• 28 068 online
  • 1 152 736 medlemmar
  • 59 633 066 inlägg
2018-02-09, 23:42
  #1921
Medlem
Slåttermaskins avatar
Så, mitt andra inlägg. För det första måste jag säga att jag reagerar starkt på att idioter i tråden fortfarande pratar om ACA:s "karlatycke" (eufemism för "slampa" vill jag påstå) som om detta skulle göra att hon förtjänade LA:s svartsjuka. Hade ni skrivit samma sak om det gällde en man? Knappast. Det är för det första irrelevant om hon så träffade 5 000 män efter att LA och hon gjort slut. Det rättfärdigar på inget sätt LA:s beteende och om han nu är den som förde bort JA och dödade honom. För det andra skuldbelägger det en mamma som levt med detta helvete i 37 år. Hon har lidit nog.

Som jag skrev har jag inte tänkt ge mig in i någon lång diskussion. Men hittade nyligen en textfil med några av de tankar/iakttagelser jag gjorde vid senaste genomläsningen av domarna för ett par år sen. Delar med mig av dem nedan. Kanske kan de vara av värde för någon.

Det som följer efter > är mina tankar. Fetstilat lite för att underlätta läsning.

"- "I Anderssons bil har påträffats bla platshandskar, sax, tejp, snören och ett bryne." (Hovrättsdomen s 7)

- "Under år 1978 gick både hon (ACA) och Lennart på vidareutbildning i medicin-kirurgi." (HovR s 8)

- våldtar ACA på resa till fjällen i april 1979 (HovR s9)

- LA: "'Vill jag göra dig illa, kan jag använda mig av Johan.'" (s 9)

- LA: "'Hoppas Johan skall råka ut för något, så att du också får bekymmer.'" (s 9)

- LA och ACA "post-förhållandesex" jul- och nyår 1979 > svårt att slita sig från varandra, mest LA

- "Den vita Amazon Lennart vid denna tid hade, hade han haft under hela tiden som de bodde i Bosvedjan. Bilen hade då stått på parkeringsplatsen utanför huset." (1975-1979-06-12?) (s 10)

- ACA och LA flyttar till Sundsvall gemensamt 1975 (s 14)

- ACA lämnar lägenheten med nya pojkvännen Thomas Wallin > ytterligare förstärkt motiv pga stärkt svartsjuka (ifall han ser dem lämna tillsammans)

- ACA träffar LA på söndagen och säger bla att att telefonen (hennes hemtelefon?) är avlyssnad (WTF?! Hur visste hon det?) > LA tänker att hans telefon också är avlyssnad?

- enligt LA var uppbrottet i juni 1979 på hans initiativ (s 14), förnekar hot, våldsamhet, psykisk misshandel, medger svartsjuka dock ej patologisk (s 14-15)

- LA sparade nyckel till ACA:s lägenhet (s 15)

- LA använde Sobril för att somna (=hade tillgång till) (s 15) > behövde han verkligen petidin (stölden på sjukhuset)?

- LA säger att han åkte ut till sommarstugan i Lögdö 7 november, tog motorvägen (s 16), 5-6 cm snö på marken, tog på sig stövlar som han hade i bilen > minns väldigt många detaljer för att vara 5 år efter försvinnandet! (s 16)

- LA säger att han 7 november var klädd i beigefärgade byxor, rutig kavaj och svart skinnrock (s 17) > hur fan minns han det 5 år efter?! (s17)

- besökte sin mor (s 17)

- besöker kusin Ilse Söderberg på kvällen (s 17)

- senare på dagen 8 november (efter skallgångskedjorna) går LA själv i skogsområdena i Bosvedjan för att leta efter Johan (s17) > möjlig brottsplats? plats för temporär förvaring av kroppen? städa upp/få undan spår?

- stänkskyddet, pepsi cola-burken och muffinspaketet som hittades i soptunnan i sommarstugan i Lögde tillhör honom. han slängde dem någon dag i mitten av november (s 17-18) säger sig komma ihåg att de sakerna legat och skräpat i bilen, tidigar hade han en papperskorg i bilen som han påstår att ACA slagit sönder (!) (s 18)

- plasthandskarna, saxen, tejpen, snörena och brynet som hittades i bilen har varit där länge. det är saker LA anser vara praktiska att ha i bilen. brynet > lie och gräsklippningsmaskin (manuell, bendriven?). plasthandskarna > exempelvis när han kontrollerar oljan, har inte städat bilen 7 november eller tiden omedelbart efter det (s 18)

- Börje Holmgren, docent och anställd vid Abisko naturvetenskapliga station


- Adolf Halvarsson ser JA i bil vid posten ca 11, JA vevar ner rutan och frågar vad klockan är, AH ska ha sagt detta inför sin son, dotter och fru på söndagen när han såg en bild av JA i tidningen (bekräftas av sonen, dottern och frun), rimlig förklaring till dröjsmålet med att berätta om det (s 40-42)"

------------

Sedan några saker jag eller andra postat i tråden:

- Om detta med om kroppen kan vara nedgrävd: (FB) Johan Asplund, Sundsvall, försvunnen sen 1980. T. Quick/S. Bergwall friad 14/3 -12

- Tidsangivelser 7:e november och efter, inte helt i kronologisk ordning: (FB) Johan Asplund, Sundsvall, försvunnen sen 1980. T. Quick/S. Bergwall friad 14/3 -12

- Om Amazonen; det som i kombination med att bilen stått parkerad vid Bågevägen 1975-1979 gör att LA kan konstateras ha befunnit sig i Bosvedjan både före och på dagen då Johan försvann), från ett inlägg jag skrivit:


Här är länken till Tings- och Hovrättsdomen OCR:ade: https://minfil.org/l4c7h9b6bf/Johanm...men_s_kbar.pdf
__________________
Senast redigerad av Slåttermaskin 2018-02-09 kl. 23:54.
Citera
2018-02-10, 00:04
  #1922
Medlem
Slåttermaskins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
Kul att du är tillbaka. FUPen kan man läsa genom att boka besöksrum hos polisen och be att få ta del av den. Sedan fick jag sitta och fotografera av den med mobilen medans en jurist satt i samma rum och typ övervakade.

Jag ska fixa ihop sidorna åt dig, men det kan ta några dagar har lite mycket just nu.
Har du förresten talboken "fallet Johan"?

Det kan jag inte göra, i alla fall inte inom överskådlig framtid. Vilket hästjobb du lagt ner!

Ingen fara. Ta den tid du behöver, det är ju en del sidor.

Nej, har inte den. Den är i DAISY-format såg jag. Möjligen kan jag fixa en kopia om inte DAISY-spelare har en avancerad antikopieringsmekanism. Eller har du den?

Boken finns dock att köpa här för den som känner sig manad: https://www.bokborsen.se/view/Elwin-...rroman/7438265 Finns så klart också på bibliotek.
Citera