• 13 433 online
  • 1 198 283 medlemmar
  • 62 078 898 inlägg
  • 8
  • 9
2016-05-21, 00:23
  #97
Medlem
Naranbaatarkhans avatar
Johan Rabeus. Liftarens guide till galaxen.

Krister Henriksson. Harry Potter-böckerna.

Rabeus tar nog priset som usel uppläsare. Tätt följd av Krister Henriksson. Ok skådisar, kassa uppläsare, och särskilt den senare kan när han låter som om han var en plågad karaktär i en Norénuppsättning på Dramaten när han läser in, upplevas som helt totalfel. Han var dock ok i Sveriges Radios uppsättning av Sagan om Ringen - tror han spelade Frodo - som ju är bara ljud men inte uppläsning, så det räknas kanske inte.

Citera
2016-05-26, 15:38
  #98
Medlem
Det är konstigt hur vi uppfattar uppläsare så olika, jag lyssnar på ljudböcker dagligen året runt.
Klar favorit är Reine Brynolfsson, tycker han kan få en ganska dålig bok bra, bara genom att läsa den.
Håkan Nesser är också bra när han läser sina egna böcker.
Magnus Roosmann tycker jag är sämst. Han har en betoning på varje mening som om det vore något helt otroligt som händer, om det så bara är : "han skulle gå ut med soporna".
Thorsten Wahlund låter som om allt är jättemystiskt
När man ser att en favoritförfattare ska uppläsas av Katarina Ewerlöf är heller inte roligt. Hon försöker hela tiden lägga in sin egen tolkning i allt, vilket inte stämmer med min
__________________
Senast redigerad av hyrut 2016-05-26 kl. 16:11.
Citera
2016-08-15, 16:36
  #99
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Ceulemans
Smaken är verkligen delad. Jag verkligen älskar Ove Ström och har lyssnat på böcker bara för han läser upp dom inte för att dom verkade så intressanta när man läste om själva boken. Har lyssnat på många böcker som är skrivna av engelska/amerikanska författare och han är en av få som har verkligt bra uttal på amerikanska/engelska ord/städer och andra liknande saker. Närmast efter kommer nog Bolmé och Erik Blixt.

Vad det gäller dåliga är jag dålig att komma ihåg namnen. Men överlag har jag väldigt svårt att lyssna på kvinnliga inläsare, varför kan jag inte riktigt förklara. Det finns även en väldigt många sega gubbar som läser in daisy.

På riktigt? Lyssnade på Sanningens svärd av Ove Ström, en bok som jag läst flertalet gånger och lyssnat på på engelska (lyssnade på svenska för att tjejen inte är tillräckligt duktig på engelska). Helt sjukt dåligt uttal på mer avancerade ord. Sen det här att han börjar första ordet högt i meningen och fadear ut är ju fantastiskt.

Något som han i och för sig lugnat sig med tills han läste upp Brisingr, tredje delen av Eragon-serien. Men uttalen är kvar, lyssnade på ett kapitel och hörde väl kanske 10 helt horribla uttalanden.
Citera
2016-10-15, 20:17
  #100
Medlem
Gubbens avatar
Bo Jonsson bibliotekstjänst är bäst helt klart. "mellan sommarens längtan och vinterns köld" samt "vredens druvor". Örongodis.
Citera
2016-11-19, 23:47
  #101
Medlem
Jag har Storytel. Jag lyssnar på ljudböcker väldigt mycket.
Helt klart kan en dålig uppläsare förstöra en fantastisk bok och tvärtom.

Anna Maria Käll är nog den sämsta uppläsaren jag hört.
Tyvärr är det hon som är uppläsare för många böcker jag skulle velat lyssna på, men klarar inte av hennes långsamma entoniga röst.
Det spelar ingen roll om det är mord eller kärlek, allt låter lika dystert och entonigt.

Jag undrar om författarna försöker få så billiga uppläsare som möjligt eller om de verkligen tycker hon läser bra.
Citera
2018-06-09, 09:32
  #102
Medlem
Av någon konstig anledning finns inte Ken Folletts böcker på ljudböcker i Sverige (han som beskrivs som "The Master Story teller"), och jag vet inte om det är han själv eller hans förlag som inte vill ge ut svenska ljudböcker. Hans böcker är ofta väldigt tjocka så jag pallar inte läsa dem på papper, 1000 sidor på bok är tungt!
Därför har jag lånat de flesta av hans böcker på Daisy via tal- och punktskriftsbiblioteket. Endast Svärdet & Spiran lästes av en ok uppläsare men resten är usla, såsom tex Ove Ström och Bo Jonsson.
Hur fan kan en sån värdelös uppläsare som Ove Ström få fortsätta?? Han saboterar ju totalt en annars jättebra bok.

Sämst Uppläsare genom alla tider
1. Ove Ström
2 . Bo Jonsson
3. Anna Maria Käll
4. Gösta Grevillius
5. Hans Bergkvist
Citera
2018-06-09, 10:21
  #103
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Naranbaatarkhan
Krister Henriksson. Harry Potter-böckerna.
De tyckte jag var ganska bra och jag störs inte av att han kväver en gäspning ibland (ganska ofta).
Och Mannen utan öde, gjorde han jättebra.


Jakob Eklund har läst in Väktaren-böckerna, han var så duktig på att skapa en kuslig och ödslig stämning. Så det var njutbart... Önskar bara att fler ljudböcker gjordes av den serien.
Citera
2018-06-13, 19:37
  #104
Medlem
Naranbaatarkhans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av dagmar.ebbesen
De tyckte jag var ganska bra och jag störs inte av att han kväver en gäspning ibland (ganska ofta).
Och Mannen utan öde, gjorde han jättebra.


Jakob Eklund har läst in Väktaren-böckerna, han var så duktig på att skapa en kuslig och ödslig stämning. Så det var njutbart... Önskar bara att fler ljudböcker gjordes av den serien.


Har aldrig läst Väktaren-böckerna. Kanske nåt jag skulle testa när jag får tid över. Eller lyssna på.

Angående Krister Henriksson är det nog så att han inte är en av mina favoriter när det gäller nånting alls, om man säger så. Men sånt är ju en smaksak, och i fallet med ljudböcker ligger nog det braiga i lyssnares öra. Mina favoriter när det gäller uppläsning är Frej Lindkvist och han som jag aldrig minns namnet på, skådespelaren som var med i Fanny och Alexander och där var gift med en tyska som kallade honom för Kärlchen eller Karlchen - han släckte ljus medelst vädersläppning. Håkan Särner var också bra på uppläsning.
Citera
  • 8
  • 9