• 40 834 online
  • 1 198 473 medlemmar
  • 62 095 250 inlägg
  • 1
  • 2
2018-11-08, 11:27
  #13
Moderator
BigFatCones avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 2560p
Att skriva nya inlägg i existerande tråd är väl helt ok, moderatorerna hänvisar ju hela tiden till dessa monstrositeter. Sen kommer som ett brev på posten någon besserwisser och hävdar "läs tråden!" när man ställer en fråga som tydligen redan behandlats för 3000 sidor sedan.

Den absolut värsta sidan av Flashback, sådana trådar borde papperskorgas. "Den enda tråden om windows" haha Maken till meningslös tråd, och den är långt ifrån den enda.
Det är lite tråkigt att människor inte förstår att en i frågetråd så orkar man inte riktigt gå igenom alla inläggen. Det är ju en annan sak om det är en FAQ-tråd där de första inläggen tar upp just ofta förekommande frågor.
2018-11-08, 16:56
  #14
Medlem
tempeZZts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bevis-jonglerare
...moderatorerna kanske använder sammanslagning för att få inlägg att verka mindre viktigare?

Tvärtom!

Samlas alla inlägg i en tråd kan alla som följer läsa inlägget. Skulle det skapas nya trådar om samma sak så fort någon har något att framföra skulle det bara försvinna ut i en stor mängd ingenting.

Man skulle då bli tvungen att söka på lämpliga ord för att hitta det intressanta och det kan man ju lika gärna göra i en enskild tråd.

Dessutom är det här ett diskussionsforum där man diskuterar fram och tillbaka med olika användare i en tråd. Skulle varje inlägg generera en ny tråd vore det ingen diskussion.

Förstår inte ens tanken bakom "mindre viktigt" här.
2018-11-08, 18:21
  #15
Medlem
Reguluss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bevis-jonglerare
Ett svar i en samlingstråd på fem hundra tusen inlägg är mindre värt än det andra inlägget i en ny fräsch tråd, och moderatorerna kanske använder sammanslagning för att få inlägg att verka mindre viktigare?

Det är klart att det går att få bort obekväma trådstarter genom att gömma dem i en monstertråd. Jag har sett exempel på detta i vissa politiska underfora.

Men i de flesta fall tror jag helt enkelt det är ett utslag av lättja när en moderator dumpar alla nya trådar i en monstertråd. Det blir färre trådar att hålla ordning på.
2018-11-08, 18:24
  #16
Medlem
Reguluss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Thurizas-09
Skulle inte hålla med. Exempelvis tråden om mordet på Olof Palme är enorm, men ändå tillkommer nya uppgifter fram. Visst även upprepningar av "skåpmat" men ingen kan ju begära att alla postare skall genomläsa en sådan tråd.

Dock har den tråden fördelen att den tillägnats ett underforum dit inlägg från stora tråden ibland bryts ut samt att postare har möjligheten att starta egna trådar utgående från deras infallsvinkel/teori.

Det sista är naturligtvis en fördel. Det är bättre att bryta ut intressanta sidodiskussioner än att moderera bort dem. Kan dock förstå om alla mods inte hinner göra det.
2018-11-08, 21:28
  #17
Moderator
Carl Hamiltons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Regulus
Det sista är naturligtvis en fördel. Det är bättre att bryta ut intressanta sidodiskussioner än att moderera bort dem. Kan dock förstå om alla mods inte hinner göra det.
Det är ett hästjobb att bryta ut inlägg till en ny tråd om inte den befintliga består av ett litet antal inlägg. Först ska man se sambandet, sedan ska man fundera över inriktningen på den nya tråden och sedan flytta över de inlägg man tycker passar där. Men rent principiellt har du förstås rätt.
2018-11-09, 09:31
  #18
Moderator
Emerains avatar
Ställ frågan här istället: (FB) ♦·♦·♦ Fråga om Flashback här! ♦·♦·♦

Tråd låst
/Mod
  • 1
  • 2