• 41 053 online
  • 1 146 808 medlemmar
  • 59 366 145 inlägg
Igår, 18:07
  #1201
Medlem
Finisterres avatar
TV4 hånar presidentens sätt att tala fritt (som de kallar att "lägga ut texten"):
https://twitter.com/Nyheterna/status/954460343400529921
TV4Nyheterna @Nyheterna
Förvirringen är total när Donald Trump lägger ut texten om aborter och födslar. Vad menar han egentligen? Kan ni hjälpa oss att förstå?

Det är ingen överraskning att TV4 vilseleder tittarna. Det intressanta är att flera personer i flödet ser ut att faktiskt bli vilseledda. De kan inte svara TV4, de tror att vad de hör är något konstigt.
Man får anta att dessa personer som bl.a. är lärare, socialarbetare, inte vill spela okunniga på sin twitter. Det ser ut som att flera av dem faktiskt sväljer TV4s propaganda; att USA:s president babblar förvirrande.

Samma käring som uppmärksammades av Expressen när hon försökte skämta om Trump ger sin feministiska idé om vad hon tror att han säger:
Agnes Wold @AgnesWold
Han är en selektiv idiot. Han demonstrerar att han inte behöver kunna skilja på abort och förlossning, det är ointressant kvinnotrams. Men att det inte hindrar honom att vilja kontrollera kvinnornas reproduktiva rättigheter, eftersom det är del av den ultrakonservativa agendan


På plats rådde förstås ingen förvirring om vad Trump talade om. Han lägger inte ut texten, han talar sakligt om läget. Alla där känner till amerikansk lag. De flesta som läser den här tråden förstår också vad Trump menar. Men Agnes blir förvirrad. Det säger en del om hur skadlig ljugmedia är.
__________________
Senast redigerad av Finisterre Igår kl. 19:03.
Citera