• 4
  • 5
2017-12-30, 18:52
  #49
Medlem
Farfarsfars avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Ancistrus
Jag har länge undrat hur diskussionen hade låtit om det vore 1000-tals och åter 1000-tals unga tjejer från 3:e-världen som kommit till Sverige. Tjejer i åldrarna sådär 15-25 år. De yngsta hade ej behövt spela yngre, men den stora massan hade tvingats klä och sminka sig yngre och försökt uppträda som tånåringar/barn. Alla dessa tjejer hade placerats på olika hem som sköttes av 50-60-åriga män som hade all kontroll och ansvar för dem t.ex. delade ut pengar och nya mobiler om de skötte sig. Många av de anställda hade lagt upp bilder på nätet när de gosar med "sina" tjejer. Fall efter fall uppdagats där männen haft sex med de unga tjejerna. Skattebetalarna hade tvingats betala många miljarder för detta om året. Jag misstänker att diskussionen hade sett mycket annorlunda ut i ett sådant läge. Men just när det omvända är fallet, unga killar och äldre kvinnor, så har kvinnor helt plötsligt inte längre någon sexualitet. Suck...

Har funderat i liknande banor och det blir bara mer snurrigt ju mer man tänker på det. Egentligen är det en rätt förlegad och unken syn på män och kvinnor som ligger till grund, en väldigt antifeministisk och patriarkal människosyn. Man ser helt enkelt män som varelser med enbart sexuellt uppsåt och kvinnor som beskyddande med moderskänslor.

Mycket märkligt att feministerna inte insett det bisarra och motsägelsefulla i detta, utan tvärtom håller fast vid och uppmuntrar denna uppfattning.
Citera
2017-12-30, 20:18
  #50
Moderator
Ancistruss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Podr
Bra tänkt, normkritiskt. Män kan givetvis ta hand om flickor. Eller?

Tack så mycket!

Japp, definitivt normkritiskt. Hos politiker och myndigheter liksom hos msm-journalister är könsmaktordningen normen, t.o.m. ett axiom ibland. Även jag och andra som inte delar beskrivningen är indoktrinerade i tankemönstret. Män är per automatik i en maktställning gentemot kvinnor, aldrig tvärt om. Män kan utnyttja kvinnor sexuellt, men tvärtom är otänkbart. Könsmaktordningen avgör på förhand vem som är offer och vem som är förövare. Just p.g.a. beslutsfattares vana att nyttja könsmaktordningens verklighetsbeskrivning har det i detta fall fått obehagliga konsekvenser.

Till din fråga: Jag utgår från att du och jag har precis samma åsikt om detta, men OK: Jag anser att de allra flesta män är utmärkta vårdnadshavare för flickor.

Självklart är de flesta män och kvinnor utmärkta vårdnadshavare, såväl för pojkar som för flickor. Men tyvärr finns det också olämpliga män och kvinnor som vill nyttja en maktställning gentemot andra. Kommer en miljö skapas med unga tjejer helt i en beroendeställning är det tyvärr sannolikt att många av de män som vill nyttja detta skulle söka sig dit. På samma vis kommer de kvinnor som vill nyttja unga killar i en beroendeställning söka sig till en sådan miljö. Och det är en sådan miljö som nu skapats, resultatet är därför många sådana kvinnor sökt sig dit.

På grund av våra inlärda normer om könen hade vi reagerat kraftigt om 60-åriga män hade fått motsvarande ställning gentemot unga tjejer, och med all rätt. Detta för att vi bedömt risken som överhängande att detta missbrukats av några, med förödande konsekvenser för de drabbade. Precis som sker nu, fast förövarna är kvinnor, vilket förståss är precis lika illa. Tyvärr har normen om förövare och offer hindrat makthavare för att förutse det uppenbara. Och dessvärre har vi nog bara sett toppen på isberget.
__________________
Senast redigerad av Ancistrus 2017-12-30 kl. 21:10.
Citera
2017-12-30, 21:07
  #51
Moderator
Ancistruss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Farfarsfar
Har funderat i liknande banor och det blir bara mer snurrigt ju mer man tänker på det. Egentligen är det en rätt förlegad och unken syn på män och kvinnor som ligger till grund, en väldigt antifeministisk och patriarkal människosyn. Man ser helt enkelt män som varelser med enbart sexuellt uppsåt och kvinnor som beskyddande med moderskänslor.

Mycket märkligt att feministerna inte insett det bisarra och motsägelsefulla i detta, utan tvärtom håller fast vid och uppmuntrar denna uppfattning.

Japp, precis!

Det är märkligt tyst om allt detta från feministsikt håll. Och inte lär vi få höra något framöver heller. Tvingas de svara blir det sannolikt ett svar om att män begår mycket mer mot kvinnor. Vilket ju stämmer, men förtar inte denna fråga, för med samma logik så orsakar ju malariamyggan än större lidande, varpå alla diskussioner uteslutande bör handla om den.

Lite extra "kul" är det ju att just normkritik är det centrala innom feminismen. Kvinnor har en sexualitet, men den kan tillskillnad från män aldrig vara negativ och aldrig för män. Att nyttja en maktställning mot någon man i en beroendeställning kan kvinnor ej heller göra. Så var det med den normkritiken... Orsaken till detta är nog inte så mycket knepigare än att normen för just dessa frågor är just könsmaktordningen och den normen ifrågasätter de nog ogärna...
Citera
2017-12-30, 22:55
  #52
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Stantorman
Det här är verkligen Sodom och Gomorra. Sedernas upplösning och civilisationens förfall. Samhällen och kulturer som utvecklas i denna riktning är dömda till undergång. Fler fall liknande Johanna Möller, kan bli den yttersta konsekvensen. Det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål.
Svenska samhället är på fall. Det finns inte återvändo.
Citera
2017-12-31, 16:27
  #53
Medlem
Lex Sarah-anmälningarna borde vara bra underlag för att anmäla saken till polisen också.
Dessa kvinnor bör fängslas och aldrig mer tillåtas jobba inom vård- och omsorg.
Citera
2018-01-19, 07:02
  #54
Medlem
De tre är polisanmälda av kommunen nu
Citera
2018-01-20, 01:34
  #55
Medlem
Vargfars avatar
Vem som helst hade ju kunnat räkna ut att det skulle sluta på det hära viset. Utom våra helt inkompetenta myndigheter. Jag menar. En grupp unga främlingar och svenska kvinnor i samma hus. Oattraktiva kvinnor som ofta röstar till vänster misstänker jag,och som inte heller har några som helst mentala spärrar överhuvudtadget. Eller lojalitet till sitt eget svenska folk och land kvar för den delen kvar heller. Det är som laddat för att bli ett horhus där inne.
Citera
2018-01-25, 11:43
  #56
Medlem
Nu uppmärksammar även Expressen "integrationssatsningen".
https://www.expressen.se/nyheter/bro...nde-granslost/
Citera
2018-01-25, 11:43
  #57
Medlem
Frågorna måste ställas:
Vilka är kvinnorna?
Bilder?
Citera
  • 4
  • 5

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback