• 22 615 online
  • 1 159 668 medlemmar
  • 59 870 783 inlägg
2017-11-14, 06:24
  #265
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
Man kan bli av med körkortet för att ha gjort saker som i den aktuella kontexten inte varit farliga, för att lagarna är pragmatiskt skrivna. Till och med många poliser kan intyga att så är fallet. Exempelvis fortkörning. Att köra i 300 km/h på en rak motorväg som är tom på andra bilar, det utsätter inte per automatik någon medtrafikant för någon betydande fara, men det är ändå något man kan bli av med körkortet för om staten får reda på att det gjorts.Nej det är du som är efterbliven som tänker allt för dikotomiskt. Sannolikt asperbers. Även om det oftare är så att de som kör bra har körkort och de som inte har körkort kör farligare, så finns det massor av osäkra förare som har körkort, och massor av säkra förare som inte har körkort. #självklarheter
Har man förlorat körkortet så har man förlorat det för att man begått ett grovt trafiklagbrott. Man måste lida av grov dumhet för att inte fatta detta. Självklart ska någon som inte har ett körkort vara på vägarna, vad fan tror du syftet med ett körkort är?
Citera
2017-11-14, 06:56
  #266
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Frawjon
I vilket fall är det ju löjeväckande att tro att den där lappen bevisar något annat än vad man kunde när man tog den.

Det stämmer ju, men hur menar du att det då skulle gör att man skulle få köra utan körkort över huvud taget? Eller att man därför skulle få avgöra själv när man får köra eller ej även om man är utan körkort?

Det enda det säger är ju att har man man inget körkort så skall man inte köra, utan att först ha tagit körkort.

Har man blivit av med körkortet så har man ju bevisligen uppfört sig så illa att myndigheterna dragit in körkortet, och då ska man givetvis inte heller köra ändå bara för man tycker man måste.

När man tar körkort så är det sen en skyldighet att hålla sig ajour med vilka regler som finns, om det kommer lagändringar etc. Alltså en egen skyldighet att hålla den kunskapsnivå man visat att man hade vid körkortstagandet, även i framtiden. Gör man inte det och ertappas med att göra för allvarliga misstag eller fel i trafiken så kan man få böter eller indraget körkort.
Citera
2017-11-14, 07:05
  #267
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
Vill du anmäla för att du tror att han är en farlig bilist, för att du vill jävlas med dina bekanta, eller för att du vill jävlas med de som inte följer lagen?

Det KAN ju vara så att han är en farlig bilist, men det låter ju som att du utgår från att han är farlig bilist bara för att han inte har körkort.

Faktum är att de som kör utan körkort säkert kör försiktigare än de som har körkort (för att minimera risken att bli stoppad, om inte annat).


Så du menar att bara man kör försiktigare så är allt ok? Så om man inte egentligen har rätt trafikkunskaper etc så gör det inget bara man kör försiktigare....?

Om man nu inte skulle ha tillräckliga trafikkunskaper etc, hur menar du då att man ska kunna veta när var och hur man ska köra försiktigt, och vad som faktiskt är försiktigt i aktuella situationer... ?

Det en lekman tycker är försiktigt i en situation kanske är är helt fel och istället ökar riskerna....

Bara en sådan enkel sak som om de skulle ligga lite extra under skyltat hastighet, för de vill vara försiktiga, och så riskerar det att skapa fler situationer där folk bakom vill köra om. Och omkörningar är ofta en ökad risk för incidenter än att inte köra om. Vi klagar ju t ex ofta på t ex äldre förare för de inte riktigt vågar följa trafikrytmen utan ofta ligger på säg 75kmh på 90väg, och därmed skapar irritation och mer eller mindre onödiga omkörningar med ökade risker som följd. Själva tycker de nog att de kör extra försiktigt.....
Citera
2017-11-14, 07:54
  #268
Moderator
SvartaBjorns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Skattebrott
Man kan bli av med körkortet för att ha gjort saker som i den aktuella kontexten inte varit farliga, för att lagarna är pragmatiskt skrivna. Till och med många poliser kan intyga att så är fallet. Exempelvis fortkörning. Att köra i 300 km/h på en rak motorväg som är tom på andra bilar, det utsätter inte per automatik någon medtrafikant för någon betydande fara, men det är ändå något man kan bli av med körkortet för om staten får reda på att det gjorts.
[...]
Se det som så att i situationen som du beskriver så är det du själv som behöver skyddas från att skada sig själv.
Citera
2017-11-14, 11:53
  #269
Medlem
Frawjons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SvartaBjorn
Se det som så att i situationen som du beskriver så är det du själv som behöver skyddas från att skada sig själv.

Löjligt. Alla människor har 100% rätt att bestämma över sin egen kropp.
Citera
2017-11-15, 15:29
  #270
Medlem
JoelSUOMIs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Frawjon
Löjligt. Alla människor har 100% rätt att bestämma över sin egen kropp.

Utgifterna för att skrapa kroppen från vägen och bända ut bilen ur trädet står du för, då? Grymt.

Det finns förmodligen någon kvot på risk>vinst. Fri fart på 300km/h "under omständigheter" känns som en förlustidé, ärligt talat.
Citera