• 35 931 online
  • 1 184 483 medlemmar
  • 61 225 505 inlägg
2018-08-05, 14:18
  #577
Medlem
bergsturks avatar
Den gamle kommunistspionen Jan Guillou, känd (förutom för sitt landsförräderi och sina trista babbliga böcker) för att ha kallat Bonniers "fienden till allt liv" som kommer "döda oss om de kan" (källa: https://www.youtube.com/watch?v=opho3rxY00s vid 0:30 och framåt) går nu till rasande angrepp mot SD till försvar för S i Aftonbladet. Det gäller givetvis SD-filmen. Han bedyrar sitt stöd till "judenheten" vilket man inte skulle kunna tro när man ser ovanstående Bonniers-relaterade film (och läser hans böcker proppfulla med palestinska terrorister). Han jämför bland annat Sverigedemokraterna med SS.
Citera
2018-08-08, 00:08
  #578
Medlem
bergsturks avatar
Historiker Harrison, eller Dick med dicken som de kvinnliga studenterna känner honom som, har presenterat ytterligare en epokgörande del i sin serie om nazzzzissssm. Denna gång handlar det om Vita Bussarna, och om Felix Kersten, antagligen den ende massör som någonsin tagit plats i världshistorien. Han masserade nämligen Heinrich Himmler och exakt vad han gjorde med karln blir nog aldrig utforskat men det var tydligen värt ganska många liv. Han lyckades övertyga Himmler om att skona judar och hjälpte till att förhandla om Folke Bernadotte och Vita Bussarnas framfart, ja han räddade tiotusentals liv och hela Holland om man skall tro honom själv -- vilket man nog inte ska, inte fullt ut, för karln var en notorisk lögnare. Så småningom flyttade denne osannolike figur till Sverige och dog här, fullbehängd med utmärkelser och ordnar.
Citera
2018-08-08, 00:22
  #579
Medlem
bergsturks avatar
Anna Ångström skriver i Svenska Hitlerbloggen, före detta dito Dagbladet, om en jude på Rhodos som hon träffat. Mannen heter Samuel Modiano. Texten är ren förfaselse; det finns inget av värde i den, det är några historiska tillbakablickar, några lösryckta citat (det längsta är: "Jag var den ende juden i min klass, men det var inget problem..."), men i övrigt är det generisk förintelseprosa -- vem som helst hade kunnat substitueras. Han plågas av frågan om varför han överlevde. Svaret: för att berätta. Och berätta fick han, för Anna, som förfasar sig i tidningen, på det att förintelsekvarnen må dras ett varv till.
Citera
2018-08-15, 00:57
  #580
Medlem
bergsturks avatar
Salomon Schulman skriver i Svenska Hitlerbloggen, en dagligt utkommande Hitlerskrift, om Hans Asperger -- ni vet han med syndromet -- och att han "stod nazisterna nära". Det är förutom en smädeskrift om Asperger, vars validitet jag inte orkar undersöka och vars anklagelsevolym jag inte orkar återge, även en klagoskrift över att judiska psykoanalytiker (i Freuds anda alltså) rensades ut. Triumferande ropas också ut att Aspergers teorier minsann var fel, och de var dessutom ändå bara stulna av två judar. Det som ligger i botten är en bok utgiven av Edith Sheffer, vars etnicitet jag inte kunnat utröna, och artikeln är egentligen ett slags återberättande.

Sedan har jag missat en viktig detalj från innan sommaren. Anne Franks fräckisar har hittats! En stark kritik mot boken har varit att den är för vuxet skriven, och att till exempel sexuella toner nästan saknas trots författarens begynnande pubertet. Vissa hemska människor har faktiskt dristat sig till att hävda att boken antagligen är skriven av hennes pappa. På nittiotalet publicerades ett tillägg där Anne Frank utforskar sina genitalier, ett tillägg som då upptäckts, och nu har ännu fler sidor med snusk upptäckts! Det är ju fantastiskt. Vissa sidor var tydligen överklistrade med brunt papper, och ingen har hittills kommit på att titta bakom det, det kan man ju förstå.

Med lite tur kanske denna nya version kan få en ny copyright (den gick annars ut 2016) och då kan vi glädja oss åt kanske hundra år av Anne Frank till! Man kan åka till Anne Frank-huset, sitta under Anne Frank-trädet, klappa Anne Frank-statyn, och inne på det Spielberg-sponsrade museet kan man efter att ha gjort sin lilla pilgrimsvandring äta Anne Frank-bakelsen. En trevlig dag för hela familjen!
Citera
2018-08-15, 11:54
  #581
Medlem
I en märklig passage i Det populistiska manifestet tar Åsa Linderborg och Göran Greider upp Hitlers hundår i Wien 1907-13 och de fattiga miljöer han såg där (och delvis själv levde i). Hitler berättar i Mein Kampf om sina observationer av hur hundratusentals människor från landsbygd och småstäder kom till metropolen Wien och försökte ordna jobb och en karriär där, och hur dessa arbetare hölls nere av borgarna och av att behöva stå med mössan i hand: de var förtryckta både mentalt och ekonomiskt. För Hitler är det visserligen inte en fråga om klasskamp i socialistisk mening, men han ser och beskriver (halvt i förbigående) denna misär och den lägre borgarklassens rädsla och förakt för knegarna, just därför att de visste att de själva riskerade att ramla ner dit om de inte såg upp.

Nå, vad är det som är märkligt med det här? Jo, helt enkelt att Greider och Linderborg stödjer sig på Hitlers observationer och helt utan omsvep säger: även om det är Hitler så har han rätt i sak i just den här beskrivningen, så här ser klasshatet och den påtvingade ekonomiska misären ut när det inte finns någon säkerhet kring att man kan få behålla jobbet. De påpekar naturligtvis att Hitler var antisemit och att det de anför inte är något viktigt inslag i Mein Kampf - men för de allra flesta svenska kulturskribenter eller offentliga personer ö h t hade det varit helt uteslutet att hänvisa till uttalanden av Hitler eller andra nazistledare för sakpåståenden om samhället. Inte ens i ett meta-sammanhang ses det som okej.

Jag har inte sett någon på sociala medier som har plockat upp det här och häpnat - kanske kom de flesta inte så långt in i boken?
Citera
2018-08-15, 12:49
  #582
Medlem
Kulturmarxists avatar
Citat:
Ursprungligen postat av bergsturk
Den gamle kommunistspionen Jan Guillou, känd (förutom för sitt landsförräderi och sina trista babbliga böcker) för att ha kallat Bonniers "fienden till allt liv" som kommer "döda oss om de kan" (källa: https://www.youtube.com/watch?v=opho3rxY00s vid 0:30 och framåt) går nu till rasande angrepp mot SD till försvar för S i Aftonbladet. Det gäller givetvis SD-filmen. Han bedyrar sitt stöd till "judenheten" vilket man inte skulle kunna tro när man ser ovanstående Bonniers-relaterade film (och läser hans böcker proppfulla med palestinska terrorister). Han jämför bland annat Sverigedemokraterna med SS.

Jan Guillou är trots allt en klok karl. Han VET att SD inte är nazister. Frågan är varför han låtsas om att de är nazister. Vi kan jämföra med Bonniers/LO projektet EXPO som också vet bättre än någon att SD inte är nazister och att nazisterna i Sverige består av ett par hundra hillbillys. EXPO och Bonniers VET att antalet nazister varit statiskt sedan 50-talet. Ändå skall det ojas dagligen, sida upp och sida ner om "det snara nazistiska maktövertagandet". Antngen är de falska vidriga jävlar som använder "nazihotet" som en grym och omänsklig härskarteknink eller så är de psykiskt sjuka. Alternativt DN-skadade. Jag har träffat folk som okritiskt sväljer all skit Bonniers dagligen producerar om "nazihotet". Dessa nevrotiska personer är livrädda på riktigt över nazihotet. De skakar av rädsla. Om jag försöker påpeka att det är bara Bonniers/SVT och Schibsted som hetsar så blir jag genast en nazist jag med. Jag kan fråga dem "när såg du en nazist senast" och svaret blir alltid att de aldrig sett en men de finns där nånstans. Detta är muppar som litar mer på Bonniers uppgifter än SÄPOs. DN-skadade stackare. Bonniers är svin, Bonniers vet att de ljuger. Expo vet att de ljuger, Guillou vet att han ljuger. Frågan är VARFÖR. - VARFÖR denna hets, varför denna extrema Mengelelika illvilja att trycka ner vanliga snälla, lydiga människor i dyngan och skuld. Varför sprida denna skräck?
Citera