• 22 422 online
  • 1 176 187 medlemmar
  • 60 681 599 inlägg
  • 1
  • 2
2018-06-17, 13:53
  #13
Medlem
Provocative2.0s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av JoelSUOMI
För det första kan vi väl se till att stava våra rubriker ordentligt.

För det andra är det ju en betänklighet i sig att någon som läxar upp var och en för att ha sovit i trafikskolan själv inte minns det första man får lära sig (åtminstone nu för tiden. Dinosaurier, känn er träffade).

För det tredje så är utfartsregeln en väjningspliktsregel som gäller den som lämnar en parkering, garageuppfart, bensinstation, gångfartsområde m.fl. för att trafikanter på anslutande väg inte ska behöva bromsa för var och en som skall ut i betydligt lägre hastighet.

På själva parkeringsplatsen har man att tillämpa utfartsregeln ut ur själva rutan>parkerings"gatan">parkeringsplatsen och till sist själva parkeringsområdet i den ordningen.

Den vita bilen mitt i bilden skulle alltså kunna tvingas tillämpa utfartsregeln fyra gånger innan denne tagit sig in i cirkulationsplatsen.

Alla fordon från samma parkeringsplats "har" utfartsregel mot fordon från den högra platsen.

Detsamma gäller fordon från den nedre platsen. De fordonen har däremot svängningsregel mot fordon som lämnar den övre parkeringen med avsikt att ta sig till cirkulationen.
Ups. Att ingen gnällt på det stavfelet tidigare är ett under då jag själv.... ja.

Men nu känner jag mig träffad.
Till mitt försvar så. Jag känner mig lite stolt att jag som en relik faktiskt kan erkänna att jag inte kan allt utan ber om att få lära mig nya saker😉

Kruxet här är de "lokala föreskrifterna". De på orten kör enl egna regler o då funkar det. Men så kommer en korkad utböling o kör efter Svenska regler.
För mig är inte denna plats ett problem. Jag kör så jag inte hamnar i en olycka vilket innebär att jag kanske "gör fel" enl trafIkreglerna.
Här funkar det.
Däremot så bodde jag ett tag i en riktig byhåla o där fanns en "lokal föreskrift" som ställde till det rejält på sommaren när Stockholmarna o Tyskarna invaderad vår håla.
De där jäklarna förstod inte vår huvudled genom centrum (400m). De var så taskiga att de körde efter en konstig högerregel o jävlar vad det smällde.
Det roliga var att detta fortsatte år efter år.
Citera
  • 1
  • 2