• 56 605 online
  • 1 189 467 medlemmar
  • 61 544 994 inlägg
  • 1
  • 2
2018-04-17, 20:22
  #13
Medlem
Iam-Varfors avatar
Citat:
Ursprungligen postat av I-wank-on-cookiemonstas-biscuits
Vad har du för roll i företaget? Har ni någon som arbetar med marknadsföring som ni kan ta hjälp av eller är det på mindre skala?

Jag skapar/redigerar väldigt mycket copy på veckobasis till ett stort antal nationella och internationella företag. Helt ärligt så är de flesta ganska dåliga. De är slafsigt skrivna, håller sig inte informativa och är inte alls säljande till målgruppen.

Hur du ska skriva beror ganska mycket på eran önskade demografi. Vilka är dem? Var tilltalar dem? Behöver det vara mer formellt eller ska texten snarare utstråla något lite mer casual?

Berätta mer om du kan så kan vi försöka hjälpa dig.

Vi har folk som ska sköta marknadsföring, men det är mer "centralt". Detta ska vara mer en grej för att få igång vår avdelning, så det får vi sköta själva.

Hur ska man säga. vi vill inte att det ska låta "KOM TILL OSS" utan mera informera att vi finns.

Kommer sköta den direkta kontakten med kund via telefon och besök.
Citera
2018-04-23, 18:19
  #14
Medlem
Om du inte vill att det låta "KOM TILL OSS" så ska ni fokusera på att skapa värde åt mottagaren.
Finns en teori/metod som kallas för jab, jab, jab, right hook - vilket innebär att leverera värde till målgruppen 3 gånger innan man levererar en right hook, vilket skulle vara ex 15% rabatt på din nästa beställning.

Sätt ert företag i relation till omvärlden och branschen, investera några kronor på att ta fram en informativ / upplysande text om ett välkänt ämne (som hör ihop med er core-business), och blasta ut detta till ert register.
Här kan ni framstå som "experter" inom ert område.
Ett konkret exempel;
Du säljer fingerprint-lås till hemmet. Istället för att blasta ut att alla mottagare kan erhålla 15% rabatt vid installation om de uppger kod "VÅR2018" (eller något annat lökigt) så formulerar du ett mail med rubriken "5 vanligaste orsakerna till inbrott" / "3 saker att göra innan du lämnar hemmet" etc.
Folk klickar för att det är intressant att se vilka åtgärder man bör ta för att undvika inbrott, och ni uppmanar inte någonstans i mailet att mottagaren ska köpa era fingerprint-lås.
Ni levererar helt enkelt bara värde till mottagaren, och framstår som experter då ni levererar information som ni vet om eftersom att ni har varit i branschen i många många år och därför kan man, i ett senare skede, känna sig trygg i att använda er som leverantör.
Citera
  • 1
  • 2