• 18 622 online
  • 1 127 809 medlemmar
  • 58 524 700 inlägg
2017-10-10, 02:35
  #217
Medlem
DenLedes avatar
Är ju ett ypperligt tillfälle för alla "butch"-lesbianer att leka män.

Tänk er när dessa ska manspreada och mansplaina för hetero-tjejerna på festivalen.
https://equallywed.com/wp-content/up...ilia-ahner.jpg

https://i.pinimg.com/600x315/6b/81/1...5b4cf5c5be.jpg

https://literarylitchfield.files.wor...pg?w=665&h=374

https://www.indybay.org/uploads/2009...pany_1_1_1.jpg
Citera
2017-10-12, 21:54
  #218
Medlem
Marquesos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av JohanMatta
Om man som man identifierar sig som tjej är man välkommen då?
Ja.

Citat:
Ursprungligen postat av Vonrak
"Män är överrepresenterade när det kommer till vissa brott! Vi kan inte veta vilka! Därför måste vi rikta insatser mot alla män!"

"Folk med utomeuropeisk bakgrund är överrepresenterade när det kommer till vissa brott! Vi kan inte veta vilka! Därför måste vi rikta insatser mot alla utomeuropeiskt födda!"

Den översta tankegången, som bland annat ligger till grunden för denna festival, hyllas och ifrågasätts inte alls av landets journalister. Lek nu med tanken att ett parti hade yttrat tankegången nedanför denna, hade det mottagits på samma sätt?

Men det är väl tämligen självklart att den här festivalen inte har som syfte att lösa hela problemet. Man väljer helt enkelt den enkla vägen att "skapa en frizon för oss kvinnor, icke-binära och transpersoner som vill kunna gå på festival och SAMTIDIGT känna oss trygga".

Jag ser det nog mer som ett experiment, kul att se hur lyckat det blir. Sedan är det ju trots allt ett "statement" som de väljer att uttrycka det, det ger ännu mer uppmärksamhet åt problemet och får förhoppningsvis fler att bli insatta och engagerade.

Från deras hemsida:
Citat:
Vi hävdar dock inte att Statement Festival är en lösning på problemen med det sexuella våldet – det är en reaktion på det.

Citat:
Ursprungligen postat av record-collector
Tycker rubriken är lite missvisande - Festival där män är förbjudna. Vore det inte bättre att kalla den - festivaler där araber, afrikaner och muslimer är förbjudna eftersom det är just dessa grupperingar som mest tafsar och våldtar våra svenska brudar på musikfestivalerna? Sedan får väl PK-folket tycka vad fan de vill.
Ditt förslag på rubrik vore väl missvisande om något. Festivalen i fråga har ju förbudet mot män, inte mot araber/afrikaner/muslimer som du verkar inbilla dig. Däremot skulle rubriken gärna kunna ändras till festivalens namn, fast det är väl ingen som bryr sig om det här.
Citera