• 19 690 online
  • 1 106 163 medlemmar
  • 57 587 691 inlägg
2016-07-13, 11:37
  #625
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av butterflykniv
Tack så mycket!

Någon annan som har HPPD och känner att ens neurokemi är fucked up?
När jag inte har ätit mat på ett antal timmar känner jag exakt samma känsla som pågår under afterglowen under ca 10h på ett LSD-rus (då man inte kan sova och tvingas vara vaken, känslan är likt en mental tvångströja). Känslan är rastlöshet, splittrad i viljan och mycket svag rent emotionellt, mer känslig för ljud och ljus, trött i ögonen och i sinnet och saker pulserar mer än vanligt.
Detta är alltså när jag inte har ätit mat på ett antal timmar, eller bara rent allmänt när jag har ätit små portioner mat under dagen.

Själva känslan av att känna detta ger mig fruktansvärda undermedvetna kopplingar till den mycket plågsamma afterglowen som tvingar en att vara vaken och processera väldigt jobbiga analytiska tankar som går otroligt snabbt i huvudet. Jag känner även att kroppen och huvudet lixom tror att jag är påverkad av LSDt fortfarande - då jag känner en väldigt märklig känsla i käken, under tungan där man normalt har lagt lappen. Känns som om kroppen reagerar på någonting där under tungan, eller som om man har en svullen halsstrupe av någon anledning.

Dricker jag kaffe, sover oregelbundet, slarvar med meditation och äter knappt något under ett antal timmar så förvärras pulserandet och likaså känslan i käken/halsen och den där märkliga mentala-tvångströja-känslan som tvingar en till ett skarpt fokus men där man är väldigt trött i skallen redan.

Trött blir man också, rent fysiskt, ögonen slumrar till och man känner sig som att kroppen inte har sovit på 48h - fast sinnet är 100% klarvaket och kan gärna rent teoretiskt fortsätta tänka analytiskt och skarpt/klarvaket i samma takt 24h ytterligare utan påverkan.


Kul med hjärnskada...ångrar väldigt mycket att jag tog psykadeliska droger.
Svar nej, jag är ingen spion från folkhälsoinstitutet....
Självklart ska jag göra min research, men jag tycker det är väldigt märkligt det här med att HPPD förvärras när man inte ätit något....
------------------

För övrigt känner jag ofta metalliska känslor och sinnesstämningar.
Väldigt obehagligt att lixom kunna känna av exakt vart man befinner sig på dopamin-mätaren och att ens glädje är falsk...När jag blir sur och riktigt riktigt arg så känner jag att denna ilska loopar sig väldigt mycket som det har gjort i mina snetrippar på svamp/lsd (har tidigare fått grova tankeloopar i tiotals timmar under snedtripp). Allting känns väldigt metalliskt som sagt, när jag är glad och "lycklig" känner jag hur mina mungipor lixom pressas automatiskt till att le - precis som under ett svamp/lsd-rus. Det känns som att mitt huvud ofta är väldigt separerat från kroppen och att jag som person är väldigt känslig i naturen så har jag lätt för att märka dessa saker.
Finns en hel del andra grejjer som är svåra att sätta fingret på.
Juste en sak till som jag kom på - det räcker med 1 klunk alkohol av lättöl för att känna mig helt annorlunda. No joke. Jag känner verkligen i hjärnan att saker och ting har ändrats. Det är som att jag är lullig, bara av en klunk eller en halv öl lättöl...wtf..
Måste även anstränga mig för att uttrycka mig sådär flytande och rent, då jag känner att jag snubblar på många ord väldigt ofta.
Brainfog.
Bi-effekterna av att röka cannabis förstärks.
När jag rökar cannabis så blir det som att jag blir pepprad med massa "smärtsamma sanningar"/ångestminnen. Vet inte om det är enbart cannabiset men jag vill minnas att under cannabis-rus så blir detta ångest-tänk väldigt loopande på något sätt. Vet ju självklart om att cannabis förvärrar HPPD.

Tog psykadelisk drog senast i januari 2016...lågintensiv HPPD sedan dess.
Ursäkta slarvigt skriven text, orkar inte sitta i flera timmar och skriva efter guld-inlägg-flashback-mallen.
mvh

I princip allting på denna lista skriver jag under att det stämmer in på mig förutom "trails" och "slowmotion". Dock har jag ju vant mig nu så jag vet inte riktigt vad som är normalt..:

Tycker det är lite kul ( i tragedin ) att folk sitter som neurologiska experter på detaljnivå och diskuterar. En eloge till er för ert kunskapsspridande.
Jag ska lägga ned stor tid för att läsa på om detta, det får jag tåla.

Lycka till alla,
mvh

Ok, du förtjänar lite inputs för ditt inlägg. Kom ihåg att jag inte är neurolog utan lutar mig åt mina 10 år av HPPD som verkar vara kronisk då ingen förbättring har skett under den här tiden.

Ja, HPPD är onekligen en förändring hur hjärnan fungerar. Något som är rimligt men inte bevisat, är att det beror på en mer eller mindre permanent nedreglering av 5-HT2A receptorerna. Vad betyder detta i praktiken? 5-HT2A receptorn reglerar i sin tur balansen i GABA. GABA är den signalsubstans som gör att hjärnan kan hantera information på ett funktionellt sätt. Alltså, i och med att den nedreglering som definitivt sker efter intag av psykedeliska droger och vissa toxiner (samt indikation utan extern, kemisk påverkan), kvarstår i olika grad av någon anledning i fallet HPPD. Därför kan man alltså tala om mindre svår eller svår HPPD. Konsekvensen av x antal nedregulerade 5-HT2A receptorer gör i sin tur att mindre GABA frisätts eftersom inte tillräckigt med 5-HT2A receptorer finns tillgängliga för att styra detta.

Eftersom alkohol påverkar GABA så blir det som du säger, en kraftig effekt vid ett litet intag. Jag har mycket svår HPPD och innan jag medicinerade så kunde jag inte ens använda omega-3 utan att det påverkade symptomen. Att dricka kaffe påverkas också symptomen då den centralstimulerande effekten inte längre hämmas av GABA. Egentligen allt kan påverka symptomen, dåligt väder som gör dig normalt lite tröttare blir mycket mer påtagligt. Att sitta vid datorn länge gör att din hjärna blir överbelastad med information och blir således tröttare snabbare.

Så vad kan vi då göra åt detta? Ja det bästa vore ju att uppregulera 5-HT2A receptorerna till dess normaltillstånd. Det finns ett par selektiva sådana men de är inte okomplicerade och inte prövade. Dessutom finns det subtyper av 5HTX receptorer som inte är undersökta som också kan ha en påverkan. Den bistra sanningen är att det finns en möjlighet att receptorerna inte bara är nedregulerade i "vila" s.a.s utan dessutom döda. Det sistnämnda ska vi nog inte hänga upp oss så mycket på, det får vi ta när vi vet för säkert att 5-HT2A är orsaken till HPPD.

Vad vi vet dock:
GABA
Vad vi kan göra dock är att öka GABA. Detta hjälper inte grundproblemet då det inte läker såret, utan dämpar blödningen. Dessutom så verkar vissa bensodiazepiner så generellt att den dos som behövs kan vara så hög att den generella påverkan på hjärnan, d.v.s där den inte behövs, gör symptomen mindre framträdande men i övrigt dysfunktionell. Iktorivil verkar ändå ha en särställning här och det kan bero på att Iktorivil faktiskt binder till 5-HT2A utöver att bara öka GABA.

Dopamin
Det är en vedertagen sanning i det generella att en obalans i en signalsubstans skapar en reaktion i en annan. En tes som framförts är att även dopaminet påverkas negativt på grund av nedregleringen av 5-HTA receptorn. Neuroleptika är något som stödjer detta då neuroleptika syftar till att sänka dopamin-nivåerna vid t ex maniska och psykotiska symptom. När detta ges till HPPD-patienter så är resultatet i princip alltid en kraftig försämring av symptomen, alltså motsatsen till psykospatienter. Därför skulle en förklaring vara att dopaminnivåerna är lägre hos HPPD-patienter. Det har visat sig gynnsamt att använda parkinsonsmedicin bland HPPD-patienter då l-dopa är en prekursor till dopamin. Hälften av alla med HPPD i en klinisk studie förbättrade sina symptom över hela spektrat när sinemet administrerades i en engångs-dos. Detta visar att dopamin kan ha en stor inverkan vid HPPD. Däremot är det inte klarlagt om det faktiskt är en korrelationen mellan 5-HT2A>GABA>DOPAMIN som skapar den effekten. Bara att tillskott av naturlig produktion av dopamin verkar hjälpa en del. Det har föreslagits att vissa substanser med större påverkan på dopaminet ger större risk att utveckla HPPD. Sådant är dock inte, så vitt jag vet, föreslagit av forskningen utan från anekdotisk (och däri ofta ideologisk) argumentation. Amfetaminer verkar dock inte fungera på samma sätt då de ger ett onaturligt stort påslag av amfetamin som sedan tillfälligt sänker dopaminet och oftast ökar symptomen.
__________________
Senast redigerad av Tridnod 2016-07-13 kl. 12:00.
Citera
2016-07-13, 11:38
  #626
Medlem
Hjärnaktiviteten i synloben
Vad vi vet är att synloben hos vissa patienter är överaktiverad vid specifika EEG-mätningar. Även om det är ovanligt så kan även standard EEG visa på avvikelser. I och med att det perifera nervsystem (din syn, känsel etc) är varifrån vi tar in våran information, huvudsakligen sker genom just ögonen och den visuella processen i det centrala nervsystemet så är det rimligt att anta att en huvuddel av symptomen yttrar sig i form av visuella fenomen. Även andra symptom kan dock uppstå, såsom kroppsliga sensationer.

Kognition och affektion
Här kommer vi in på något som är lite svårare. Vid HPPD så klagar många patienter på en konstant överaktivitet i hjärnan. Olika typer av anti-epileptikum har använts för att dämpa denna. Särskilt populärt är Keppra, detta bygger dock på en svårtydd undersökning beträffande tillfälliga flashbacks. Likväl så har detta plockats upp och använts. Andra antiepileptiska mediciner har dock också visat sig vara gynnsamma.
En annan aspekt är dissociativa symptom, alltså en splittring i hjärnans funktioner som skapar känslor som identitet och igenkänning. Ofta är detta mycket drabbande, ibland mer än grundsjukdomen och kan leda till en känsla av att mentalt ha dött. Dissociation föreslås ofta som ett försvar vid ångestsjukdomar. Detta är även vanligt vid epilepsi där överaktivitet i hjärnan skapar tillfälliga eller permanenta dissociativa tillstånd. Oavsett så fungerar inte hjärnan som den ska. Mycket av detta avhjälps hos de flesta om man kan minska graden av HPPD:n. Tyvärr så är en vanlig utväg opiatmissbruk då opiater tillfälligt har en lugnande effekt samt ger endorfiner. Ett blandmissbruk med bensodiazepiner är inte ovanligt då båda dessa har en lugnande effekt.
Citera
2016-07-13, 19:02
  #627
Medlem
Vilken tråd detta är, väldigt informativ och ibland kuslig på gott och ont. Ska försöka ta mig igenom den i helhet. Tack för öppenheten och är endel tecken jag kan känna igen i mitt syn/tankefält, vilket jag sett som eftersläntrande effekter eftersom de inte håller i sig över tid. Har alltid haft respekt för detta utforskandet, vet inget mer intressant egentligen med hur man baserar och finner sig själv i en värld som ger en tillfälligt tillträde att se sig själv utifrån och konfrontera vad man är i essens. Med risker givetvis men även med många nycklar. Är i grund och botten emot diagnoser, vilket dock är väldigt vanligt i dagens samhälle. Känns som att mycket låses fast i begrepp och benämningar och därför identifieras efter samma likhet, även fast de försvinner så finns epitetet kvar över personen även fast det inte manifesteras längre. Kalla det något överhängande. Riktigt intressant dock. Ska studera detta närmare och ursäkta om jag pratar bortom ordentlig förståelse!
Citera
2017-03-04, 20:05
  #628
Medlem
Om någon orkar får ni gärna läsa igenom detta, har inte kunnat fokusera på något annat de senaste veckorna, håller på att tappa det känns det som..

Okej, så jag tog LSD i september, två dagar efter det hade jag visual snow, som har hängt med mig sedan dess. Har rökt cannabis ganska kontinuerligt ( i snitt ett par gånger i veckan) sedan dess, utan att de symptomen har blivit värre. Men så en dag, för ungefär tre veckor sedan när jag vaknade hade jag overklighetskänslor, yrsel, lite svårt att se och tryck i tinningarna. Detta har följt mig sedan dess, även om det blivit värre den senaste veckan. Det bör nämnas att jag mått rätt dåligt över mitt permanent förändrade synfält med, alltså min visual snow.
Så, tänkte höra vad ni tror har hänt med mig riktigt. Mina teorier är att antingen så har dessa overklighetskänslor ( dp dr) utvecklats som ett resultat av ångest jag känt över min visual snow ( även om jag tycker jag har hanterat det helt okej med tidens gång) eller om de har kommit som en naturlig utveckling av min hppd, alltså att den har förvärrats av att jag rökt cannabis. Dock känns det ju märkligt att det skulle märkas först ett halvår senare.
Sorry för grötig otydligt text, hoppas någon av er har några idéer om vad det kan röra sig om. Och om jag ska försöka behandla dp dr eller hppd.
Jag har nämligen inte några andra synptom för hppd, det enda jag upplever är som sagt visual snow, och nu på senaste dp dr, så det får mig att ifrågasätta om det ens rör sig om hppd.
Jättetacksam för svar
Citera
2017-03-04, 21:43
  #629
Avstängd
tehSecretzzzs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av 36360
Om någon orkar får ni gärna läsa igenom detta, har inte kunnat fokusera på något annat de senaste veckorna, håller på att tappa det känns det som..

Okej, så jag tog LSD i september, två dagar efter det hade jag visual snow, som har hängt med mig sedan dess. Har rökt cannabis ganska kontinuerligt ( i snitt ett par gånger i veckan) sedan dess, utan att de symptomen har blivit värre. Men så en dag, för ungefär tre veckor sedan när jag vaknade hade jag overklighetskänslor, yrsel, lite svårt att se och tryck i tinningarna. Detta har följt mig sedan dess, även om det blivit värre den senaste veckan. Det bör nämnas att jag mått rätt dåligt över mitt permanent förändrade synfält med, alltså min visual snow.
Så, tänkte höra vad ni tror har hänt med mig riktigt. Mina teorier är att antingen så har dessa overklighetskänslor ( dp dr) utvecklats som ett resultat av ångest jag känt över min visual snow ( även om jag tycker jag har hanterat det helt okej med tidens gång) eller om de har kommit som en naturlig utveckling av min hppd, alltså att den har förvärrats av att jag rökt cannabis. Dock känns det ju märkligt att det skulle märkas först ett halvår senare.
Sorry för grötig otydligt text, hoppas någon av er har några idéer om vad det kan röra sig om. Och om jag ska försöka behandla dp dr eller hppd.
Jag har nämligen inte några andra synptom för hppd, det enda jag upplever är som sagt visual snow, och nu på senaste dp dr, så det får mig att ifrågasätta om det ens rör sig om hppd.
Jättetacksam för svar

Du ska sluta röka gräs, det förvärrar dina symptom.. Cigaretter, kaffe, skippa det.
Visual snow tillhör HPPD,
https://en.wikipedia.org/wiki/Visual_snow

Du bör även sluta med all psykedelisk / droger under denna tid. Fortsätter du blir det bara värre..
Minst i 2-6 månader
Citera
2017-03-04, 23:12
  #630
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av 36360
Om någon orkar får ni gärna läsa igenom detta, har inte kunnat fokusera på något annat de senaste veckorna, håller på att tappa det känns det som..

Okej, så jag tog LSD i september, två dagar efter det hade jag visual snow, som har hängt med mig sedan dess. Har rökt cannabis ganska kontinuerligt ( i snitt ett par gånger i veckan) sedan dess, utan att de symptomen har blivit värre. Men så en dag, för ungefär tre veckor sedan när jag vaknade hade jag overklighetskänslor, yrsel, lite svårt att se och tryck i tinningarna. Detta har följt mig sedan dess, även om det blivit värre den senaste veckan. Det bör nämnas att jag mått rätt dåligt över mitt permanent förändrade synfält med, alltså min visual snow.
Så, tänkte höra vad ni tror har hänt med mig riktigt. Mina teorier är att antingen så har dessa overklighetskänslor ( dp dr) utvecklats som ett resultat av ångest jag känt över min visual snow ( även om jag tycker jag har hanterat det helt okej med tidens gång) eller om de har kommit som en naturlig utveckling av min hppd, alltså att den har förvärrats av att jag rökt cannabis. Dock känns det ju märkligt att det skulle märkas först ett halvår senare.
Sorry för grötig otydligt text, hoppas någon av er har några idéer om vad det kan röra sig om. Och om jag ska försöka behandla dp dr eller hppd.
Jag har nämligen inte några andra synptom för hppd, det enda jag upplever är som sagt visual snow, och nu på senaste dp dr, så det får mig att ifrågasätta om det ens rör sig om hppd.
Jättetacksam för svar
Försök att inte gå runt och ha ångest över att din VS är permanent, det gör ingen nytta. Det är skitsvårt att acceptera det i början men efter ett tag glömmer man bort att man ens har det.

Efter att jag hade börjat märka av min HPPD i form av visual snow och flytande mönster när jag fäste blicken på någonting mådde jag väldigt dåligt en längre tid. Jag rökte också fortfarande mycket cannabis som verkligen bara fick mig att må sämre, min HPPD blev bara värre under rusen. Troligtvis blev det värre med tiden pga all cannabis också. Efter ett tag så slutade jag helt enkelt att känna suget av att röka, så jag slutade. Det var aldrig ett aktivt val att jag skulle sluta, det bara blev så helt enkelt. Jag har inte avstått helt men det blev med 1-5 månaders mellanrum.

En dag, säkert 1,5-2 år senare när jag tänker på hur jag mådde förr blev jag påmind av mig själv att jag har/hade HPPD. Jag hade liksom glömt bort det, men det var inte borta. Min HPPD uttryckte sig dock nästan enbart genom visual snow då när jag "kollade efter det", och det slog mig att jag verkligen inte hade märkt av det över huvud taget under väldigt, väldigt lång tid.

Anledningen till att jag inte märkt av det tror jag är för att jag intresserade mig över helt andra saker än droger under denna problemfria period. Jag slutade hänga på mina favoritforum på nätet som handlade om droger (främst /r/drugs som är en grym subreddit), slutade röka på och gjorde andra saker helt enkelt. Jag fortsatte dricka kaffe, alkohol och tog MDMA ett fåtal gånger fast fortfarande i otanke om min HPPD.

På senare tid har jag börjat intressera mig för droger igen och börjat läsa på diverse forum om det, vilket oundvikligt har lett till att jag sett trådar om HPPD och läst andras upplevelser med det. Och bara så, BAM! är det tillbaka i full kraft. Jag har nu igen kraftig visual snow dagligen, men jag ser inte sämre av det, det är bara jobbigt att bli påmind konstant. Har också tagit lite saker nyligen men jag tycker inte att det har påverkat intensiviteten av mina symptom.

Min slutsats då: HPPDn finns där hela tiden men den gör sig bara synlig om man låter den. Jag var helt beskymmerslös under en längre period tack vare av att jag knappt hade några kopplingar eller referenser till droger eller HPPD över huvud taget denna period. Med det perspektivet kan man se att HPPDn håller sig själv vid liv genom konstant reflektering över det och det bästa sättet att "bli av" med det är att undanhålla triggers som påminner en om det.

Man får nog acceptera att det kanske aldrig går bort helt men att inte lägga för mycket känslor på det heller. Jag ser min visual snow som tinnitus i ögonen som blir värre ju mer jag fokuserar på det.

Så sluta röka, om det är svårt så sluta umgås med människor som du bara träffar för att röka på med och var bestämd med det. Det blir bara jobbigare ju längre du väntar.

Andra tips som du säkert redan läst om och vet om är en bra vardagsrutin, har man sömnbrist kommer det att vara värre, samma sak om man sover för länge en dag och känner sig lite groggy. Träna och sov ordentligt, gå upp ungefär samma tid varje dag. Det är jag själv dålig som fan på, man sover ju längre på helgen och då blir det svårt att sova natten mot måndag

Hoppas min uppelevelse kan hjälpa dig och andra som kanske läser detta, ni är inte ensamma!
Citera
2017-03-07, 21:01
  #631
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av PornAndDrugs
Försök att inte gå runt och ha ångest över att din VS är permanent, det gör ingen nytta. Det är skitsvårt att acceptera det i början men efter ett tag glömmer man bort att man ens har det.

Efter att jag hade börjat märka av min HPPD i form av visual snow och flytande mönster när jag fäste blicken på någonting mådde jag väldigt dåligt en längre tid. Jag rökte också fortfarande mycket cannabis som verkligen bara fick mig att må sämre, min HPPD blev bara värre under rusen. Troligtvis blev det värre med tiden pga all cannabis också. Efter ett tag så slutade jag helt enkelt att känna suget av att röka, så jag slutade. Det var aldrig ett aktivt val att jag skulle sluta, det bara blev så helt enkelt. Jag har inte avstått helt men det blev med 1-5 månaders mellanrum.

En dag, säkert 1,5-2 år senare när jag tänker på hur jag mådde förr blev jag påmind av mig själv att jag har/hade HPPD. Jag hade liksom glömt bort det, men det var inte borta. Min HPPD uttryckte sig dock nästan enbart genom visual snow då när jag "kollade efter det", och det slog mig att jag verkligen inte hade märkt av det över huvud taget under väldigt, väldigt lång tid.

Anledningen till att jag inte märkt av det tror jag är för att jag intresserade mig över helt andra saker än droger under denna problemfria period. Jag slutade hänga på mina favoritforum på nätet som handlade om droger (främst /r/drugs som är en grym subreddit), slutade röka på och gjorde andra saker helt enkelt. Jag fortsatte dricka kaffe, alkohol och tog MDMA ett fåtal gånger fast fortfarande i otanke om min HPPD.

På senare tid har jag börjat intressera mig för droger igen och börjat läsa på diverse forum om det, vilket oundvikligt har lett till att jag sett trådar om HPPD och läst andras upplevelser med det. Och bara så, BAM! är det tillbaka i full kraft. Jag har nu igen kraftig visual snow dagligen, men jag ser inte sämre av det, det är bara jobbigt att bli påmind konstant. Har också tagit lite saker nyligen men jag tycker inte att det har påverkat intensiviteten av mina symptom.

Min slutsats då: HPPDn finns där hela tiden men den gör sig bara synlig om man låter den. Jag var helt beskymmerslös under en längre period tack vare av att jag knappt hade några kopplingar eller referenser till droger eller HPPD över huvud taget denna period. Med det perspektivet kan man se att HPPDn håller sig själv vid liv genom konstant reflektering över det och det bästa sättet att "bli av" med det är att undanhålla triggers som påminner en om det.

Man får nog acceptera att det kanske aldrig går bort helt men att inte lägga för mycket känslor på det heller. Jag ser min visual snow som tinnitus i ögonen som blir värre ju mer jag fokuserar på det.

Så sluta röka, om det är svårt så sluta umgås med människor som du bara träffar för att röka på med och var bestämd med det. Det blir bara jobbigare ju längre du väntar.

Andra tips som du säkert redan läst om och vet om är en bra vardagsrutin, har man sömnbrist kommer det att vara värre, samma sak om man sover för länge en dag och känner sig lite groggy. Träna och sov ordentligt, gå upp ungefär samma tid varje dag. Det är jag själv dålig som fan på, man sover ju längre på helgen och då blir det svårt att sova natten mot måndag

Hoppas min uppelevelse kan hjälpa dig och andra som kanske läser detta, ni är inte ensamma!

Tack för ditt utförliga svar! Som det känns nu så har jag kunnat acceptera min visual snow ( eller så har jag bara inte haft tid att tänka på den på grund av mina grova dp dr känslor). Använder du några rusmedel alls i dagsläget? Och har du någon erfarenhet av Keppra? Ska tydligen kunna lindra en del. Jag kommer ge upp psykadeliska substanser plus mdma, eftersom de sägs vara värst. Kommer ha väldigt svårt att ge upp cannabis, önskar i det innersta att det inte ska behöva vara nödvändigt, men kanske är så. Blir åtminstone en lång lång paus.
Citera
2017-03-20, 22:59
  #632
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av 36360
Tack för ditt utförliga svar! Som det känns nu så har jag kunnat acceptera min visual snow ( eller så har jag bara inte haft tid att tänka på den på grund av mina grova dp dr känslor). Använder du några rusmedel alls i dagsläget? Och har du någon erfarenhet av Keppra? Ska tydligen kunna lindra en del. Jag kommer ge upp psykadeliska substanser plus mdma, eftersom de sägs vara värst. Kommer ha väldigt svårt att ge upp cannabis, önskar i det innersta att det inte ska behöva vara nödvändigt, men kanske är så. Blir åtminstone en lång lång paus.
Du kommer som sagt vänja dig vid din visual snow och när man inser att den inte påverkar ens sikt känns det genast bättre.

I dagsläget brukar jag mer än normalt, har tagit mdma två gånger i år, amfetamin kanske 5 ggr, lite alprazolam på senaste också men tycker inte det har förrvärrat symptomen. Det är snarare sömnbrist som verkligen förstärker det. Men jag inser också att det knappast blir bättre av att experimentera med andra droger men det vill jag göra just nu, återkommer ifall det skulle förvärra saker.

Har dock inte tagit nåt psykedeliskt på över ett år men lär göra snart igen!
Citera
2017-03-31, 22:32
  #633
Avstängd
tehSecretzzzs avatar
Jag kan nu härmed säga att min HPPD är till 100% borta. Jag får inga hallisar när jag röker på.
Brukade få riktigt sjuka hallisar precis innan man sover och blundar, spinnande fraktaler i olika färger och det satt sig precis i synfältet.. Det var fett men riktigt störigt..

Ni som har visual snow HPPD, lugna ner er med att röka på i 3 månader, inga droger eller nått annat.
Var aktiva, ut med er, sitt inte enbart inne. Chansen blir enbart större på att det inte försvinner, för då nojjar ni enbart och fokuserar på det hela tiden..

Ni får en kropp, ta hand om den!
__________________
Senast redigerad av tehSecretzzz 2017-03-31 kl. 22:36.
Citera
2017-04-06, 11:15
  #634
Medlem
Grejtbits avatar
Har HPPD.
Det började med ett brus i synfältet som barn, brukade ligga och stirra in i det när jag blundade för att sakta hamna i trans och försvinna i en karusell av mönster som fick mig att somna.
Med åren har det blivit mer komplicerat..
Vissa miljöer får verkligen bruset att bli väldigt starkt, näst intill bländande.
När jag är på ett sjukhus och blickar upp i taket eller in i en vägg så brukar det bara ta några sekunder så hamnar jag snart i trans igen.
Pga diverse starka växter och substanser så har bruset/snön blivit mycket mer påtagligt, men även tracers och mönster svävar nu runt i synfältet.

Upplever ofta rörelser på ytor och det mesta ser ut att gunga lätt och andas.
Det är inte heller helt ovanligt att det kan börja blinka från ingenstans som om man hade en lampa på ''glow-effekt''.
Att stirra in i återkommande mönster såsom fraktaler/randiga plagg, rutor och cirklar brukar vara en ganska intensiv upplevelse då dessa i stort sett alltid börjar röra på sig etc.

Min Hppd har gått hand i hand med att vara ''psykotisk'' dvs ha ganska stora vanföreställningar och skumma uppfattningar om saker och ting.
Jag bör även tillägga att DMT var det som verkligen gav mig stark hppd men LSD har gradvis förstärkt det och cannabis förstärker det alltid i stunden men utan kvarliggande effekter på lång sikt.

Om någon här har Visual Snow och funderar på att börja trippa osv så tycker jag att den bör tänka över sitt beslut noga. Att ha stark hppd är väldigt snarlikt ett psykostillstånd fast att du kan säga till dig själv att ''det inte är på riktigt''...... men kom ihåg att det är där hela tiden går INTE att reglera på egen hand, förutom med Benzo (din tune-out från universum ha....ha....).

Såhär i efterhand är det ju ganska lätt att se visual snowet som en varning på att psykoserna väntar runt hörnet men om du gillar dreadlocks och burning man så kan du ju alltid kalla dig för nutids-shaman och använda dessa superkrafter till se folks auror och sådär, aldrig fattat vad man ska med någons jävla aura till, men just det kanske skulle ha gjort mig till den perfekta bittra, kryptiska medicin-mannen varje by inte längre har någon som helst jävla användning för i vårt post-ironiska-tidevarv.

Citera
2017-04-09, 22:14
  #635
Avstängd
tehSecretzzzs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Grejtbit
Har HPPD.
Det började med ett brus i synfältet som barn, brukade ligga och stirra in i det när jag blundade för att sakta hamna i trans och försvinna i en karusell av mönster som fick mig att somna.
Med åren har det blivit mer komplicerat..
Vissa miljöer får verkligen bruset att bli väldigt starkt, näst intill bländande.
När jag är på ett sjukhus och blickar upp i taket eller in i en vägg så brukar det bara ta några sekunder så hamnar jag snart i trans igen.
Pga diverse starka växter och substanser så har bruset/snön blivit mycket mer påtagligt, men även tracers och mönster svävar nu runt i synfältet.

Upplever ofta rörelser på ytor och det mesta ser ut att gunga lätt och andas.
Det är inte heller helt ovanligt att det kan börja blinka från ingenstans som om man hade en lampa på ''glow-effekt''.
Att stirra in i återkommande mönster såsom fraktaler/randiga plagg, rutor och cirklar brukar vara en ganska intensiv upplevelse då dessa i stort sett alltid börjar röra på sig etc.

Min Hppd har gått hand i hand med att vara ''psykotisk'' dvs ha ganska stora vanföreställningar och skumma uppfattningar om saker och ting.
Jag bör även tillägga att DMT var det som verkligen gav mig stark hppd men LSD har gradvis förstärkt det och cannabis förstärker det alltid i stunden men utan kvarliggande effekter på lång sikt.

Om någon här har Visual Snow och funderar på att börja trippa osv så tycker jag att den bör tänka över sitt beslut noga. Att ha stark hppd är väldigt snarlikt ett psykostillstånd fast att du kan säga till dig själv att ''det inte är på riktigt''...... men kom ihåg att det är där hela tiden går INTE att reglera på egen hand, förutom med Benzo (din tune-out från universum ha....ha....).

Såhär i efterhand är det ju ganska lätt att se visual snowet som en varning på att psykoserna väntar runt hörnet men om du gillar dreadlocks och burning man så kan du ju alltid kalla dig för nutids-shaman och använda dessa superkrafter till se folks auror och sådär, aldrig fattat vad man ska med någons jävla aura till, men just det kanske skulle ha gjort mig till den perfekta bittra, kryptiska medicin-mannen varje by inte längre har någon som helst jävla användning för i vårt post-ironiska-tidevarv.


Just de där med att det börjar blixtra ifrån ingenstans har jag kvar, jag undrade faktiskt vad det var för symptom. Scary shit...
Citera
2017-04-16, 02:30
  #636
Medlem
knejs avatar
Jag har lätt hppd men vet inte ifall det blivit mycket bättre eller om jag bara vant mig. Ibörjan var det otroligt jobbigt minns jag. Hade även några ordentliga flashbacks från min första lsd tripp då jag var på tok för ung och hade väldigt dåligt mindset till drogen..

Däremot tänker jag inte på det längre iallafall. kan tex om jag röker lite mera få starka visuals. Dock kan jag tycka det är kul ibland och det är inte alltid det sker längre. Har även läst och hört folk säga att trippar förändrat deras cb rus föralltid. När jag tänker efter tror jag att det mest var skumma e tabletter som fick skiten att börja..
Känns iallafall som om att det lugnat sig ordentligt då jag inte använder massa substanser lika ofta längre. Har rökt cb dagligen i cirka 4 år och håller nu på att lägga ner det lite så vem vet kanske försvinner helt isåfall. Brukade förr också trippa ofta på låga doser, nu tar jag endast normala till höga sällan ifall jag tar något. Även haft/har problem med lite tabletter alkohol osv.
Så skulle lätt säga att hppd är inte gjort mig så illa som jag läst andra beskrivit det..
Är även rätt grov hypokondriker så kanske bara va massa sånt som nojja upp mig ibörjan ingenaning. Må bäst allihopa
Citera