• 13 346 online
  • 1 198 283 medlemmar
  • 62 078 899 inlägg
  • 1
  • 2
2018-07-04, 07:55
  #13
Medlem
OlleVieros avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SugaredThoughts
Måste vara betydligt enklare att lura på random tjomme en falsk tjuga, än att lura på en frimärksamlare som är beredd att pröjsa 21 långschalar för ett frimärke, ett falskt frimärke, hur väl dagens teknik än låter dig skriva ut ett.


Dom där är dessutom väldigt insatta och vet exakt vad som finns på marknaden och vilket värde dom har. Om det helt plötsligt skulle dyka upp massor med värdefulla frimärken så blir det livat. Alla verkar känna alla i samlarkretsarna.

Dom som samlar frimärken börjar alla vara gamla då det är dåligt med påfyllnad underifrån så frimärkssamlingar har en tendens att minska i värde.
Citera
2018-07-07, 12:13
  #14
Medlem
Ambelains avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Humbug
Jag har inte koll på hur upplösningen blir med de allra dyraste modellerna, men är tveksam över om man kan få särskilt bra kvalitet. 3D-skrivare gör sina utskrifter genom att spruta smält plast i lager-på-lager. Utskrifterna funkar för prototyper, men ger inte särskilt slät yta.
Vill man göra exakta kopior av plastprodukter är det avgjutning i latex som gäller. Polyester är enkelt att gjuta med och ger en kvalitet som ligger nycket nära plasten i exempelvis lego.
Kom förresten att tänka på hur de gör i Kina med "antikviteter.

Där är de så otroligt skickliga på att göra förfalskningar att de i flera fall lyckats "stänga ner" hela marknaden för vissa av dessa produkter.
För att de är så vansinnigt skickligt förfalskade att inte ens experterna kan se någon skillnad.

Och det är inte bara de mest Dyra och Sällsynta saker de förfalskar, utan det är just de mer "vardagliga" sakerna. Sådant som de flesta turister osv har råd att köpa.
Citera
2018-07-07, 18:37
  #15
Medlem
Herr.Dittlings avatar
Frimärkssamlandet är lite lustigt, i det avseendet att även förfalskningar kan ha ett värde.

Speratiförfalskningar kostar en hel del pengar.
(Sperati var en mycket duktig frimärksförfalskare, som har förfalskat, bl.a. shillingmärken).
Citera
  • 1
  • 2