• 36 561 online
  • 1 134 305 medlemmar
  • 58 812 174 inlägg
  • 1
  • 2
2017-10-04, 19:17
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Urmelkotten
Det är en del av detta jag förstår och en del som jag inte förstår.

Jag förstår problematiken med redovisningskonsulten och jag förstår att om det gått till så som du skriver så är han/hon riktigt usel.

Jag jobbar själv som redovisningskonsult och om man är det minsta seriös så stämmer man av balanskontona (inklusive banken) varje månad när man bokfört klart. Det borde därför inte komma som en överraskning att det saknas underlag först när årsbokslutet görs utan det borde ha upptäckts löpande under året.

Förutsatt att ni inte kom in med allt i en kasse i december, men med utbetalningar på 3,1 milj. så verkar det rätt tveksamt.

Det kommer att bli dyrt för er eftersom de 70.000:- kommer att räknas som nettolön och då tillkommer det källskatt och arbetsgivaravgifter. Så kostnaden blir c:a dubbelt så stor.

Om han inte är anställd i företaget och det inte är ett fåmansföretag så är det nog bättre att boka det som ett lån till honom.
Vad är det för deadline på fredag? Deadline för årsredovisningar till Bolagsverket är 7 månader efter räkenskapsårets utgång. Årsstämmoprotokollet ska vara daterat senast 6 månader efter räkenskapsårets utgång. Nästa deadline för Ink2 är 1 november om ni lämnar på papper. Företag med bokslutsdatum från 31/1 till 30/4. Inget av detta är på fredag. Vad har ni egentligen för räkenskapsår?

Det beror på vilket räkenskapsår ni har. Du skriver inte det någonstans.


Om det är leverantörsfakturor som saknas så har ni redovisat för lite moms och du är ni skyldiga (eller har redan betalat) Skatteverket mer i moms än vad ni borde ha gjort.


Det spelar ingen roll. Det är ändå ni som är personligen ansvariga enligt lagen.


Ja, det kan och borde ni göra. För eventuell ekonomisk skada ni har lidit. En riktig byrå har en ansvarsförsäkring (upp till ett visst belopp) så det finns goda möjligheter till kompensation förutsatt att det inte är en oseriös byrå ni har.


Dom gör helt enkelt ett riktigt dåligt jobb. Dom ska stämma av banken varje månad och be er komma in med underlag för de banktransaktioner där det saknas.


Nej, ni får förmodligen en förseningsavgift om ni kommer in med årsredovisningen för sent. Den är det enda dokument ni inte kan korrigera i efterhand. Inkomstdeklarationen kan ni ändra hur många gånger ni vill så den är det bara att skicka in även om den inte är korrekt. Se dock till att göra årsredovisningen så korrekt som möjligt innan den går in.


Vad ska du betala in 500.000:- för? Jag anser inte att du ska acceptera en så felaktig årsredovisning.

Du kan byta redovisningsbyrå utan att byta revisor. Det är ju två olika saker. Varför måste ni lämna in en ny preliminär deklaration vid ett visst datum? Finns inga deadlines för preliminära deklarationer. Det är inkomstdeklaration (den riktiga) och skattedeklarationer som har deadlines.

Det verkar som om din konsult har gett dig en hel del felaktig information avseende bl.a. deklarationer eller att du inte riktigt har förstått vad som har sagts.

Sitter nu framför datorn så ska nu vara lite tydligare med min svenska .

Det var mycket upplysande fakta där. Uppskattar det! Vi skicka varje månad in konto transaktionerna ifrån banken samt alla fakturor och betalningar som görs skickas in slutet av månaden. Som du säger felet ligger inte i bokslutet den ligger i dom månaderna det har bokförts. Vi har för ett helt år alltså 2016-01-01 till 2016-12-31. Jag fick ett brev ifrån skatteverket angående komplimentera preliminär skatt. Jag såg igår att revisorn har redan skickat in inkomstdeklaration 2 för 4 månader sedan medans jag sa åt honom att det han har fått fram är helt fel! Men nu när jag läste föreläggandet från skatteverket så står det att jag ska lämna en preliminär inkomstdeklarion för räkenskap år 2017-01-01- 2017-12-31 senast 6 oktober 2017. Fattar nada!
Citera
2017-10-05, 00:28
  #14
Medlem
HelgeBuks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av svtr
Men nu när jag läste föreläggandet från skatteverket så står det att jag ska lämna en preliminär inkomstdeklarion för räkenskap år 2017-01-01- 2017-12-31 senast 6 oktober 2017. Fattar nada!

Preliminär inkomstdeklaration är där du skriver ungefär hur mycket du tror att företaget kommer att tjäna under 2017, därifrån beräknas den preliminära skatt som du ska betala in varje månad.
Citera
  • 1
  • 2