• 30 716 online
  • 1 152 920 medlemmar
  • 59 645 552 inlägg
  • 1
  • 2
Idag, 17:48
  #13
Medlem
rockypatel66s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av x12
Mediokert chassi, men det klarar sig till en basal dator som inte blir särskilt varm, så det funkar i det här fallet.

Dåligt nätagg, men det är svårt att hitta några bra under 550w, och datorn behöver inte så mycket heller. Hittar du t.ex ett guldcertat seasonic 360-450w så är det ett bättre val än ett c-klass 450w. Sök på "prisjakt", spelar väl ingen roll om datordelarna kommer i en&samma låda eller 2-3 olika.

Det finns moderkort för strax över halva priset, De blir inte bättre för att de kostar mer eller för att de är större, det är i första hand finesser som skiljer. Välj moderkortet utifrån de finesser du behöver. Om det är viktigt att datorn är krångelfri, undvik asus. Gigabyte och msi brukar vara bättre val.

Processor funkar som mellanmodell.
Noctuas kylare är bland de bästa, så inget problem med det, men om budgeten är viktig kanske du kan köra på originalkylaren nån vecka och därefter avgöra om du behöver byta till en tystare eller om du kan köra vidare med standardkylaren.

Minnet passar inte. Du har valt 2st 4gb-brickor som är till laptop (SO-dimm) och tillråga på allt också ddr3, de passar inte alls i en normal atx-dator. Råder till allra minst 8gb och gärna 16gb, för videoredigering i större formaten kan 32 gig vara lämpligt. Det ska vara ddr4 på nästan alla moderkort idag.

Grafikkort är väl ok, men ingen jättesnabb modell. Det beror på vilka spel du vill använda om det räcker till eller inte, och beror även på skärmupplösning; lägre upplösning=bättre flyt i de spel som är grafikkrävande.

Ssd'n är nog den bäst valda komponenten av alla där.
Ska du redigera film rekommenderas, förutom ssd'n där, en mekanisk hdd för att lagra filmmaterialet på. Med kameror som numera filmar i 4k och 8 minuter film tar 4 gig plats så behövs det inte så mycket film innan en 500-gig ssd är full. Det lastar också hårt på dess läs/skriv-cykler, så kanske en eller flera 4-12tb mekaniska diskar kan vara lämpliga för sådan lagring. Det beror på hur mycket du ska filma och om du vill spara nåt av det eller inte. Lita inte på EN mekanisk disk när du kommer upp i dessa volymer, se till att alltid ha backup om filmerna inte får försvinna.

Tack för svar!

Har uppdaterat lite saker nu:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/11350966/

Vad tycker du nu? Bättre? Något mer jag ska byta?
Citera
  • 1
  • 2