• 20 462 online
  • 1 129 265 medlemmar
  • 58 584 329 inlägg
  • 9
  • 10
2017-06-28, 19:45
  #109
Medlem
Naknekejsarens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Pansarvecket
Det går över med Xena, Wonderwoman, Harley Quinn osv...

Det är en fantasi som inte ger några resultat då de är så långt från verkligheten så att ingen kan ens börja kämpa sig upp dit. Superhjältinor har ofta lästs mer av män än av kvinnor, därmed att de måste vara så sexigt klädda. Amazoner är en mycket gammal manlig fantasi, kanske drömde män om att finna kvinnor som var dem jämställda. Du kan även lägga till Kill Bill, man kan ju se det som en nörddröm som Tarantino haft sedan barnsben om hans drömkvinna.

I hjältinor specifikt skapta åt tjejer som den där Twillight-tjejen så är kärlekshistorien i centrum, och de är tämligen svaga så att tjejer kan identifiera sig med dem.

Manliga krigare har däremot alltid varit närmare pojkars verklighet. Instinktivt vet vi att det nästan är omöjlig att vara cool utan att kunna försvara sig själv i skolgården, sedan går det över till fyllofighter och att tåla smärtsamma upptåg och ta massa onödiga risker och ryggdunk vid tonåren, sedan går det väl över; men vi vet instinktivt att plötsligt så kan vi behöva tåla att ta skit igen, och stå i vakt för att försvara oss ifall civilisationens murar rasar samman.

Är bara rädd att nya generationen inte ens gått och tagit de små riskerna i skolgården, utan helt uppslukats av dataspelsvärldar där ingenting gör ont.
Citera
2017-06-29, 13:54
  #110
Medlem
JordenIsPlatts avatar
Vi lever i tid där makten försöker göra allt för att avbeväpna befolkningen så visst vore mer vapen att föredra men lär aldrig hända. Sen om vapen i händerna på folk som är uppenbart mentalt instabila som feminister är en bra ide är en annan fråga.
Citera
  • 9
  • 10