• 3 128 online
  • 1 180 050 medlemmar
  • 60 926 672 inlägg
  • 2
  • 3
2018-07-11, 14:49
  #25
Medlem
sinewaves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sistaforsoket..
Jag tror de som använder "allvärdersportföljer" gör ett stort misstag. Senaste decennierna var helt annorlunda än det är nu, långa räntan har stadigt gått ner i över 20 års tid och stundvis gett investerarna MER avkastning på obligationerna än aktierna till lägre risk. Tänk hur annorlunda det är mot idag med nollträntor, du kan inte backtesta "allvädersportföljen" eller "golden butterfly" portföljen 20 år bakåt och tänka " ja men den gick fan rätt bra lär gå typ likadant i framtiden". Nej, helt andra förutsättningar

Det kan nog stämma varpå det är lite mer riskfyllt att inte ha en mer aktiv strategi. Just pga problematiken med att binda upp sig för överskådlig framtid trots att man inte känner till framtiden.

GB-portföljen har dock som sagt backtestats tillbaka till år 1972:
https://portfoliocharts.com/portfolio/golden-butterfly/

Detta bör du dock känna till om du har läst på "401k"-forum som MrMoneyMustache etc.

Det kanske vore bra om du kom med några egna alternativ och någon typ av belägg för dessa?
Citera
2018-07-12, 13:51
  #26
Medlem
Mullrets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av trailblaser
Därför att jag tänker väldigt långsiktigt (30 år) och tillväxtmarknader är framtiden enligt mig. Jag lägger en hel del pengar i bla Indien och Vietnam.
Det är även den enda marknaden i dagsläget som inte känns totalt övervärderad.

Köpt fonder i 40 år. Stabila sådana, med medium risk. På sikt har de alltid gått upp, så en sättning idag med Trump som handels- och NATO-skramlar osv gör kanske ett hack i kurvan. Men presidenter kommer och går, suget efter Mammons trolleri med aktier och andra instrument gör att det alltid kommer finnas investerare, speciellt i sådant som är vitalt på marknaden, som bostäder.

Utökade fondportföljen idag med SEB Fastigheter, visserligen med 49% exponering mot USD, men även här räknar jag på sikt det kommer bli en god affär. Uppgång på 5 år är 68%...
__________________
Senast redigerad av Mullret 2018-07-12 kl. 14:19.
Citera
  • 2
  • 3