• 35 938 online
  • 1 146 808 medlemmar
  • 59 360 463 inlägg
Idag, 09:42
  #10597
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av divadnil
"De var ju faktiskt inte dödssjuka" Hasse Aro om barnens tillstånd.
Skönt att få det klarlagt av den medicinska experten Hassse Aro.
Citera
Idag, 09:42
  #10598
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av N.Armstark
Det har nog ingen i tråden hävdat heller. Då hade tragedin inte inträffat. Jag tror att det var rädslan för ett livslångt lidande som var orsaken.
Frågan är ju hur mycket barnen led. Därför vill man veta vad för sjukdomar barnen hade.
Citera
Idag, 09:44
  #10599
Medlem
Mooskys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av vichy6
Det är väl ingen som trott
Jo många har pratat om detta. Även mamman,så det är bra att det kommer fram.
Citera
Idag, 09:45
  #10600
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Moosky
Jo många har pratat om detta. Även mamman,så det är bra att det kommer fram.
Va!?
Citera
Idag, 09:45
  #10601
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av divadnil
Frågan är ju hur mycket barnen led. Därför vill man veta vad för sjukdomar barnen hade.
Så är det absolut.
Citera
Idag, 09:48
  #10602
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av livingthing
jag var i området där familjen bodde innan bjärred idag, jag träffade delar av en familj som bodde granne med bjärredsfamiljen där...nåt skumt är det...
Jaha? Vad grundar du det på?
Citera
Idag, 09:49
  #10603
Medlem
Mooskys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Remark
Utifrån vad vi nu vet.

Polisen Lisa fick förstås också frågan om sjukdomen och jag tolkade svaren som att polisen vet, med med hänsyn till anhöriga, idag inte vill säga något. Man vill avvakta mer undersökning till man ha ett klart läge över hela händelsen innan man går ut med mer information. Det är viktigt att all information är korrekt.

Så fattade jag det då jag såg det, reservation f egen tolkning.
Klart dom vet och även Aro har förstått att ingen var döende i familjen.
Polisen kommer aldrig prata om deras sjukdomar men däremot dödsorsaken möjligtvis. Kanske lite till.
Citera
Idag, 09:53
  #10604
Medlem
MeggieClearys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Moosky
https://www.expressen.se/kvallsposte...rt-att-forsta/

Det är ju en jäkla tur att alla självmordskandidater inte funderar på att ta andra med sig eller skada dom. Paret i fallet är unikt när det gäller fall i Sverige, och dom kommer förmodligen ingå i forskarnas projekt när det gäller att granska familjemord. Frågan är om dom inte hade dömts till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse.

Om föräldrarna hade varit vid livet så hade dom troligen dömts till fängelse. Dom var förmodligen inte vid sina sinnens fulla bruk men ej heller sjuka i lagens mening. Dalaröpappan fick fängelse istället för vård. Jag anser att låsa in och elda upp sina barn och själv leva vidare är något sjukare än denna historia.
Citera
Idag, 09:53
  #10605
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av A1HORNYLAD
Instämmer i allt du skrivit hittills!
I detta nu håller jag på att läsa ikapp tråden och läser nu poster skrivna vid 19-tiden igår kväll. Jag har hela tiden ca 25 sidor kvar, hur fort jag än läser. Ja, jag försöker läsa allt noggrant och reflekterande. Men att hinna ikapp förefaller omöjligt och nu väntar trots allt äntligen sängen. Får väl se om det är 100 eller 150 sidor att läsa ikapp imorgon, när jag nån gång vaknar (efter ett enormt underskott av sömn den senaste veckan pga mitt engagemang i tråden).

Jag har hela tiden hävdat att det rimligaste är, att det är en hemsk familjehemlighet de velat ta med sig i graven, kanske incest. Att skammen är den största drivkraften för att kunna genomföra ett dåd som detta håller jag fast vid.

Scientologin, som flera inlägg har vittnat om, skulle också kunna vara en trolig förklaring.
Oskar har tydligen föreläst för scientologer i något sammanhang, vilket enligt en trovärdig postare inte hade kunnat ske om han inte varit medlem (denna föreläsning ska också gå att hitta på nätet).
En annan trovärdig postare bekräftade också att familjen flera gånger besökt kyrkan i Arlöv tidigare, men inte de senaste åren. Det rimmar med teorierna som framförts att de flyttat från Göteborg till Lund just för att komma närmare Arlöv, vilket är scientologernas högkvarter i Sverige.

Att de plötsligt för cirka två-tre år sedan inte längre verkar ha besökt kyrkan, kan bero på att de inte längre var välkomna. Detta skulle i sin tur kunna förklaras med att döttrarna nu käkade psykofarmaka, vilket enligt uppgifter är strängt förbjudet inom denna "världens farligaste sekt".
Föräldrarna kan mycket väl ha varit starkt hängivna scientologer sedan länge, som genom uteslutningen nu föll djupare ner i den kris de rimligen redan befunnit sig i.
Med tanke på att scientologer tror på själens odödlighet och någon slags omedelbar reinkarnation, kan detta vansinniga dåd vara en konsekvens av det.

Om det kan bekräftas att de var scientologer, och att t.ex. läkaren som skrev de diffusa intygen också är det, måste det få komma fram. Hoppas någon journalist tar tag i allt detta. Korten måste upp på bordet, så att samhället varnas för denna vedervärdiga sekt.
Tack och godnatt!

En kommentar. Det var en scientolog i tråden som hävdade att det i stort sett var NoNo för en sientolog att besöka kyrkan. Det säger mig att familjen troligen var kristna.
Citera