• 14 780 online
  • 1 175 751 medlemmar
  • 60 653 356 inlägg
  • 3
  • 4
2018-06-13, 20:03
  #37
Medlem
ace_secs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Mr-Mr
Rådet är att läsa hela artikeln och då får man hela bilden av vad som hänt, och det är strålande journalistik, allt snack om mörkning är bara från folk utan läsförståelse, hälften av dem som skrivit i tråden har inte ens läst artikeln.
Är man en idiot så förblir man en idiot, men gör man som jag och läser hela artikeln så blir man upplyst och förstår att verkligheten inte är så svart-vitt som du vill göra den till, det är sådana som du som är förlorarna i det här fallet.

PK:ismen håller på att falla det är en sak som är väldigt tydlig, men folk utan läsförståelse kan inte se det utan tjatar vidare sina tröttsamma mantra om agendor och mörkningar trots att jens Ganman för längesedan krossat myten om att media mörkar, utan att enskilda mediamän gärna går i samma fårskock precis som de flesta FB skribenter gör på sin sida om det politiska spektrumet.

Läsförståelse har jag. 2,0 på verbala delen på HP (engelsk och svensk läsförståelse). Forskarutbildning.

Jag håller med dig om att debatten och attityden har förändrats i media.

Artikeln vill visa att "allt är inte alltid som man tror att det är". Det ärliga i ett sådant fall är att redovisa statistik och fakta kring asylbränderna. Inte måla upp 10 sidor av högerextremt helvete.

Artikeln vill måla upp att asylbränderna beror på högerextrema och flyktinghat, men att det i detta enskilda fallet inte var som man trodde - att man inte alltid ska tro det "vanliga".

Artikeln är på tok för genomskinlig. "Titta här, vi mörkar inte alls att det var asylsökande". Nej, men med artikeln vill ni få det att framstå som att detta var ett undantag; att det absolut vanligaste är att det är högerextrema som tänder på. Vilket inte är fakta eller sanning.
__________________
Senast redigerad av ace_sec 2018-06-13 kl. 20:08.
Citera
2018-06-13, 20:04
  #38
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av ace_sec
Expressen vill gärna få oss att tro att denna vinkel är en "tillnyktring". Jag ser igenom deras falskspel.

Det mest ärliga hade varit att rakt upp och ned redovisa statistiken för asylbränderna; som visar att i princip inte en enda är dokumenterat utförd av högerextrema. Ren fakta. Istället för att smeta högerextremism över hela artikeln för "vinkelns skull".Det er dejligt at du ved i #3 skiver: Antalet bekräftade bränder startade av högerextrema är försvinnande få 2012-2016.

Hvor du er med til at opretholde den myte at der muligvis er højreekstreme som er dømte for brandstiftelse, nu er kommet til erkendelsen at ingen er dømte og derfor skriver: Det mest ärliga hade varit att rakt upp och ned redovisa statistiken för asylbränderna; som visar att i princip inte en enda är dokumenterat utförd av högerextrema.

Tak for den erkendelse.
Citera
2018-06-14, 04:06
  #39
Medlem
RiceNChickens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av RullRull
Självklart försöker de vinkla händelsen som att de rasistiska svenskarna bränner invällarnas bostäder. Men "Horungar-uttrycket" ger ett intryck av att du antingen själv är en babbe, WN, eller en stackare som fått sin skoltid/uppväxt förstörd av mångkulturen.
Ja hoppas de tar illa upp.
De förtjänar ett värre öde dock. Så innerligt trött på tillståndet i det här landet så håller mig undan för det mesta, men händer ju att man kikar in i såna här trådar och blir orolig för blodtrycket. 😉
Citera
2018-06-14, 06:35
  #40
Medlem
VitMan40Pluss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Studsboll
Detta låter mer som något för journalistik med den vinklingen. Det aktuella brottet redovisas korrekt av Expressen, men artikeln är skriven på ett sätt att det är upplagt för missförstånd om man inte läser all text och fortsätter till slutet. Men det handlar inte om att rapportera ett brott eller en aktuell nyhet utan att beskriva vägen till brottets uppklarande och fällorna med att dra förhastade slutsatser, och på det viset är artikeln dubbelt folkbildande.

Och när det gäller själva brottet: jodå, det är föga oväntat att det rörde sig om hitrest kriminalitet och alls inget rasistdåd.

Artikeln är intressant att läsa men precis som du skriver måste man läsa hela för att följa artikelns tråd. Belämmande att så få orkat läsa hela, det syns på kpmmentarerna här.

TS antyder också att det är TS och inte Expressen som avslöjar vem gärningsmännen är. En märklig vinkling värdig Politism eller Samnytt.
Citera
2018-06-14, 07:33
  #41
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MidlifeMommy
Tack för snyggt utfört arbete. Hoppas det får stor och välförtjänt spridning.

Sen kommer väl gärningsmännen ändå att ursäktas med deras fattigdom och utsatthet för strukturell diskriminering och Fan och hans svåger men i alla fall. Lite PK syntax error med att kvinnan valde att flytta tillbaka till krigets Syrien, i stället för att söka sig till ett skyddat boende i det trygga (nåja) Sverige.

Här har myndigheterna uppenbarligen misslyckats med att upplysa flyktingen om hennes feministiska rättigheter. Hennes exman borde samtidigt ha fått en extra kurs i värdegrunder, så kanske hela situationen hade kunnat undvikas. Eller också var han en svensk, rasistisk och synnerligen lågpannad cis-man som röstar på SD - i så fall går ju ekvationen ihop ...
"Lågpannad"? Vet Du inte att hjärnan ,oavsett storlek, styrs av ryggmärgen, som finns i ryggen ? Många tror tydligen fortfarande som de gjorde på nästan stenåldern, att det är huvudets storlek som avgör intelligensen. Min väninna hade en utvecklingsstörd bror,han hade ett stort huvud, men kunde inte leva ett normalt liv. Man ska inte håna utseende, därför att ingen av oss bestämmer hur en människa ska se ut. Eller hur ?
Citera
2018-06-14, 07:52
  #42
Medlem
Energiknippes avatar
Man blir trött på Flashback emellanåt. Här kör Expressen en serie artiklar som varje SD-röstande flashbackare borde tycka var det bästa sedan fotbolls-VM 94 men på grund av skolk från svenskalektionerna så missar de hela poängen.

På mitt jobb talas det mer om den här artikelserien än något annat. Folk talar nu öppet om invandringens baksidor, något som skulle vara omöjligt för ett år sedan och vissa puckon här brölar på om mörkning?


Expressen gör ääääääntligen sitt uppdrag - journalistik men folk här missar helt poängen. Seriöst, läste ni ens artikeln? Om inte - gör det. Om ni gjorde det - läs den igen. Sakta. Läs även artikeln om killen som lurade in sig i en klass och kidnappade en taxichaufför. Rubriksättaren i den här tråden kan även skicka sitt cv till Aftonbladet.
Citera
2018-06-14, 09:46
  #43
Medlem
ace_secs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Energiknippe
Man blir trött på Flashback emellanåt. Här kör Expressen en serie artiklar som varje SD-röstande flashbackare borde tycka var det bästa sedan fotbolls-VM 94 men på grund av skolk från svenskalektionerna så missar de hela poängen.

På mitt jobb talas det mer om den här artikelserien än något annat. Folk talar nu öppet om invandringens baksidor, något som skulle vara omöjligt för ett år sedan och vissa puckon här brölar på om mörkning?


Expressen gör ääääääntligen sitt uppdrag - journalistik men folk här missar helt poängen. Seriöst, läste ni ens artikeln? Om inte - gör det. Om ni gjorde det - läs den igen. Sakta. Läs även artikeln om killen som lurade in sig i en klass och kidnappade en taxichaufför. Rubriksättaren i den här tråden kan även skicka sitt cv till Aftonbladet.

Jag ser igenom Expressens "tillnyktring".

Det är samma tidning med samma agenda. Det räcker att man tänker ett steg längre. Det här handlar inte om läsförståelse. Det handlar om att syna medias vinklingar, agenda och bluffar! Denna artikel vill få oss läsare att tro att man "minsann har bättrat sig". I ett första steg tror jag folk går på det, men inte om man tänker ett steg till.
Citera
2018-06-14, 21:32
  #44
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Energiknippe
Man blir trött på Flashback emellanåt. Här kör Expressen en serie artiklar som varje SD-röstande flashbackare borde tycka var det bästa sedan fotbolls-VM 94 men på grund av skolk från svenskalektionerna så missar de


Men du är så naiv.

Reportaget framhäver en vriden bild och så bäddar man in en falsk bekännelse

Ungefär som snattaren som visar upp 1 kexchoklad för Polisen och torgför sig utanför butiken att han syndat och nu ska bli en bättre människa medans han i det dolda har 15 kexchoklad innanför tröjan
Citera
2018-06-15, 07:00
  #45
Medlem
Expressens Lats night in Sweden är en mycket försåtlig vinkling av den totalt katastrofala svenska flyktingpolitiken ( igår kunde vi andra medier ta del av att muslimska skolelever sätts att prioritera Koran-läsning före undervisningen i skolan i förorterna). Idag består Expressens artikel av den katastrofala bostadsbristen för den katastrofala flyktingpolitiken som den långa obegripliga artikeln försöker nyansera eller belysa från olika obegripliga håll. Tidningens redaktörer har från första början, alltså för mer än 20 år sedan naziststämplat alla som redan då såg var Sverige var på väg och nu försöker man lägga sordin på sitt långa hjärnsläpp. Hela upplägget av denna artikelserie är bisarr. En spade är en spade och har alltid varit det. Med Åkessons ord i riksdagsdebatten - Löfvens (den senaste) flyktingpolitik är katastrof. Mitt första inlägg om Expressens artikelserie, den om asylboende-bränderna, togs bort även om den på ingen punkt bröt mot Flashbacks regler. Det finns ljushuvuden härinne som menar att artikelserien är bra eftersom den ger en sammantagen och eftertänksam bild av problematiken. Det är sån relativism som under alla år stenlagt vägen för Sverige mot krossen. Också idag. I ett annat tidigare långt och närmast oläsligt reportage i artikelserien blandade Expressen in tragedin med anlända judiska flickor som kom till Sverige efter kriget och som en och en dog av tbc. På vilket sätt har det aktualitet på något vis med dagens svenska flyktingpolitik som i slutändan, högst 30 framåt, innebär att svensken blir en minoritet i sitt eget land som vi under tusen år med möda byggt upp. Expressens Last night in Sweden är en produkt av en annan flyktinggrupp och den blandar som vanligt bort korten, även om förvillelsen idag av tvingande skäl görs lite mer sofistikerad.
__________________
Senast redigerad av Lantarbetaren 2018-06-15 kl. 07:03.
Citera
2018-06-15, 08:30
  #46
Medlem
Energiknippes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av .RIHTT
Men du är så naiv.

Reportaget framhäver en vriden bild och så bäddar man in en falsk bekännelse

Ungefär som snattaren som visar upp 1 kexchoklad för Polisen och torgför sig utanför butiken att han syndat och nu ska bli en bättre människa medans han i det dolda har 15 kexchoklad innanför tröjan

Ej naiv, men kan skilja på två saker.
1. Har media en agenda och vinklar friskt? Ja.
2. Är artikelserien perfekt inför valet och gynnar SD framför andra partier? Ja.

Den här artikelserien trumfar 100 avpixlar-artiklar eftersom Expressen är ”legitim”. Folk kan diskutera en expresssenartikel om somaliska mordbrännare på ett vanligt fikabord.
Citera
2018-06-15, 08:31
  #47
Medlem
Energiknippes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av ace_sec
Jag ser igenom Expressens "tillnyktring".

Det är samma tidning med samma agenda. Det räcker att man tänker ett steg längre. Det här handlar inte om läsförståelse. Det handlar om att syna medias vinklingar, agenda och bluffar! Denna artikel vill få oss läsare att tro att man "minsann har bättrat sig". I ett första steg tror jag folk går på det, men inte om man tänker ett steg till.

Tror inte alls att folk glömmer historien på samma sätt som DN inte kan vända på en femöring men den här artikelserien är en ren present för alla SD-röstare.
Citera
  • 3
  • 4