• 25 923 online
  • 1 146 120 medlemmar
  • 59 327 906 inlägg
  • 2
  • 3
2017-04-21, 13:48
  #25
Medlem
skunkjobbs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hs187
Så det finns inget annat land att ingå militärallians med...har du glömt Finland? [...]
De är inte tillräckligt militärt starka.
Citat:
Ursprungligen postat av Hs187
Varför tror du moderaterna skar ner på svenska försvaret under deras regeringstid? För få allmänna opinionen vända till svenskt natomedlemskap. [...]
Inte bara Moderaterna. Höga försvarsutgifter är självklart inget självändamål annat än för dem som får sin inkomst från försvaret. För samhället i stort vore det skönt om man slapp det och kunde spendera resurserna på något mer uppbyggligt. Jämför med att behöva lägga en massa pengar på inbrottsskydd och larm i huset bara för att man bor i ett brottsdrabbat område. Visst vore det roligare att bo där det inte sker några inbrott och lägga de pengarna på något annat.

Decenniet närmast efter Sovjetunionens fall hade vi inte mycket till militärt hot att skydda oss från och detsamma gällde större delen av Europa. Sedan ryssarna fått någon knäpp har läget ändrats radikalt och det är åter motiverat med ett starkare försvar men det tar tid att bygga upp.
__________________
Senast redigerad av skunkjobb 2017-04-21 kl. 13:56.
Citera
2017-04-21, 13:56
  #26
Medlem
Kulturmarxists avatar
Gotland rustas upp enbart för att skydda Södermalm och Stockholm. Inget annat. Gotland ska bli en bombmagnet. Det enda vårt försvar hjälpligt kan försvara är just Stockholm. Resten struntar både USA och de svenska politikerna högaktningfullt i. Det är en ickefråga som Reinfeldt sa. Heder åt Reinfeldt för att han öppet sa vad det handlar om.
Citera
2017-04-21, 14:06
  #27
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av skunkjobb
De är inte tillräckligt militärt starka.

Inte i kärnvapenkrig, nej. USA kommer inte hjälpa baltstaterna ens när skiten träffar fläkten men med nordiska försvarssamarbetet Ryssland kommer anse det är inte värt besvär att anfalla skandinavien och även får ingen anledning att skicka kärnvapen om vi står utanför NATO, de skickar dom till andra NATO länderna istället. Varför göra oss till måltavlan för ryska kärnvapenspetsarna när USA kommer ända inte hjälpa oss.

Ryssland kommer INTE göra en grab n run Krim-liknande på Gotland så länge det blir inte fullkrig. Om det blir fullkrig mellan Väst och Ryssland så det spelar ingen roll om vi är nato-medlem vi kommer inte få hjälp av NATO för alla andra blir upptagen och bryr sig inte om småländer som oss som åkte snålskjuts.
Citera
2017-04-21, 20:32
  #28
Medlem
Nochillss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Hs187
Så det finns inget annat land att ingå militärallians med...har du glömt Finland? Om du fick stryk på skolgården av skolans mobbare så skulle du gå med i kriminella gäng utanför skolan? Eller bli kompis med någon annan i skolan så ni kan försvara er mot skolans mobbaren.


Vi har idag ingen samordning/samarbete i försvaret med Finland eller de övriga nordiska länderna, inklusive det strategiskt viktiga Island.

Du är säkert en svensk-finländare som vurmar för fosterlandet och erfarenheterna av det hårda vinterkriget. Vad som hände då var att tyskarna/nazisterna blev de som till sist motade bort den ryska björnen när Sverige var alliansfritt.

Citat:
Ursprungligen postat av Hs187

Är du så dum? Varför tror du moderaterna skar ner på svenska försvaret under deras regeringstid? För få allmänna opinionen vända till svenskt natomedlemskap.

"Vi är svag militärt" "Vi behöver hjälp mot ryssen" "vi är smygmedlem i nato" "vår 200års neutralitet är borta" så varför höjde man inte bara försvarsbudget. Du blev lurade.

Ehum... det var Socialdemokraterna med Göran Persson i spetsen som klubbade igenom försvarsbeslut 2000 med alla nedskärningar till följd.

Man kan ifrågasätta varför vår goda beredskap skulle decimeras så långt men det Kalla Kriget var över och naiviteten att vi inte kunde hotas utifrån förstärktes.
Ryssland hade varit på gränsen till inbördeskrig och de då fredliga, politiska processerna lyckades skapa både stabilitet och kapitalism i landet.

De baltiska länderna och Polen där det finns många ryssvänliga representanter, kommer att snabbt vika sig vid en rysk aggression i Östersjön. Sverige har alltid haft ett förtroende till Amerika i försvarsfrågor och det är av den anledningen som Amerika ska vara med i Aurora-övningen på Gotland i höst.
__________________
Senast redigerad av Nochills 2017-04-21 kl. 20:40.
Citera
  • 2
  • 3