11 372 besökare online
1 087 900 medlemmar • 56 830 861 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Samhälle Kriminalhistoria
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Burgess
Medlem
Burgesss avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av MrFold
Jag tror faktiskt inte det varit jättesvårt att fixa arbete åt Flink. Han är ju något av ett särfall bland de kända, svenska riktigt grova brottslingarna: Ingen kriminell identitet, morden verkar ha varit ett resultat av en olycklig kombination av alkohol, depression och ett akut men tillfälligt psykosgenombrott. Samt naturligtvis att han hade tillgång till skarpladdade vapen. Skötte sig prickfritt under hela sin 20 år långa anstaltstid och enligt vad jag läst här ska han ha stått på vänskaplig fot med många i personalen. Kan mycket väl tänka mig att det finns folk inom Kriminalvården som engagerat sig extra i honom och t ex övertalat nån svåger eller kusin att anställa honom. Med eller utan lönebidrag. Sitt jobb gissar jag att han kommer att sköta prickfritt och med stor disciplin. Sannolikt typen som går till jobbet även när han är snorig och febrig.

Att anhöriga till offren fortfarande känner hat och ilska mot honom är förstås helt naturligt och det är nog klokt att han valt att ha skyddad identitet. Om han har skadestånd kvar vet jag inte, men det verkar rimligt om han inte under fängelsetiden fått arv eller liknande att betala dem med.

Det tillfälliga psykosgenombrottet måste ha legat och gnagt länge innan det bröt igenom. Han fabulerade ju om saker. Berättade exempelvis stt han hade kommit direkt med helikopter från ett uppdrag osv. Han levde i en annan värld - visst slog det slint, men varningssignalerna fanns där innan . . .
 
WladCorn
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av olovpalme
Viltvårdare eller yrkesjägare förslagsvis hos Leif GW Persson.Vapensmed(ett yrke som gått i arv från hans far,farfar).
Lämpliga jobb med tanke på hans vana att hantera vapen och hans bakgrund som militär och en far som är,var vapensmed.Mer att läsa:http://www.svammel.com/flink.htm.

Angående hans lämplighet att ha vapenlicens och handha vapen får man utgå ifrån att efter avtjänat straff ska han betraktas som vem som helst.

grova våldsbrott leder till att du blir klassad som otillämplig i många år framåt i praxis för evigt
 
rich1
Medlem
rich1s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Grodologen
Det får räcka så, för jag har inget intresse av att avslöja honom. Jag avskyr det han har gjort men nu är han fri och kan då få försöka komma i ordning.
Om han däremot skulle göra något dumt, då kanske jag börjar läcka. Men bara kanske !
Jag vet var han bor och arbetar och ja han har arbete.
 
Burgess
Medlem
Burgesss avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av rich1
Jag vet var han bor och arbetar och ja han har arbete.

Har han lagt sig till med skägg?
 
rich1
Medlem
rich1s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Burgess
Har han lagt sig till med skägg?
Gissa han bor ju söder om Stockholm och förstår vad du menar med skägg haha
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela