• 33 871 online
  • 1 179 558 medlemmar
  • 60 910 209 inlägg
Idag, 18:36
  #385
Medlem
Arons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Bob-Dylan
Berätta för mig vem som kommer köpa ditt guld när bristen på mat och vatten är så stor att folk hugger ned varandra på gatan för en brödbit?

bra att du fragar, artikeln ar fran 2009 och sa har var laget just da
i zimbabwe var du tvungen att ha guld for att kunna kopa mat

http://mountainsteps.blogspot.com/20...r-gold-to.html

Citat:
Above is a video from the BBC (Bigger Video Located Here) reporting on Zimbabwe. The villagers have to spend all day panning for gold to buy food.


Citat:
3) The item of value being traded is Gold. People are bartering gold for food.

To put the cost in perspective. They need .3 Grams to buy a loaf of bread. At Today's price of Gold (March 12, 2009 $923.73 / Troy Ounce) .3 Grams of Gold = $8.91. They are paying $8.91 for a loaf of bread plus a days labor to pan for the gold.
Citera
Idag, 18:57
  #386
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Bob-Dylan
Berätta för mig vem som kommer köpa ditt guld när bristen på mat och vatten är så stor att folk hugger ned varandra på gatan för en brödbit?

Du beskriver en total finansiell härdsmälta; ett mycket osannolikt scenario. En krasch är något annat.
Citera
Idag, 18:58
  #387
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Diskuterarn
Är en direkt omöjlighet att det blir den värsta i modern tid. Bankerna har förbättrat sina balansräkningar rejält, vilket var upphovet till den stora finanskrisen 2008. Möjligen lika allvarligt, men högst troligen betydligt mildare än 2008 om det nu ens sker en så stor chock mot den globala ekonomin.

Vad snackar du om det är ju HELT tvärt om, allt som skulle ändras efter 2008 för att göra finansiella systemet säkrare har totalt ignorerats och därav blivit ÄNNU värre än det var då.

Vart får du detta ifrån att dom förbättrat skiten när experterna säger att det är helt tvärt om?

https://m.youtube.com/watch?v=u9hbJJ2g8p8&t=1621s
__________________
Senast redigerad av sistaforsoket.. Idag kl. 19:01.
Citera
Idag, 19:00
  #388
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Alpha101
Klagomålen mot finansvärlden är den motsatta. Dvs att de tar för bra betalt för risk.

Ett par exempel:
* Klagomålen mot vinsterna för bankerna. De sägs vara på tok för höga.

* Avkastningskraven på HY. Där analys av historisk data visat att räntan satts för hög av marknaden.


----------------------------------------
Det som faktiskt fungerar som forecast för krascher är HY spread. Det ger förvisso falskt larm ibland. Men det kan man leva med. (Och just nu visar den att det inte finns någon risk).

Inte leading alls. Det sk. VIX indexet som mäter volatiliteten på den amerikanska optionsmarknaden är också dålig, dvs den implicita volatiliteten säger inget om det faktiska utfallet. Läs gärna Taleb, gjorde det för ca tre år sedan och önskar att jag upptäckt honom långt tidigare. 😊
Citera
Idag, 19:23
  #389
Medlem
Alltid när ekonomiska krascher förutspås och kommer på tal ropar folk att det varnats i år om det, att de inte kommer hända.

De enda vi vet är att historien upprepar sig och alltid gjort. Det var en kris för ungefär 10 år sedan. Och även om många här var 14 år och inte påverkades så fanns de väldigt mycket folk som gjorde det.

Folk pratar om ekonomiska kriser som att de vore aliens. De kan finnas men eftersom vi inte sett några vet vi inte helt säkert. Låna en bok eller läs på om tidigare kriser så finns de info.
Citera