• 26 874 online
  • 1 111 988 medlemmar
  • 57 833 960 inlägg
2017-05-27, 10:24
  #1885
Medlem
Samma här, är väl inget som direkt pekar på samröre med fallet. Men kan ju inte uteslutas. Även här så verkar ju polisen ha varit dit och kollat 3 år senare och tyckt att det inte är nån ide att leta här. En person som åker till sin stuga vid Lycksjön mellan Stöde och Hullsjön den 8 november och ser spår vid en vändplan där det är väldigt ovanligt att någon kör. Tipsaren ser sedan fotspår in i skogen, och säger att det ser ut som om något satts ned eller släpats från bilen. Anmälaren vågar inte följa spåren ända tills de slutar.

Detta är ju så långt ifrån bosvedjan att skulle detta vara dumpningsplatsen så måste LA (eller alternativ gm) kört direkt dit från bosvedjan och jobbat snabbt för att hinna tillbaka till skönsberg för att vara på posten vid 11 tiden. Eller så är hela besöket hos modern påhittat och han åkte till denna plats i tidspannet mellan postbesöket och sjukhusiaktagelsen runt 16.

http://www.mediafire.com/view/gs65m2.../Lycksjon1.jpg
http://www.mediafire.com/view/x4q5ro.../Lycksjon2.jpg
Citera
2017-05-27, 13:13
  #1886
Medlem
Missade att det fanns en karta till ovanstående tips
http://www.mediafire.com/view/wmxuby.../Lycksjon3.jpg
Citera
2017-05-28, 11:23
  #1887
Medlem
Pelle Svensson vidarebefodrar ett anonymt tips från en anställd vid avdelning 9 (Där LA jobbade) som hävdar att det cirka 14 dagar innan Johan försvann hade skett en stöld av hjärtmedicin inne på avd 9 från en akutväska. Denne person hävdar att i för stor dos kan medicinen ha direkt motsatt effekt. Samt att denna stöld har tystats ned, anledningen till detta spekuleras till att ledningen "inte vill ha något prat" om detta. Det antyds även att avdelningsföreståndaren på avdelning 9 ska ha haft ett förhållande med LA. Min gissning är att denne avdelningsföreståndare borde vara personen som förhörs i BLGW.rar fil GW1, detta baserat på informationen i dokumentet innan själva förhöret. Denne är isåfall identiskt med en av personerna LA påstår sig ha sett när han gick på stan den 7e, vars utsaga kan läsas på pdf sida 25 i domen.
http://www.mediafire.com/view/703l59.../Akutvaska.jpg

ps. Petedinstölden var om jag inte minns fel även den 14 dagar innan försvinnandet, så dessa två stölder borde ju vara vid samma tidpunkt. Om inte tipsaren har rört ihop det och det gäller samma stöld.
Citera
2017-05-29, 01:04
  #1888
Medlem
Provsvar från SKL, dels lite material som säkrats i LAs AEG492. Visar sig vara lite sand och barr osv.
Samt även analys av innehållet från Pepsiburken som togs från LAs soptunna, denna burk har det ibland uttrycks tvivel om den existerat eller ej. Bland annat här http://www.mysterium24.se/?p=2268

http://www.mediafire.com/view/q92wfzqhu9earb7/SKL1.jpg
http://www.mediafire.com/view/n4qbbd910eqyj96/SKL2.jpg
http://www.mediafire.com/view/pj4ps8r97dtz82d/SKL3.jpg
Citera
2017-05-30, 00:16
  #1889
Medlem
Ingen aning om detta kan ha med fallet att göra, men någon av er kanske är mer slipad än mig.
Ett maskerat tips där det talas om en person som frågar ungdomar om de vill tjäna lite pengar.
Vid ett tillfälle så blir en av ungdomarna arg och sparkar till en buckla på bilen. Denna bil beskrivs som en ljusgrå Volvo 142. http://www.mediafire.com/view/2c67hh...z80/Buckla.jpg

I detta dokument http://www.mediafire.com/view/mp44m3...TWNystrom2.jpg så beskrivs att TW har en grå Volvo 142 eller 144 med skadad framskärm.
Citera
2017-05-30, 09:10
  #1890
Medlem
Nu har jag gått igenom allt material jag har, och kommer därför inte posta några nya dokument om jag inte går igenom igen och hittar något nytt intressant.

Polisen säger själv att det finns mer dokument än dessa, men dessa är de som är sekretessprövade.
Det jag skulle vilja ha läst om som jag inte hittade är förhör med LAs bror Bertil som borde finnas. LA och Bertil hade ju återupptagit kontakten med varandra sommaren 1980. Så det hade ju varit intressant att läsa vad han hade att säga.

Holger Jakobsens förhör och hur det var med travkupongen har jag inte heller sett. Samt om det utreddes var och när LA fått tag i det påstådda kedjebrevet. Inget om stänkskyddet heller. Jag tänkte om de kollat med Volvo eller bildelsfirmor om det såldes några sådana mellan 7 nov och tiden skyddet hittades.

Sen har jag inte hittat något alls som pekar på riskavfallet, förutom att polisen gjorde en kontroll av rutinerna där. Hur var det, hade någon sett en vit bil från akuten vid 23 tiden? Eller vad pekar mot riskavfallsteorin?
Citera
2017-06-21, 20:49
  #1891
Medlem
Legerdemains avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fredrik
Det jag skulle vilja ha läst om som jag inte hittade är förhör med LAs bror Bertil som borde finnas. LA och Bertil hade ju återupptagit kontakten med varandra sommaren 1980.

Varifrån har du den uppgiften?

Citera
2017-06-21, 21:01
  #1892
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Legerdemain
Varifrån har du den uppgiften?


Jag har läst det i en tidning, samt här http://www.mediafire.com/view/fr8rqg.../LAPlatser.jpg tidningen kan ju ha haft samma källa. Minns inte vad det stod i artikeln. Sen säger väl LA själv att han hade seglarstövlar på sig till stugan. Så det stämmer nog med seglingen.
Citera
2017-07-12, 12:01
  #1893
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av -tramS-
Jag tolkar det som att Oreland fortfarande känner sig (och det är han ju) bunden av tystnadsplikt. Vad jag förstår skulle Oreland mycket väl kunna prata om vad samtalet INTE handlade om, utan att bryta någon tystnadsplikt. I klartext, OM samtalet inte hade något med LA att göra, skulle han kunna berätta det.

Desto mer jag tänker på detta så tycker jag det låter mer och mer orimligt att om det var LA som biktade sig så slumpade det sig så att den som svarade i telefonen råkade vara samma präst som jobbade på samma arbetsplats som honom själv.

Pelle Svensson säger ju att bikten kommit i en period då LA mått väldigt dåligt.
För mig känns det nästan mer troligt att Oreland, kanske efter tips från någon av LAs arbetskamrater uppmärksammat att LA mår väldigt dåligt. Och tagit kontakt med honom och förklarat att för honom kan han öppna sitt hjärta pga Orelands absoluta tystnadsplikt. När sedan LA berättar att han planerar att mörda även AC så inser Oreland att han måste bryta sitt löfte om tystnadsplikten och fabulerar ihop det där med jourhavande präst för att balansera på tystnadspliktens gräns. Kanske bytte han till sig ett telefonpass. Eller så hade han ändå ett inplanerat. Här kan man läsa mer om prästers tystnadsplikt https://sv.wikipedia.org/wiki/Tystnadsplikt och där står det ju att han inte ens får berätta att ett samtal har ägt rum.

Så telefonbikten vore ju ett sätt att öppna för att det kunde vara vem som helst som ringt in.
Om det framkom att bikten (eller mer troligt, enskilda samtalet som det också skrivs om på wikipedia) hölls på sjukhuset så är det ju dels ställt utom allt tvivel att Oreland vetat vem han pratat med. Samt att det antagligen var LA. (Eller kanske TW då).

ACs version av sin varning från prästen skiljer ju sig dramatiskt från vad prästen säger i PMet.
Bland annat säger ju AC att biktpersonen vill hämnas på den som "förstört hans liv" något som LA även säger till TW när han svarar i telefonen hemma hos AC ("Är det du din djävul som förstört mitt liv").

Prästen säger ju också till AC att personen redan utfört en våldshandling, och nu kvarstår bara att mörda även en person till. Den direkt skyldiga. Något sådant är ju väldigt svårt att tolka in i polisens PM.

Samt som avslutning så noteras ju också att personen som biktar sig använt utrycket "resonera verbalt om saken" något som LA brukade använda. Något sådant finns ju inte heller i PMet, även om det naturligtvis kan vara något som Oreland kan ha tänkt på senare.
Citera