotellköpet.

De köpte huset enbart för att öppna ett asylboende för muslimer för att rekrytera direkt från nyanlända och samtidigt tälja lite guld med täljkniv från den lukrativa flyktingindustrin. Ansökan för att öppna asylboende lämnades in nästan direkt, men tack och lov fick de nej på båda ansökningarna.

Så hotellet blev inte den pengakran man tänkt sig.

Nu säljs hotellet. För tolv miljoner kronor.

-----
Ibn Rushd kan se fram emot att få tillbaka minst 12 miljoner kronor av de investerade skattepengarna.

Personligen tycker jag att förbundet ska tvingas betala tillbaka varenda öre till skattebetalarna. Att köpa hotell för pengarna kan nämligen inte vara syftet med att vi har statlig finansiering av utbildningsverksamhet via studieförbund. Men givet hur slapp kontrollen och styrningen tyvärr är av Folkbildningsrådet kommer vi som betalat med all säkerhet se oss blåsta återigen.

Och pengarna kommer islamisterna i Ibn Rushd stoppa i egen ficka för att finansiera något annat helt utanför utbildning förmodligen.
https://uvell.se/2018/11/30/betala-t...rna-ibn-rushd/
Citera
2018-12-03, 07:49
  #10255
Medlem
Herostratoss avatar
Avgick inte SSUarna i Malmö lite väl lättvindigt? Tror knappast de gjorde det utan motprestation.

Några exempel ur verkligheten från svensk politik:

Erik Almqvists avgångsvederlag efter den s.k. jänrnrörsskandalen i SD.

SSU-ordförande Anna Sjödin som slogs med dörrvakter på fyllan fick en reträttposition som rektor på en folkhögskola.

Mona Sahlin blev rektor på Bommersvik och chef för Europarådet mot Rasism efter Tobleronehärvan.

Ovan nämnda var ju politiker på hög nivå, men är det rimligt att tro att SSUarna i Malmö inte fick något alls?
Citera
2018-12-10, 22:01
  #10256
Medlem
fasligts avatar
Den som undrat vad Mehmet Kaplan muslimismat med vid sidan av att vara ett högst levande spöke off stage i Miljöpartiet får veta genom Ledarsidornas försorg. Den slemme islamisten har slagit in på den lika lukrativa som ljusskygga "bistånds"banan. Han kan även beskådas på bild bland politisk islamiska fränder - idel skägg och hucklen som sig bör. Mp-Mehmet agerar förlöpare tillsammans med S-Omar, de pinnar på i täten för varsin gren av samma islamistiska "välgörenhets"träd. Allt under överinseende av S-märkta Carin Jämtins SIDA. Mp-Mehmet kör Muslim Aid och S-Omar Islamic Relief, nu när det börjar brännas under Ibn Rushd-fötterna.
Muslim Aid, med Mehmet Kaplan, är i praktiken syskonorganisation med Islamic Relief där Omar Mustafa idag är vice ordförande för den svenska delen.
[...]
Forum Syds uppfattning att endast “viss verksamhet” är statsfinansierade delas inte av andra då 95 procent av anslaget utgörs av skattemedel som aktivt undanhålls från offentlig insyn. Endast Carin Jämtin, Sida´s generaldirektör, kan anses ha någorlunda överblick.

Att Mehmet Kaplan aldrig lämnade politiken 2016 har varit allmänt känd, inte heller att han lämnade den islamistiska miljön och Muslimska Brödraskapet. Tvärtom har han i allra högsta grad varit aktiv och är nu en del av den rörelse som skall placera Muslimska Brödraskapet i maktens centrum igen men under offentlighetens radar.

Då det biståndsindustriella komplexet är svårt att kartlägga genom snåriga konstruktioner, diffusa utrikesrelationer, en fasad av godhet och i viss mån utrikessekretess finns det ingenting som lämpar sig så bra som just detta. Att såväl Mehmet Kaplan som Omar Mustafa numera återfinns i denna sektor bör inte bedömas som slumpartat utan tvärtom en mycket medveten rörelse i syfte att undvika uppmärksamhet.
https://ledarsidorna.se/2018/12/leda...-brodraskapet/
Citera