2017-08-07, 03:10
  #49
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av bottenpaflaskan
http://www.jaktjournalen.se/vad-hand...ista-cykeltur/

Enligt denna intervju jag läste i jaktjournalen så orkade inte karln cykla uppför backen utan brukade leda den.
Ett scenario: Han angrips av en älgko som försvarar sin kalv eller blir påkörd. I samband med händelsen ramlar han över cykeln med hunden under. Hunden får panik och släpar cykeln efter sig en bit till den komner loss och sticker iväg. Skadorna på hunden uppkom då den fick cykeln över sig o släpade iväg den.

Eftersom att det är så öppet på platsen där mannen och cykeln hittades förefaller det rätt orealistiskt att en ilsken älgko skulle kunnat skada mannen. Älgkon borde ha uppmärksammat mannen på långt håll och har haft flera minuter på sig för att förflytta sig och kalven till en tryggare plats. Sedan kan hunden inte bara ta sig loss från cykeln. Vi vet att karbinhaken satt kvar på kopplet vilket innebär att det krävs en mänsklig hand för att lossa hunden förutsatt att den satt kopplad i samband att mannen skadades.

Har lyssnat runt lite och tydligen och diskuteras det här fallet rätt flitigt runt fikaborden uppe i de där trakterna. Det finns också ett rykte om att det ska finnas ett utredningsuppslag där mannen blivit påkörd av en minibuss. Tydligen har ett sådant fordon setts i samband med sommarstugeinbrott i trakten. Kan av naturliga skäl inte ange någon källa.

Fordonets platta front kan förklara varför mannen bara har skador på överkroppen och inga skrapskador som borde uppkommit vid en våldsam omkullkörning. Sedan blir det spekulationer men kanske hade mannen kopplat loss hunden när han klev av cykeln. När fordonet kom skulle han försöka fånga upp hunden men då blev de båda påkörda. Efteråt måste mannen haft ork att förflytta sig några hundra meter för att förklara varför han och cykeln fanns på olika platser.

Vid mitt besök på platsen uppmärksammade jag att det inte finns någon mobiltäckning nere i dalgången varför det inte gick att larma efter hjälp om nu mannen var vid medvetande efteråt.
Citera
2017-08-10, 16:56
  #50
Medlem
Sonnenwendes avatar
Inte helt ovanligt att folk dras omkull när de cyklar med lite större hundar. En hare, katt, ekorre, grävling etc som springer ut framför ekipaget kan få ödesdigra konsekvenser. Jag vet själv en man som blev invalid efter att han drogs i gatan av sin älghund från cykeln.
Hunden kan få cykel över sig och gubben går i backen och slår sig fördärvad.

Blev han påkörd borde det finnas färgsspår och däck/bromsspår.
Citera
2017-10-11, 07:06
  #51
Medlem
Obduktionsresultatet är nu klart och den ”polisutredning” som startade någon vecka efter att olyckan skett kommer att avslutas eftersom att det inte finns någon misstanke att det begåtts något brott.

Länken finns som tidigare i detta fall bakom en betalvägg.

http://www.allehanda.se/blaljus/brot...tyder-pa-brott

Citat:
Men nu har polisen fått ett utlåtande från Rättsmedicinalverket där man kunnat utesluta att det rör sig om att några andra fordon ska ha varit i närheten av platsen.
– Det finns inget som styrker att han ska ha blivit påkörd av något fordon och det känns ju bra på ett sätt, säger Anne-Jeanette Arnqvist, förundersökningsledare vid polisen i Örnsköldsvik.
Den blödning i huvudet som man har klassat som dödsorsak har man inte kunnat fastställa om den har uppkommit av yttre våld eller om det rör sig om en hjärnblödning.
– Inget tyder på att det har begåtts något brott. Alla fynd och omständigheter tyder på att skadorna har uppkommit till följd av en olyckshändelse, eventuellt i kombination med plötslig sjukdom, säger Anne-Jeanette Arnqvist.
Citera
2017-12-06, 12:47
  #52
Medlem
Såg Veckans brott i går och de ska ta upp det här i samma program nästa vecka.

Har läst artiklar och lyssnat på intervju med hustrun(som avled drygt 2 månader efteråt)och allt det här är mycket konstigt!

Jag har kollat lite på hunden och skadorna den har är alltså brännskador efter selen. Och bukgjorden på selen var öppen, men selen hel och kvar på hunden.
Och brännskador även på armbågarna. Någon har ju tydligen haft hunden i luften så pass att bukgjorden gick upp och hunden fick brännskador där som selen löper runt bog och bringa?Runt 25 kilo gissar jag att hunden kan ha vägt.
Armbågarna fick den väl skador på när den fick hänga i sin sele, lyft och kanske svingad runt med? Försökt komma loss och bitit(den bet till och med matten efteråt)och till slut kunnat fly?
Och brännmärke även uppåt ryggen, den har alltså glidit runt i sin sele medan den befunnit sig i luften.
Och svårt tagen psykiskt av händelsen.
Och husse pratade om en bil och sa något om sparkad.

Bild på en bukgjord: https://dst15js82dk7j.cloudfront.net...0175-Ug04u.jpg
Bild på hundens skador: http://www.jaktjournalen.se/wp-conte...ill-webben.jpg där det även ser ut som två hål.

Nästan så man får intryck av att någon i en bil irriterat sig på mannen och hunden, klivit ur bilen och börjat med att sparka på springern(fjädern till springern är intryckt som efter en spark).
Och vem kopplade lös hunden från springern och varför?

Eller så skulle hunden kidnappas och både husse och hund försökte försvara sig och hunden lyckades fly, men hussen togs in i bilen som kanske var en skåpbil och där hade någon "roligt" med honom? Varnad för att inte anmäla vet ingen om han blev.
Misshandlad i skåpbilen och sedan utsläppt.
Omtöcknad och förvirrad vinglar han iväg mot diket på sin väg ned mot cykeln igen och sliter av sig sina glasögon och 10 meter längre ned faller han ihop av sina skador.
Skadan på springern kan komma sig av att den som tänkte ta hunden försökte sparka lös den.
Varför luktar, med sänkt svans, hunden på springern
http://static-cdn.sr.se/sida/images/...f0b74200dd.jpg ? Arrangerat, eller berättar den början på hela sin traumatiska erfarenhet?

Eller har hunden kopplats efter en skåpbil medan hussen befunnit sig inne i skåpbilen och där blivit misshandlad? Allt kanske som någon slags markering eller läxa av något slag?
Regnjacka och keps ligger längst upp i backen, sedan kommer glasögonen, sedan mannen, sist cykeln.
Hunden luktar på springern där som allt hemska för den började och hussen säger också ordet "sparkad".
Det här kan väl omöjligt vara en olycka?
Bra att Veckans brott tar upp det och hoppas GW har något av värde att komma med.

// Jag tycker inte att en älgattack förklarar skadorna som hunden fick. Den har gjort något slags motstånd i sin sele eller då blivit lyft och svingad//
Citera
2017-12-06, 13:16
  #53
Medlem
Och mannen och regnjackan och kepsen och glasögonen ska ha legat i diket? Endast cykeln som återfanns på vägen.
Och om glasögonen säger hustrun så här:

Hur ser glasögonen ut?

– Själva skalmen har slitits från bågen. Det syns hur tydligt som helst. Men själva glasen är ju hel, och det är ju det som är så konstigt.

Glasögonen är inte heller trasiga på samma sida som Leif själv var skadad på.

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6748650

Och hunden Bonny hade dagen efter legat på samma plats där cykeln hade hittats.
https://www.expressen.se/nyheter/mys...r-dog-leif-72/

Om man tänker sig att Leif varit instängd(därför han inte var smutsig i kläderna) i en bil(skåpbil)och blivit avsläppt uppe i backen där regnjackan och kepsen återfanns, så på vägen ned och i sitt omtöcknade tillstånd då rivit av sig glasögonen, så där som man brukar se att många gör i ett tillstånd av uppgivenhet eller liknande?
Och glasögonen liksom kepsen och regnjackan var enligt hustrun så "fint utplacerat"(citat ur första länken i detta inlägget).
Hon kände sin make och kände igen hans beteende i hur hans saker hittades.
__________________
Senast redigerad av manot 2017-12-06 kl. 13:26.
Citera
2017-12-06, 14:23
  #54
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Oakvillage1
Den normala färdvägen borde ha varit uppför backen där han hittades för vi vet av bland annat hustruns berättelse att hon skjutsat ut mannen på den så kallade Svartvägen, ca en mil från deras bostad. Däremot finns det en km-lång utförsbacke ca 400 meter innan uppförsbacken i vilken något kan ha inträffat. Länk i TS.

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6741898

Han borde ha startat sin cykeltur ungefär vid Skrikestugan, pkt 1 på kartan. Mannen och cykeln hittades i backen vid pkt 2. Hustrun och bilen på bild 1 i länken ovan befinner sig ungefär vid den gula fläcken strax nordost om pkt 2. Mannens färdmål, deras bostad i Skule nere vid E4:an är belägen vid pkt 3. Byn Skule är ligger ca 25 km söder om Övik där det börjar branta till upp mot Skuleskogen.

Sedan kan det naturligtvis inträffat något efter pkt 2 som tvingat eller gjort att mannen sett sig nödgad att åka åt andra hållet men kartan beskriver den tänkta färdvägen.

https://kartor.eniro.se/?c=63.162222...9653,null,0]]}


Och enligt denna https://www.jaktojagare.se/kategorie...-dod-20170926/ artikeln så hittades mannen cirka 1 mil från hemmet.
Hann han bara påbörja sin cykelrutt?

Och 6 timmar ska ha förflutit mellan hustrun lämnade av mannen och till de hittade honom(http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6741898).

En till ett tidigare inlägg: Hunden hade inte brännsår PÅ armbågarna, som jag felaktigt skrev tidigare, utan hustrun säger att hunden hade brännsår under armbågarna.

Blir inte klok på allt detta? Skadorna på de båda går inte ihop på något vis.
Mannens skador kan man förklara med ett angrepp från en sparkande älg, eller att han ramlat från cykeln i hög fart(och ändå lyckats gå så långt och vända och gå tillbaka nästan lika långt med de skador han hade, 72 år gammal?), men hunden verkar ju ha blivit misshandlad?
__________________
Senast redigerad av manot 2017-12-06 kl. 14:31.
Citera
2017-12-06, 17:32
  #55
Medlem
Jag kan inte släppa hundens sår..... hur kom det sig att man alls misstänkte sår under selen och att man faktiskt fann sår/ brännsår där när man rakat bort håren? Men kanske den undersöktes i jakt efter eventuella skador och då upptäcktes dessa brännsår.

Men kanske mest troligt syntes viss del av såren, det högröda upp mot nacken, på grund av den korta pälsen(se mer om det nedan)
Sårbilden igen: http://www.jaktjournalen.se/wp-conte...ill-webben.jpg
På bilden till vänster upp mot nacken ser det för smalt ut för att komma från en sele, ser nästan ut som ett sår efter ett snöre, och bilden till höger ser för brett ut för att komma från en sele.
Och nu när jag förstorar bilden till höger ser det ut som 4 svarta, och lite djupa, sår? Eller är det pigmentfläckar?
Och jag ser nu att på undersidan har den just inga sår, mest på sidorna.
Hade den hängt upp hade den varit mer sårig under, nu har den sår som om den släpats med efter en cykel, lite snett ovanifrån.
En bild på en liknande Springer och en i höjd liknande hund:
https://www.mainzoo.de/images/produc...oggy-guide.jpg
Men håller en Springer för samma påfrestning som skulle motsvara hundens sårskador?
(Och vad mäter man denna kraften hos en Springer i? Kilopascal?).

Och hunden var mest skadad psykiskt, så pass att den låg och tryckte och såg ut att vara död där cykeln hade legat.
Mer skadad psykiskt än fysiskt. Varför?
Jag är ingen sårexpert, men hunden ser verkligen ut att ha skador som efter en misshandel.

ELLER är det som så att hunden haft en för trång sele, selen kanske även veckat sig och klämt, när de brukat cykla och ingen har sett att den lämnat sår/ nötningsskador i form av märken/ ärr/ hudveck, valk efter sig under pälsen(Stövaren har mycket korta hårstrån, nästan ingen päls alls och detta var mitt i sommaren så den hade heller ingen vinterpäls) och något hände i nedförsbacken, kanske bromsarna slutade ta, och hunden stretade emot under en vild och skrämmande cykelfärd(och husse plötsligt började bete sig onormalt och instabilt i hundens ögon och det var det som mest av allt traumatiserade hunden?) och då "hängdesläpade" hunden med och den trånga selen brände in i huden/ på ett gammalt upphöjt ärr, eller ett gammalt hudveck?

För så ser det ut på bilden till vänster, som att en sele har nött på ett gammalt upphöjt ärr, eller hudveck, som en slags valk som bildats.
Eller är huden sprucken där och av trycket som blev från selen när den försökte bromsa upp farten och slita sig bort från det som kom att traumatisera den?

Kan det vara så och att mannen faktiskt försökte gå hem, i sin chock och i sin förvirring, och vände om uppe i backen och tog av sig regnjackan och kepsen, det blev varmt och jobbigt, och sedan slet av sig glasögonen, och 10 meter efter det orkade han inte längre.
Och böjen på fjädern kanske fanns där sedan förut, tror inte hustrun hade koll på den.
Och skallskadan gjorde att han neurologiskt drog sig åt ett håll, därför hamnade han och hans saker i ena diket?
Och kunde han gå själv så långt och mycket så var det också han som lösgjorde hunden.
Och frun säger också att hon ställt många frågor till honom så att han pratar om bil och sparkad kan ha kommit från henne. Och han sa ju också själv att han cyklat omkull.

Men jag tror svaret finns i såren på hunden, där finns förklaringen till händelsen och hade polisen misstänkt ett brott från början så hade man granskat såren.
Har jag missat något? Förbisett något? Glömt något?
Någonting säger mig också att GW, som polisen, tror på en cykelolycka(de heter båda Leif och är födda - 45)?
Missa inte nästa "Veckans brott".
Här påannonseras denna händelsen(01: 21 kvar):
https://www.svtplay.se/video/1616964...g-15-avsnitt-8

edit: missade att Springern sitter på cykelns högra sida och hundens brännsår är värst på dess vänstra sida, borde i sådana fall inte såren vara värre på hundens högra sida om den mot sin vilja tvingats med cykeln i rasande fart, tryckt sig bort från faran?
__________________
Senast redigerad av manot 2017-12-06 kl. 17:58.
Citera
2017-12-07, 14:42
  #56
Medlem
Har hunden blivit påkörd, men inte hussen?
Husse ramlar på cykeln, klassiska cykelolycksskador, i svackan, frun sa i en intervju att cykeln legat i svackan, och svimmar av på grund av de skallskador han fick.
Vaknar efter ett tag, 6 timmar sedan frun släppt av dem, och lösgör då hunden från både springer och cykel, för han kan varken hålla i cykel eller hund med sina skador.
Han börjar gå hemåt.

Hunden som är en drivande jakthund sticker till skogs och driver vilt och den syntes vid 22- tiden några kilometer från där cykeln hade hittats, då var hunden helt okej. Den fanns heller inte på samma plats där husse och hans saker upphittades, vilket den skulle gjort om den funnits där då.
Efter att ha drivit vilt i skogen i flera timmar söker den sig tillbaka till där han lämnade sin husse, som hundar brukar göra när de försvinner från sin ägare, söker sig tillbaka till stället där de skildes åt, vid cykeln.

Där uppehåller den sig, i mörkret, mitt natten, och har oturen att blir påkörd, den fastnar under och släpas med en bit, av en timmerbil, får så sina skador på ryggen och selen har snarare dragits bakåt på kroppen av skadorna att döma än framåt på kroppen om man tittar på hundens sår.
Eller har den haft turen att bara toucha och i ett snabbt ögonblick hakas fast i något fordon och av det hårda rycket fått sina brännskador där som selen löper på kroppen, också därför som bukgjorden var lossad men selen kvar på hunden.
Tittar man på bilden så har selen bränt in i huden lite snett, ser olika ut på båda sidor av kroppen.
Dagen efter hittas hunden i närheten där cykeln hade hittats och har då sina svåra skador och är mycket traumatiserad, beter sig som döende.
1½ år bara och ensam i skogen nattetid och bli påkörd, förklarar varför hunden var så traumatiserad.

Hussen var förvirrad av sina skallskador och därför betedde sig irrationellt när han plötsligt vände om i backen och började klä av sig keps och regnjacka och även glasögon. Han bör ha gått omkring och funderat över sin hund också.
Illa däran stupar han sedan ned i ett dike.
Det skulle få hela händelsen att bli både rimlig och förklarlig om det gått till som ovan.
__________________
Senast redigerad av manot 2017-12-07 kl. 14:44.
Citera
2017-12-12, 19:49
  #57
Medlem
Svt1

Citat:
Ursprungligen postat av manot
Har hunden blivit påkörd, men inte hussen?
Husse ramlar på cykeln, klassiska cykelolycksskador, i svackan, frun sa i en intervju att cykeln legat i svackan, och svimmar av på grund av de skallskador han fick.
Vaknar efter ett tag, 6 timmar sedan frun släppt av dem, och lösgör då hunden från både springer och cykel, för han kan varken hålla i cykel eller hund med sina skador.
Han börjar gå hemåt.

Hunden som är en drivande jakthund sticker till skogs och driver vilt och den syntes vid 22- tiden några kilometer från där cykeln hade hittats, då var hunden helt okej. Den fanns heller inte på samma plats där husse och hans saker upphittades, vilket den skulle gjort om den funnits där då.
Efter att ha drivit vilt i skogen i flera timmar söker den sig tillbaka till där han lämnade sin husse, som hundar brukar göra när de försvinner från sin ägare, söker sig tillbaka till stället där de skildes åt, vid cykeln.

Där uppehåller den sig, i mörkret, mitt natten, och har oturen att blir påkörd, den fastnar under och släpas med en bit, av en timmerbil, får så sina skador på ryggen och selen har snarare dragits bakåt på kroppen av skadorna att döma än framåt på kroppen om man tittar på hundens sår.
Eller har den haft turen att bara toucha och i ett snabbt ögonblick hakas fast i något fordon och av det hårda rycket fått sina brännskador där som selen löper på kroppen, också därför som bukgjorden var lossad men selen kvar på hunden.
Tittar man på bilden så har selen bränt in i huden lite snett, ser olika ut på båda sidor av kroppen.
Dagen efter hittas hunden i närheten där cykeln hade hittats och har då sina svåra skador och är mycket traumatiserad, beter sig som döende.
1½ år bara och ensam i skogen nattetid och bli påkörd, förklarar varför hunden var så traumatiserad.

Hussen var förvirrad av sina skallskador och därför betedde sig irrationellt när han plötsligt vände om i backen och började klä av sig keps och regnjacka och även glasögon. Han bör ha gått omkring och funderat över sin hund också.
Illa däran stupar han sedan ned i ett dike.
Det skulle få hela händelsen att bli både rimlig och förklarlig om det gått till som ovan.


Ikväll 21: 00 får vi veta vad Leif har att säga om detta fallet.
Om programmet
Kriminalare Sverige
Säsong 15 Avsnitt 9

Den 72-årige Leif hittades svårt skadad vid en grusväg i somras. Han kunde själv inte förklara vad som hänt och dog två veckor senare. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft går igenom alla aspekter av fallet. Vloggaren Amir Akrouti misshandlades och hotades eftersom han är homosexuell. Med hjälp av sina många följare kunde han idenitifiera en av gärningsmännen. Han berättar vad som hände och om sin kamp mot hatbrott.
Om Veckans brott

https://www.tv.nu/p/1EoRfb-P-58wn

Jag tror fortfarande på min egen teori om att Leif från Bjästa cyklade omkull och att hans hund Bonny på egen hand fick sina skador, alltså de båda blev skadade utifrån separata händelser.
__________________
Senast redigerad av manot 2017-12-12 kl. 20:00.
Citera
2017-12-12, 21:27
  #58
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av manot
Ikväll 21: 00 får vi veta vad Leif har att säga om detta fallet.
Om programmet
Kriminalare Sverige
Säsong 15 Avsnitt 9

Den 72-årige Leif hittades svårt skadad vid en grusväg i somras. Han kunde själv inte förklara vad som hänt och dog två veckor senare. Leif GW Persson och Camilla Kvartoft går igenom alla aspekter av fallet. Vloggaren Amir Akrouti misshandlades och hotades eftersom han är homosexuell. Med hjälp av sina många följare kunde han idenitifiera en av gärningsmännen. Han berättar vad som hände och om sin kamp mot hatbrott.
Om Veckans brott

https://www.tv.nu/p/1EoRfb-P-58wn

Jag tror fortfarande på min egen teori om att Leif från Bjästa cyklade omkull och att hans hund Bonny på egen hand fick sina skador, alltså de båda blev skadade utifrån separata händelser.

Inte ett ljud om hunden och dess skador utan GW ser det som en påkörningsolycka.
Hafsades bara igenom och allt togs inte upp.
Jag snabbantecknade vad som togs upp:

sent på kvällen märken uppe i backen gympaskor trampat ner ingen kollision strax efter midnatt svåra skador blåslagen huvudet allt på HÖGER SIDA
VID LUNCH hundhittad, sövd, gnydde, inga spår på cyklen, märken i vägen Yngve,


Cykeln hittades alltså i svackan och inte uppe i backen, men GW tror ändå att Leif blev påkörd när han drog sin cykel uppför backen?
GW trodde det handlade om en fyllepåkörning.

Men bra att man fick veta att skadorna på mannen alla var på samma sida, hans högra sida.
Men ett riktigt hafsutlåtande av GW, han är mest intresserad av att kritisera polisen och att i allt se brott och spänning.
Tummen ned från mig.

Fler får gärna spekulera?
Camilla uppmanade även att ta kontakt med programmet om man har några tips, vilka som helst.
Citera
2017-12-12, 21:54
  #59
Moderator
TorkelSnorkels avatar
Rubrik uppdaterad med namn, ålder, bostadsort.

/Moderator
Citera
2017-12-12, 22:04
  #60
Medlem
Kan Leif ha blivit påkörd av någon med grävmaskin alternativt hjullastare, kanske någon som körde med skopan uppe och därmed inte såg Leif och hunden på vägen. Det skulle även förklara varför han fick skador så högt upp på kroppen men inget på cykeln.
Alternativt har han blivit påkörd av någon med stor backspegel, tex en husbil.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback