• 22 615 online
  • 1 159 668 medlemmar
  • 59 870 782 inlägg
  • 7
  • 8
2018-02-18, 20:39
  #85
Medlem
Jag tycker att det är fel att man inför den här typen av subventioner men kommer troligen att passa på att köpa en elcykel.

När man inför riktade insatser så får man alltid gränsdragningsproblem. Varför gäller inte rabatten om man köpte före/efter ett visst datum, varför gäller det inte vanliga cyklar eller elmopeder. Kan tänka mig att många som inte klarar att cykla utan måste ha moped eller permobil känner sig svikna. Tycker därför att det principiell är fel med denna typ av subventioner. Risken finns exempelvis att cykelhandlare erbjuder "fri service och fria reparationer" de kommande 8 åren mot att cykeln är några tusenlappar dyrare. Då fuskar man med systemet och man får indirekt subventioner på service och reservdelar som inte ska omfattas. Liknande gäller ju målaren som säljer tapeter för 1 krona per rulle men fakturerar en högre timkostnad som man får rot-avdrag för.

Lika när det gäller friskvårdsbidrag, varför gäller det för inomhusgolf men inte för utomhus. Är curling tillräcklig motion för att omfattas?

Lika om man ska införa "sockerskatt" ska den omfatta chips? I så fall även kanske ostbågar och popcorn. Hur är det då med de där salta jordnötterna?, ska vanliga nötter också omfattas av sockerskatt...
Jaja, så fort som man börjar med styrmedel så får man problem med gränsdragningar.

När det gäller ny teknik som till exempelvis elbilar så kan jag förstå att man vill/behöver hjälpa industrin att ta stora tekniska kliv men när det gäller elcylar så är det ingenting som behöver subventioner....
Citera
2018-02-18, 21:16
  #86
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Mynicname
Jag tycker att det är fel att man inför den här typen av subventioner men kommer troligen att passa på att köpa en elcykel.

När man inför riktade insatser så får man alltid gränsdragningsproblem. Varför gäller inte rabatten om man köpte före/efter ett visst datum, varför gäller det inte vanliga cyklar eller elmopeder. Kan tänka mig att många som inte klarar att cykla utan måste ha moped eller permobil känner sig svikna.

Fast gäller det inte elmopeder?

Citat:
Både eldrivna cyklar, mopeder, motorcyklar och vissa fordon för användning av personer med fysisk funktionsnedsättning omfattas av bidraget. Nedan ser du vilka tekniska specifikationer fordonen måste ha för att vara stödberättigade.

https://www.naturvardsverket.se/Stod...aljare/#fordon
Citera
2018-02-18, 21:49
  #87
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Hominem
Fast gäller det inte elmopeder?https://www.naturvardsverket.se/Stod...aljare/#fordon
Aha, det var ju bra å andra sidan så innebär det att många barnleksaker också kommer att ingå...
Citera
  • 7
  • 8