• 25 660 online
  • 1 146 120 medlemmar
  • 59 327 881 inlägg
2017-04-21, 14:03
  #1
Medlem
Polisen säger "För att öka kunskapen om polisens resultat börjar polisen nu redovisa några centrala verksamhetsresultat varje månad".

Är det relevanta resultat man väljer att redovisa eller är det selektiv information för att ge en mer positiv bild av sin verksamhet? Nämnas bör att polisens nya kommunikationsdirektör ( (FB) Dan Eliasson värvar kommunikationsdirektör från Försäkringskassan till polisen), en av polisens hundratals kommunikatörer, tidigare hade som uppdrag att ställa Försäkringskassan i ljusare dager, trots att man rankats som "extremt dålig" (https://www.svd.se/myndigheterna-som-far-bottenbetyg).

Vore det rimligt att man inte bara publicerar valda "verksamhetsresultat", utan även exempelvis publicerar resultat av följande:
  • Djupgående intervjuer med medarbetare som slutat trots låg ålder. Varför väljer poliser att sluta?
  • Antal poliser och civilanställda separat, jämfört med andra länder, per capita
  • Antal ärenden med "Kod 291" (något som uppenbarligen intresserar många medborgare)
  • Antalet brott/förundersökningar gällande nyanlända
  • Antalet brott mot blåljuspersonal? Stenkastning etc.
  • Varför man accepterar att utsatta invandrarkvinnor i förorter känner sig förtryckta och otrygga i sin vardag? Där det finns självutnämnda "shariapoliser" som gör att kvinnor inte vågar klä sig som man vill i vissa förorter och öppen droghandel förekommer. Hur polisen accepterar att skolor delar upp elever efter kön (https://www.svt.se/nyheter/lokalt/st...kon-i-skolbuss).

Finns det fler saker polisen borde eller inte borde redovisa?


Citat:
Ursprungligen postat av polisen.se
https://polisen.se/Stockholms_lan/Ak...atredovisning/

__________________
Senast redigerad av fredag2010 2017-04-21 kl. 14:18.
Citera
2017-04-21, 14:07
  #2
Moderator
blomvattnares avatar
Aktuella brott och kriminalfall --> Brott och brottsbekämpning
/Moderator
Citera
2017-04-21, 16:42
  #3
Medlem
Kebabfysikers avatar
Det låter i grunden positivt men med tanke på hur polisen fungerar i Sverige så är det nog upplagt för trixande med siffror. Dan Eliasson vill rädda sin röv så vinklad statistik är att räkna med.
Citera
2017-05-24, 00:02
  #4
Medlem
Ny verksamhetsrapport från polisens kommunikatörer. Fler trafikbrott rapporterade till åklagare, ingen anledning till oro för samhällets faror alltså. Jag lider med landets alla riktiga poliser som behöver stå ut med en polisledning som hellre friserar rapporter än löser brott.


Citat:
https://polisen.se/Stockholms_lan/Ak...tsuppfoljning/

Månadens verksamhetsuppföljning
Fler brott redovisas till åklagare, men utvecklingsarbetet som pågår för att förbättra resultaten måste fortsätta. Det visar polisens verksamhetsuppföljning.

Polisens månadsvisa verksamhetsuppföljning är ett komplement till polisens övriga verksamhetsuppföljning. I uppföljningen redovisas hur många medborgarlöften och samverkansöverenskommelser som tecknats i landet, utredningsresultat och ärendebalanser, ordningsböter i trafiken, svarstider för polisens kontaktcenter, PKC, ekonomiskt läge samt personalstatistik. Varje månad presenteras också några slutsatser om resultatutvecklingen.

Slutsatser januari till april 2017:

Antalet ärenden redovisade till åklagare har sammantaget ökat hittills i år jämfört med samma period föregående år. Ökningen består framförallt av trafik- och narkotikabrott som till största delen utgörs av så kallade ingripandebrott, vilket är i enlighet med de medborgarlöften som utfärdats i många kommuner. För övriga brottskategorier varierar resultaten, vilket visar att det utvecklingsarbete som pågår måste fortsätta. Det gäller särskilt brott mot person.
Ärendebalanser och genomströmningstider ligger fortsatt på för höga nivåer.
Arbetet för att förstärka den polisiära närvaron i lokalsamhället måste ytterligare utvecklas.
Läs hela redovisningen: Polisens verksamhetsuppföljning


Nyhet från
Polisen

Publicerad: 2017-05-23 15:00.
Citera