• 29 344 online
  • 1 184 075 medlemmar
  • 61 197 292 inlägg
2018-07-08, 15:18
  #1
Medlem
Mysquos avatar
Hej,
jag har en gammal hyundai trajet som inte vill ladda med motorn igång. Jag är så pass desperat att jag redan hunnit byta generator och batteri. Utan någon bättring.

Laddlampan lyser innan man startar,och den slocknar när motorn går igång. Med laddat batteri så sjunker spänningen sakta men säkert från 12.6 volt och neråt tills man inte vågar längre utan stänger av. Den borde ju gå upp till uppåt 14 volt med motorn igång om allting var friskt.

Jag har mätt motstånd över kablarna och det ser bra ut med både plus och jordkablaget. Säkringen ser också bra ut.

Felsökningsschemat förutsätter ju att laddlampan inte slocknar om det inte laddar, men för mig så funkar ju den biten.

Någon som har förslag på vad mer man kan göra, förutom att köra den till skroten?
Bilen är ju inte längre värd några större pengar, så jag vill inte spendera allt för mycket på den.
Citera
2018-07-08, 16:47
  #2
Medlem
P55s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mysquo
Hej,
jag har en gammal hyundai trajet som inte vill ladda med motorn igång. Jag är så pass desperat att jag redan hunnit byta generator och batteri. Utan någon bättring.

Laddlampan lyser innan man startar,och den slocknar när motorn går igång. Med laddat batteri så sjunker spänningen sakta men säkert från 12.6 volt och neråt tills man inte vågar längre utan stänger av. Den borde ju gå upp till uppåt 14 volt med motorn igång om allting var friskt.

Jag har mätt motstånd över kablarna och det ser bra ut med både plus och jordkablaget. Säkringen ser också bra ut.

Felsökningsschemat förutsätter ju att laddlampan inte slocknar om det inte laddar, men för mig så funkar ju den biten.

Någon som har förslag på vad mer man kan göra, förutom att köra den till skroten?
Bilen är ju inte längre värd några större pengar, så jag vill inte spendera allt för mycket på den.

Laddningsregulatorn?
Sitter den inbyggd eller separat?
Citera
2018-07-08, 17:06
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Mysquo
Hej,
jag har en gammal hyundai trajet som inte vill ladda med motorn igång. Jag är så pass desperat att jag redan hunnit byta generator och batteri. Utan någon bättring.

Laddlampan lyser innan man startar,och den slocknar när motorn går igång. Med laddat batteri så sjunker spänningen sakta men säkert från 12.6 volt och neråt tills man inte vågar längre utan stänger av. Den borde ju gå upp till uppåt 14 volt med motorn igång om allting var friskt.

Jag har mätt motstånd över kablarna och det ser bra ut med både plus och jordkablaget. Säkringen ser också bra ut.

Felsökningsschemat förutsätter ju att laddlampan inte slocknar om det inte laddar, men för mig så funkar ju den biten.

Någon som har förslag på vad mer man kan göra, förutom att köra den till skroten?
Bilen är ju inte längre värd några större pengar, så jag vill inte spendera allt för mycket på den.
Om du mäter på plusen på generator och skalet på den med motorn igång vad får du få?
Citera
2018-07-08, 21:43
  #4
Medlem
Mysquos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av P55
Laddningsregulatorn?
Sitter den inbyggd eller separat?
Inbyggd.
Citera
2018-07-08, 21:50
  #5
Medlem
Mysquos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av hippili
Om du mäter på plusen på generator och skalet på den med motorn igång vad får du få?
Samma. Det vill säga samma spänning som över batteriet.
Generatorn har B+, FR och L anslutningar, och jord via skalet.
L antar jag går till laddlampan, och FR till datorn.
Citera
2018-07-08, 21:57
  #6
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Mysquo
Samma. Det vill säga samma spänning som över batteriet.
Generatorn har B+, FR och L anslutningar, och jord via skalet.
L antar jag går till laddlampan, och FR till datorn.
L går till lampan. Verkar som en diod i generatorn är paj då
Citera
2018-07-08, 22:03
  #7
Medlem
morkfromorks avatar
kolla att du inte har ytterligare fel du inte hittat som någon förbrukare som drar kopiöst med ström.
Citera
2018-07-09, 23:43
  #8
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Mysquo
Hej,
jag har en gammal hyundai trajet som inte vill ladda med motorn igång. Jag är så pass desperat att jag redan hunnit byta generator och batteri. Utan någon bättring.

Laddlampan lyser innan man startar,och den slocknar när motorn går igång. Med laddat batteri så sjunker spänningen sakta men säkert från 12.6 volt och neråt tills man inte vågar längre utan stänger av. Den borde ju gå upp till uppåt 14 volt med motorn igång om allting var friskt.

Jag har mätt motstånd över kablarna och det ser bra ut med både plus och jordkablaget. Säkringen ser också bra ut.

Felsökningsschemat förutsätter ju att laddlampan inte slocknar om det inte laddar, men för mig så funkar ju den biten.

Någon som har förslag på vad mer man kan göra, förutom att köra den till skroten?
Bilen är ju inte längre värd några större pengar, så jag vill inte spendera allt för mycket på den.
Hur går det, hittat varför den inte laddar?
Citera
2018-08-10, 20:16
  #9
Medlem
Mysquos avatar
Jag bytte även drivremmen till generatorn och sedan dess har det funkat utmärkt.
Man såg eller hörde inte att den slirade så därför tänkte jag först inte på att det kunde vara den.
Alltså var både generator och drivrem kassa.
Citera