• 22 080 online
  • 1 106 355 medlemmar
  • 57 595 229 inlägg
2017-04-24, 04:11
  #301
Medlem
bregott911s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Marie-Antoinette
Den sociala nämnden på orten har väl 5 dagar på sig att begära fastställt LVU i Förvaltningsdumstol, det infördes väl år 2006, eller år 2009?

Förövrigt denna artikel...så häktas ett tag kan han nog, för INGEN myndighet i Sverige bryr sig om FNs Barnkonvention i alla fall.


http://www.dagensjuridik.se/2017/03/...lda-ungdomshem

Har själv fått LVU, satt på akut 4 dagar över tiden det egentligen fick ta (har för mig att det va 5 veckor) pga att KV hade viktigare saker för sig.

Jag pratar om tiden det får ta från att du får omedlebart LVU, till att själva "rättegången" om det hålls.
Citera
2017-04-25, 12:14
  #302
Medlem
http://www.sydostran.se/olofstrom/mi...nde-sig-hotad/

Citat:
I senare samtal har 13-åringen uppgett att han under en längre tid varit rädd för den jämnårige pojken och att denne utsatt honom för mobbning i form av utfrysning, knuffar och tjuvnyp. Han ska även ha uttalat hot om att döda både honom och hans familj.

Citat:
Föräldrarna har däremot inte motsatt sig fortsatt vård men menar att sonen kan bo hemma och bli skjutsad till behandlingarna.

Ett argument som förvaltningsrätten anser vara tillräckligt men mot bakgrund av att 13-åringen inte själv verkar förstå att han behöver mer vård så menar domstolen att han ska vara fortsatt omhändertagen enligt lagen om vård av ungdom.

http://www.expressen.se/kvallsposten...niv-i-manader/

Citat:
Pojken har däremot, enligt domstolen, ett allvarligt normöverskridande beteende med bristande impulskontroll.

Han ska också inte ha förstått den verkliga innebörden av vad han gjort, att han dödat en annan människa.

Citat:
13-åringen ska därför i hemlighet beväpnat sig med en kniv utan att föräldrarna märkt något. Han ska också ha haft kniven i skolan utan att personalen upptäckt det.

Han började bära kniv två veckor före jullovet.

Bäst att de ser till att han aldrig får tag i en kniv igen
Citera
2017-04-25, 12:39
  #303
Medlem
micro113s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Universell
http://www.sydostran.se/olofstrom/mi...nde-sig-hotad/

http://www.expressen.se/kvallsposten...niv-i-manader/

Bäst att de ser till att han aldrig får tag i en kniv igen
Det är lite larviga slutsatser ändå:

13-åringens berättelse om hoten stämmer inte överens med vad andra upplevt. Han beskrivs som tystlåten och blyg, duktig i skolan och anses ha lätt för att lära. Det som sticker ut är att han påstås ha svårt att hålla ögonkontakt om han pratar med någon.

Blyg osäkra människor har ofta svårt att hålla ögonkontakten, så varför skulle det "sticka ut"...Han ska också inte ha förstått den verkliga innebörden av vad han gjort, att han dödat en annan människa.


Nej, trettonåringar har inte den förståelsen - det är därför barn/unga är så effektiva att använda inom kriminella organisationer, för terror osv..
Det är också just för att man vet att det ingår i att vara barn att inte kunna koppla ihop handling - konsekvens som vuxna som gör att vi har en ålder på 15 år innan de blir straffmyndiga.
Citera
2017-04-25, 12:42
  #304
Medlem
micro113s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av QueenKorall
Oj, låter märkligt om han är ute redan.. Vart har du läst denna text?
Nej, inte ett dugg märkligt. Han skall inte var inlåst. Han är omhändertagen, han avtjänar inte något frihetsberövande straff.

Han har alltså rent formellt inte heller permission.
Citera