17 890 besökare online
1 082 028 medlemmar • 56 571 318 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Resor Oceanien Australien
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Rawbiz
Medlem
Hur är reglerna om man är gift och ena personen har kvalifierat sig för ett arbetarvisa i australien? Till exempel, får jag jobba om min fru får ett visum?
 
Samizdat
Medlem
Samizdats avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Rawbiz
Hur är reglerna om man är gift och ena personen har kvalifierat sig för ett arbetarvisa i australien? Till exempel, får jag jobba om min fru får ett visum?
Definiera "arbetarvisa".
 
Rawbiz
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Samizdat
Definiera "arbetarvisa".

https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/457-
 
Samizdat
Medlem
Samizdats avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Rawbiz
Om din fru får ett 457-visum (och du uppfyller hälsokrav et cetera) får du jobba och studera i Australien.
 
Rawbiz
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Samizdat
Om din fru får ett 457-visum (och du uppfyller hälsokrav et cetera) får du jobba och studera i Australien.

Tack! Vi flyttar om ett år, ser fram emot det.
 
SlackBabbath
Medlem
SlackBabbaths avatar
Ett par frågor om Working Holiday Visa:

1) Börjar visumets giltighetstid först efter inresa till Australien eller från det datum jag blir beviljad WH-visum?

2) Kan man komma till Australien utan jobb, eller hör det till att ha något jobb färdigt när man först anländer? Tänkte kanske bo hos en kompis eller vandrarhem till en början, går det?

3) Räknas bär- och fruktplockning till "specified work" för att få 2nd year Visa? Måste man ansöka om andra års visum Australien eller kan man ansöka efter man jobbat på någon farm?


Jag tackar för svar och önskar lycka till åt alla andra resenärer
 
Samizdat
Medlem
Samizdats avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av SlackBabbath
Ett par frågor om Working Holiday Visa:

1) Börjar visumets giltighetstid först efter inresa till Australien eller från det datum jag blir beviljad WH-visum?

2) Kan man komma till Australien utan jobb, eller hör det till att ha något jobb färdigt när man först anländer? Tänkte kanske bo hos en kompis eller vandrarhem till en början, går det?

3) Räknas bär- och fruktplockning till "specified work" för att få 2nd year Visa? Måste man ansöka om andra års visum Australien eller kan man ansöka efter man jobbat på någon farm?


Jag tackar för svar och önskar lycka till åt alla andra resenärer
1. Från det datum som visumet beviljas har du ett år på dig att åka till Australien. Därefter gäller ett års vistelse i Australien från och med ankomstdatumet.

2. Det finns inget krav på att över huvud taget arbeta.

3. På första frågan svarar jag att det beror på var i Australien du arbetar. Det finns mer information om specified work på hemsidan (border.gov.au). Den andra frågan förstår jag inte.
 
SlackBabbath
Medlem
SlackBabbaths avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av SlackBabbath
3) Räknas bär- och fruktplockning till "specified work" för att få 2nd year Visa? Måste man ansöka om andra års visum utanför Australien eller kan man ansöka på plats efter att man jobbat på någon farm?

Sådär, förhoppningsvis ser det lite bättre ut nu - klantade mig i formuleringen förut!
 
Samizdat
Medlem
Samizdats avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av SlackBabbath
Sådär, förhoppningsvis ser det lite bättre ut nu - klantade mig i formuleringen förut!
Man kan göra vilket som. Om du är kvar i Australien får du så klart se till att göra det i tid så att ditt nuvarande visum inte hinner gå ut.
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f472286

Svara Topp Dela