• 11 241 online
  • 1 203 508 medlemmar
  • 62 273 718 inlägg
  • 4
  • 5
2018-12-04, 11:25
  #49
Medlem
AndersDreines avatar
Bl.a. Kenya, Kongo, Nigeria och Sydafrika skulle jag undvikit pga kriminalitet.
Uganda, Malawi och en uppsjö andra länder pga malaria.
http://www.liveleak.com/view?i=c5f_1309711220
http://www.liveleak.com/view?i=d85_1413975796
http://www.liveleak.com/view?t=015_1429344572
Citera
2018-12-06, 06:43
  #50
Medlem
generalconcretes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SkogsSaab
Jag skulle nog om jag inte var tvungen att undvika hela den arabinspirerade nordafrika: Definitivt Egypeten och libien men även tunisien algerier och marocko.
Var nyligen i Tunisien och det är länge sen jag såg så mycket automatvapen och säkerhets kontroller.
Jag misstänker att det finns en bakgrund till att hotel och företag har tungt beväpnade vakter och rigorösa säkerhetspådrag.
Jå i dagsläget skulle jag inte rekomdera någon att besöka dessa länder i turistsyfte.
Vad jg försod hanlar det om risk för både kidnappningar och självmords bombare.


Tunisien är ändå det enda landet som efter arabiska våren blivit någorlunda stabilt jämfört med tex Egypten, Syrien och Libyen.

Så att resa till Tunisien skulle jag inte tro är så farligt.
Citera
2018-12-06, 07:26
  #51
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av generalconcrete
Tunisien är ändå det enda landet som efter arabiska våren blivit någorlunda stabilt jämfört med tex Egypten, Syrien och Libyen.

Så att resa till Tunisien skulle jag inte tro är så farligt.

Jag bara raporterade vad jag såg.
Och det är länge sen jag fick den behandling jag fick och vad jag såg i pomgivningen.
Blev mött före imigration och passkontroll utsmugglad bakvägen till en personlig transport med efterföljande följebil:
3 säkerhetskontroller för att komma in till hotellet: 1: vid infarten till det område där hotelet låg 2: In på hotelområdet och den 3e röntgen och kontoll in i hotelbyggnaden.
Samma sak vid företagsbesök: Kontroll vid infart till företagsområdet typ företagspark och sedan kontroll vid inpassering till företaget:
Och nu pratar vi inte svenska vakter utan 4 pers vid varje kontrollstation samtliga beväpnade med automat karbiner. Runt hotellet fanns minst 10 vakter samtliga tungt beväpnade.
Och då är jag inte någon höjdare på officiellt besök uten an vanlig sketen ingenjör som genomförde en förkontroll inför ett produktionssläpp hos en leverantör.
Detta säger mig att det trots att det kanske inte ser ut som syrien så har den arabiska våren inte gått obemärkt förbi i Tunisien och att det definitivt finns en hotbild mod utländska besökare.
Citera
2018-12-06, 21:46
  #52
Medlem
Afrika är en problematisk kontinent, som försämrats avsevärt för vita turister under senare år. Den arabiska våren, islamistisk terror, eller bara allmänt ökad kriminalitet riktad mot västerländska turister, gör att egentligen väldigt många afrikanska länder ter sig olämpliga att resa till.

Som en skribent sade, gör den arabiska vårens efterdyningar att i princip hela Nordafrika bör undvikas av säkerhetsskäl. Dock sätter jag frågetecken för Marocko, som enligt de källor jag läst för en tid sedan klassades som säkert.

Om man vänder på steken, och nämner de länder man kan resa till utan större risk för liv och hälsa, kanske det handlar om totalt en handfull afrikanska stater. Nu menar jag genomsnittsturistens situation. Den, som redan har vissa kontakter i ett afrikanskt land, har bättre förutsättningar, och kan nog besöka fler länder utan risk för direkta obehagligheter.
Citera
  • 4
  • 5
Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f2755876