• 31 424 online
  • 1 133 991 medlemmar
  • 58 793 563 inlägg
2017-09-28, 12:38
  #1309
Medlem
PornKings avatar
Citat:
Ursprungligen postat av swebarb
nja räkna med att du åker på tull o moms på ett par hundra så man sparar mer eller mindre typ noll.. håller med om att valostore borde ta in fler märken, typ nitecore eller klarus är också bra grejer, även manker har jag fått upp ögonen på nu senaste tiden.

Fast vanligtvis drabbas man inte av nån tullavgift då Hong Kong återförsäljarna vanligtvis skriver ett lågt värde i tulldeklarationen.! Har själv inte råkat ut för nån tull/momsfaktura då jag beställt ficklampor från Hong Kong. Även om man har oturen att råka ut för moms så blir det oftast några hundra billigare än från Valostore när det gäller dyrare ficklampor. Gillar också Nitecore. Har en Nitecore MH20 som är min EDC! Mycket bra grejer Manker har dykt upp i ficklampsvärlden på det senaste som intressanta. Gillar deras lösning med USB porten gömd bakom gängorna i lamphuvudet på deras E14 lampa. Det löser ju problemet med vattentäthet och uppladdningsbara lampor i ett ultrakompakt format.

Citat:
Ursprungligen postat av S3ON
Att skriva "Authentic" i rubriken känns ju föga seriöst.. Skulle inte förvåna mig om det är piratkopia.


Jag betalade för övrigt 1 558kr med frakt, de måste haft rea eller något.

Fasttech är kända i ficklampsvärlden. Står det authentic så är det så. Nackdelen med FT är att de kan vara lite långsamma med frakten men annars är de seriösa.

Har din ficklampa kommit fram? I så fall vad tyckte du om den? R50 är fin fina grejer...
Citera
2017-09-30, 22:48
  #1310
Medlem
S3ONs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av PornKing
Har din ficklampa kommit fram? I så fall vad tyckte du om den? R50 är fin fina grejer...

Den kom fram på under 24 timmar. Jag är mycket nöjd, men tbh så hade jag nog förväntat mig lite mer ljus pga hypen i forum osv... Mina ögon må vara dåliga, men jag ser ingen superskillnad mellan high och turboläget, trots att det skall skilja ca: 1500 lumen. Jag ser att det bli snäppet ljusare, men känns inte som ett stort steg.. Kanske är jag som är "ljusblind" dock. Släcker man ner till low efter några minuter på high mitt i mörka skogen ser en ju i princip ingenting... Annat är det om en slår på low från bäcksvart mörker i antal minuter.. (mkt bättre och längre stråle än led:en i mobilen)

Gillar den smidiga laddningen! Samt magneten i botten, funkar sjukt bra att fästa mot diverse material en hittar här och var för att använda som spotlight etc.

Jag kommer förmodligen handla något ännu kraftigare i framtiden bara för att det är kul...
__________________
Senast redigerad av S3ON 2017-09-30 kl. 22:52.
Citera
2017-11-06, 08:07
  #1311
Medlem
Gäller ju att tänka på hur lumen värden funkar.
Det krävs en fyrdubbling av lumens för att du ska se det som dubbelt så starkt.

Sen tycker jag personligen att det krävs rätt rum för att se skillnad. Kolsvart utomhus tex.
Innomhus kan man lätt mätta ett rum med ljus.

Ang kina så visst man kan göra riktiga kap på vissa modeller men saker som garanti kan man ju glömma nästan eller vänta länge på en dyr tur retur.

Men fördelen om man har batterier och laddare redan så kan man ju få ruskigt bra lampor för struntsummor.
Samt att man inte är låst till nåra 7500k blå/gröna ljus.

BLF Q8 är ju ett het tips.
Citera