• 17 012 online
  • 1 180 430 medlemmar
  • 60 950 710 inlägg
2018-03-19, 09:36
  #1213
Medlem
Sperssons avatar
.
Om Stefan Löfven lyckas hålla sig vid makten så ska det knappast vara några problem för Donald Trump.
Citera
2018-05-13, 15:33
  #1214
Medlem
Finisterres avatar
Nordkorea har visat sig samarbetsvilliga till att avsluta Koreakriget trots att svensk media hade enats om att Trumps retorik skulle leda till katastrof, inte samarbete. Sveriges Television har en missnöjd "analys":
Citat:
Eftersom det är första gången någonsin som en nordkoreansk ledare satt sig öga mot öga med en sittande amerikansk president så är det svårt att säga exakt vad man ska förvänta sig, men klart är att president Trump med sin retorik och sina handlingar skapat en stor press på sig själv.

Rivit upp kärnvapenavtal

Med tanke på att han precis rivit upp ett kärnvapenavtal med argumentet att det var uselt och att han hade kunnat göra det bättre, så är det ofrånkomligt för honom att hans resultat kommer att jämföras med det.
Trump har varit tydlig med att han gällande Iran inte tolererar något annat än ett perfekt kärnvapenavtal som skyddar USA för all framtid. Nu ska han komma hem med ett sådant själv.
Mycket press bevakade ändå när Trump välkomnade de frigivna koreanerna:
https://youtu.be/uMCzSJopj0k

TT rapporterade faktiskt om den svenska vinkeln:
https://www.dn.se/nyheter/varlden/us...rdkoreafangar/
https://www.svd.se/usa-tackar-sverig...er-i-nordkorea


Övrig seriös journalistik:

DN rapporterar att en annan tidning rapporterat att de hört rykten att Trump brusat upp mot ministern Nielsen på ett möte, men att en annan tidning rapporterat att de hört tvärtom. Två olika amerikanska tidningar har alltså skrivit två olika skvaller om Trumps humör. I DN kan man läsa båda versionerna!


Ayatollahn Khameini har låtit sig fotograferas läsande en skvallerbok om Trump.


Bloggaren Björn af Kleen har gått på strippklubb och tittat på golddiggern som försöker stämma Trump. Hon anar direkt att Kleen är från media och ger honom ingen kommentar då han inte har några pengar till henne. Kleen går iallafall hem och skriver lite grundlösa rykten. DN publicerar
Citera