27 589 besökare online
1 081 858 medlemmar • 56 561 972 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Samhälle Kriminalhistoria
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Lawnmoverman2011
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Draifos
Dessutom handlar artikeln du länkar till om ett helt annat fall


Fallet handlar precis som da Costa om ett styckmord och de yrkesgrupper som kan komma på fråga om det visar sig att gärningsmannen besitter vissa "kunskaper i anatomi", att jämföra med andra styckmordsfall kan dessutom ge nya uppslag som i sin tur resulterar i nya teorier.

Citat:
 Ursprungligen postat av Draifos
Peter Krantz har ju dessutom fel. Läkare får aldrig lära sig att stycka sina patienter.

Nu fulciterar du, det Krantz antagligen vill komma fram till är att läkare besitter anatomiska kunskaper som kan komma till användning vid en likstyckning, det är inte samma sak som att lära sig att stycka en kropp. Vi ska nog också lita mer på denne Krantz än på en lekman som dig, du är ingen rättsläkare.

Citat:
 Ursprungligen postat av Draifos
Det som sedan tyder på att det var en slaktare eller jägare i da Costas fall var väl främst "sotningen" och sättet armarna hade tagits av på med skulderblad och allt, men även detta hade ju vilken stolle som helst kunnat göra. Släpp det där med läkare och obducenter nu. Det är avfärdat sedan många år.

Teorin om läkarinblandning är just bara en teori och det är inte upp till dig att slutgiltigt avgöra denna teoris bärighet i da Costa-fallet. Det finns helt uppenbart moment i styckningen som indikerar en helt annan yrkesgrupp än just slaktare och jägare och det är först och främst utrymningen av bukhålan som är det intressanta plus avskiljningen av brösten och avlägsnandet av halsen. Eftersom det inte finns någon enighet hos de sakkunniga som granskat da Costa-fallet så får du helt enkelt acceptera att det finns olika teorier om gärningsmannens yrkestillhörighet.
 
Draifos
Medlem
Draifoss avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Lawnmoverman2011
Nu fulciterar du, det Krantz antagligen vill komma fram till är.....
Jag vet inte vad du menar med att fulcitera, men till skillnad från dig återgav jag alltså ordagrant vad han sade enligt tidningsartikeln du själv länkade till:
– Men det säger inte så mycket. Förutom läkare och slaktare har landets 500 000 jägare kunskap i hur man styckar en kropp, säger Peter Krantz.
Dessutom uttalade han sig alltså inte alls om da Costa-fallet. Hur du kan få det där till ett stöd för din och Jovan Rajs idé om att da Costa skulle ha styckats av en läkare är ett mysterium.
__________________
Senast redigerad av Draifos 2017-01-25 kl. 21:31.
 
Kojkoj
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av echoesofglory
En artikel om Wincent Lange som fick betalt av en mordmisstänkt polisman för att genomföra en privat undersökning, kanske en slags föregångare till Bertil Fors?
https://dacostarkivet.wordpress.com/...s-chef-anmald/
Fick du reda på mer om Langes förehavanden? Han hade väl inte alla indianer i kanoten vill jag minnas.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela