5 275 besökare online
1 096 375 medlemmar • 57 132 671 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Ekonomi Ekonomi: övrigt
Svara på ämne
Ämnesverktyg
studioxswe
Medlem
studioxswes avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Masana
Läste häromdagen att 7 av 10 av Volvos nya V90 som säljs i Sverige är tjänstebil. Blev lite fundersam varför i huvudtaget tjänstebil finns och vem som betalar för den. För ett vinstmaximerande företag har ju inget intresse av att betala sina anställda bilar, varföri helvete skulle de vilja göra det liksom? Skulle det vara så att vi hade större efterfrågan än utbud på arbetskraft, så skulle däremot tjänstebil vara ett lockbete från företagen och på så sätt bli en kostnad för dem för att jaga rätt personal. Och som privatperson så ser jag ingen anledning till att köra tjänstebil när jag kan köpa en bil privat istället? Och vi skattebetalare hoppas jag ABSOLUT inte betalar några pengar till tjänstebils-marknaden (vore extremt orättvist, men skulle inte förvåna mig om det vore så, för vi vill stimulera bilbranschen).

Om du har andra märken kan du se liknande siffror, VW är ju Sveriges populäraste bil och det är nog inte tack varje 18 åringar som köper sig en golf....

Är det verkligen orättvisare att du kan köra bil i tjänsten subventionerat än att du kan få träna på gym eller få gratis medicin? Inte fan ska väl staten betala för att du tränar på gym? Finns yrken som får kläder subventionerat, kan väl köpa sina egna kläder.

Se det såhär, om du verkligen behöver en bil i tjänsten, du reser tusentals mil varje år och skulle du göra det med din privatbil skulle den inte vara värt ett korvöre när du kört klart - Är det du ditt problem att ditt jobb kräver det?
 
Herr Larsson
Medlem
Herr Larssons avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Tystnad
Varför funkar då inte Företagsbil? vet personer som har sådant och får köra den hem efter överenskommelse från företaget (pga just det du nämner, obekväma tider, ingen kollektivtrafik) men ingen privat körning.
Du, inget sansat storbolag håller på och belastar balansräkningen med en egen vagnpark, krävs då även en separat avdelning för administrationen av alla tjänstebilar.

Sedan så är det inte som så att samtliga anställda jobbar i samma län som kontoren ligger. Ska du kvittera ut tjänstebilen nere hos HK i Lund, när du bor och arbetar i Lappland? Eller ska det upprättas en separat anläggning i varje stad som fältingenjörerna/säljarna/valfrititel så att de omöjligt ska kunna ha bilen privat?

Stinker jantelag över hela denna tråd.
 
Sonnenwende
Medlem
Sonnenwendes avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Masana
Precis, om det går att skriva av innebär att vi andra medborgare betalar för att tjänstemän ska få köra bil till jobbet, HELT SJUKT JU!!!!! skriva av innebär att skatt som vi annars skulle få in i statskassan nu stannar kvar hos tjänstemännen,.....
Företaget betalar och den anställde får betala flera tusen till i skatt varje månad beroende på biltyp.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela