• 66 931 online
  • 1 192 895 medlemmar
  • 61 809 273 inlägg
2018-10-12, 08:39
  #601
Medlem
SAVELENDs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av PorcupineSloth
Så vad är maxlängden man kan låna ut i nu?

Tills inställningen finns att välja själv maxlängd är 24 månader maxlängd. Vi ser dock en väldigt stor tillväxt på just fakturaköpen och de löper i de flesta fall på 30 dagar så omsättningen av pengarna kommer öka betydligt framöver.

Citat:
Ursprungligen postat av rallykalle
Grejjen med nya plattformen och nya Smartinvest var väl ändå att man själv skulle kunna ställa in hur man ville låna ut. Då borde man ju rimligtvis fått ett meddelande att det är dags att ställa in nya Smartinvest 2.0 och inte bara ladda upp den och börja låna ut hej vilt i nya företagslån.

Även om det var samma inställningar som man hade på gamla plattformen så hade man ju faktiskt fått ställa in Smartinvest på nya plattformen som sedan ändrades utan samtycke. I mitt fall från 1000:- per lån till över 5000:-

Jag har varit jättenöjd med Savelend men det tyckte jag kunde skötts snyggare.

Citat:
Ursprungligen postat av Markowitz
Absoluta siffror säger egentligen inte så mycket. På platform 1.0 har jag upp till närmare 15% i ett och samma lån (ett stort företagslån som kom i slutet på sommaren, med vad jag förstod 4 underliggande säkerheter vilket ger 4%/säkerhet)

De inställningar som gick att göra i första versionen av SmartInvest var gällande konsumentkrediterna. Vi har fått en del feedback på detta och förstått att det hade gått att göra tydligare. Av den anledningen har vi prioriterat upp andrahandsmarknaden och vi siktar på att lansera den i slutet av november i slutet av december.

Precis som Markowitz säger är absoluta tal inte särskilt relevant i sammanhanget utan det är procentuella andelen av ditt kapital, varför vi har valt den metoden.

Tack för er feedback (Såväl positiv som negativt) det är den som får oss att utvecklas.

Ha en trevlig fredag!
Citera
2018-10-12, 11:59
  #602
Medlem
Varför kan man inte välja enbart fakturaköp, varför måste man samtidigt också välja den lägre räntan på företagskrediter?
Citera
2018-10-12, 12:18
  #603
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av BrieOCHkex
Varför kan man inte välja enbart fakturaköp, varför måste man samtidigt också välja den lägre räntan på företagskrediter?

Eller iaf bestämma olika fördelning mellan faktura och företagskrediter.
Citera
2018-10-12, 12:31
  #604
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av PorcupineSloth
Eller iaf bestämma olika fördelning mellan faktura och företagskrediter.

Jag vill inte ha några fler lån till 7% överhuvudtaget. Savelend tryckte ut över 70% av mitt kapital på 19 månader till 7%. Jävligt osnyggt. Målavkastningen som de går ut med blir ju tämligen svår att uppnå..

Det är några saker som skaver med lanseringen av den nya sajten.
  • Kommunikationen, eller bristen på sådan kring hur de nya inställningarna skulle påverka investerarnas kapital.
  • Den oerhört låga hastigheten som pengar lånats ut till under flytten. ett par hundralappar om dagen, kanske var mitt fel då jag inte riktigt förstod hur inställningarna skulle göras. Alltså kommunikationen igen.
Citera