• 40 738 online
  • 1 202 658 medlemmar
  • 62 233 362 inlägg
2018-09-09, 19:06
  #205
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sverigedemokraat
Nej. Tvärtom. En gång i tiden var jag socialist som du, det var innan vårdkrisen uppdagades så mycket som den har nu. Vården måste privatiseras rejält, akut!
Har vi inte haft nog av vårdskandaler? Vård för profit kan aldrig vara lösningen. För att tjäna så mycket pengar som möjligt på privatdriven skattefinansierad vård kommer företagen lockas ha så lite personal som möjligt, och billig utrustning. Ju lägre kostnader, desto högre vinst.
Det finns inget att vinna på privat skattefinansierad vård.
Citera
2018-09-10, 10:03
  #206
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Tammer
Men nu har du nog rört till det. Någon socialism har vi aldrig haft här i landet, och även socialdemokratisk politik var länge sedan. Problemen började med regeringen Bildt på 90-talet, och har förvärrats av kommande Alliansregeringar.
Problemen inom vården beror på sjukvården dräneras på pengar och resurser genom Alliansens vinstkrav, och de skattesänkningar som genomförts.
Helt klart, men det beror ju endast på att man envisas med skattefinansiering. Det är väl självklart att landstinget inte kan vinna kampen mot det privata näringslivet när det gäller att optimera ersättningssystemet.
Citera