23 890 besökare online
1 088 089 medlemmar • 56 837 962 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Samhälle Försvunna personer
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Celeron
Medlem
Celerons avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Spitilinkkon
Nej, jag kan inte säga mer än att den bild (med den svarta rutan) som länkades tidigare i den här tråden inte visar den plats där sökningen har genomförts. Var den exakta platsen är vet jag inte dock.
Eftersom du kan säga "Den ser inte ut" som den platsen (svarta rutan) som "Pejjje" funderar kring i sitt inlägg, så måste det innebära att du sett platsen som din "källa" pekar ut ??.

Annars ett mycket intressant mysterium detta. Troligen har planet gått ner sig i någon mosse eller sjö eller hav. För hade den kraschat över land så tycker man att, med tanke på att det gått något över sjuttio år sedan händelsen, ha hittat i alla fall något. Apropå den lilla svt-dokumentären så är nog chansen god att de har hittat nedslagsplatsen. Bara de får dit rätt utrustning för att kontrollera detta.

En annan tanke som kom mig för i början var att anledningen till att de inte hittat planet var att det hela tystats ner. Alltså att man funnit planet och tagit det, och besättningen, till vara för att sedan "lägga locket på". Och utåt säga att man ej hittat det. Men eftersom jag har svårt att komma på någon anledning till varför man skulle mörklagt det hela, så är väl denna teori inte trolig.

EDIT: kollat lite på twitter (#rödniklas) och hittat lite "senaste nytt" eller vad man ska kalla det.
1. Den i dokumentären förekommande entusiasten Vid namn Henrik OA Barkman skriver på twitter den 9:e Augusti 2016: "Nu är det officiellt. Jag har skickat in en rapport om mitt sökande efter #rödniklas till FM (Försvarsmakten, min anmärkn.). Jag tror att jag har hittat haveriplatsen". 14:e december 2016 heter det att "Hkv (Högkvarteret, min anmärkn.) avvaktar tills jag har konkreta bevis". Jag återkommer i vår/sommar, alltså."

2. Här ett par små reportage om en som var flygmekaniker på F14 vid tiden
och kände besättningen på Röd Niklas: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vas...stupade-kamrat, http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vas...or-buklandning
__________________
Senast redigerad av Celeron 2017-03-21 kl. 01:20.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela