• 69 006 online
  • 1 192 895 medlemmar
  • 61 809 481 inlägg
  • 2
  • 3
2018-10-13, 02:52
  #25
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Methos
Öh va?

Skattevikten går på fordonets totalvikt. Höjer du tjänstevikten genom att sätta dit fast inredning så resulterar det bara i att du får lasta mindre för att komma upp i totalvikten.

TS: Enligt definitionen för fordonskategori M-SA (kaross campingbil) skall denna fordonskategori ha:
-Bord och sittplatser
-sängplatser
-matlagningsmöjligheter (omfattar således också hela gasolsystemet)
- förvaringsmöjligheter.

https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...011R0678&rid=3

Om ditt fordon saknar något av dessa kan inte besiktningsmannen få det till en "husbil". Besiktningsmannens beslut är således i strid med styrdokumenten och då ogiltigt.Citat:
Ursprungligen postat av Methos
Nja, Är bilen reggad som LLB efter 2011 är det koldioxidutsläppet som utgör skattevärdet, annars är det totalvikten.

Sedan har faktiskt en Nissan Micra en lägre totalvikt också... Totalvikten behöver inte vara en absolut siffra på 3,5ton.

Citat:
Ursprungligen postat av Bergakungen
Skälet till besiktningskravet (registrering) beror på att bilen försetts med en bostadsinredning. Att det finns någon säng är inte nödvändigt. Snarare funderar man på hur sittplatser arrangerats, ifall bälten finns (och förankrats) och ifall inredningen är korrekt monterad (trafiksäkerhetsfråga).

Troligen kommer registreringsbesiktningen inte att landa i något annat än att bilen inte heller framgent har fler sittplatser (dvs, passagerare) än tidigare, även om det blir en husbil av det.


Jag tror att besiktngingsorganen vill att jag ska ändra karroserikod till typ 'lätt lastbil med bostadsinredning" eller "verkstadsinredning" samt tjänstevikt, som förut var på 2000 kg, (nu ca 2750kg) och inte fordonsklass (till pb 2). I vilket fall som helst så måste en ingenjör engageras, vilket är det avgiften jag försöker slippa undan, men det verkar ju omöjligt.. 😥
__________________
Senast redigerad av carminaburana 2018-10-13 kl. 02:55.
Citera
  • 2
  • 3