• 22 324 online
  • 1 123 027 medlemmar
  • 58 298 642 inlägg
2017-01-16, 23:49
  #1
Moderator
Moll-Es avatar
Det är dags för den elfte upplagan av Flashback Forums egna semiofficiella pris, Flashback Awards! Inom varje kategori får Flashbacks användare chansen att nominera personer eller händelser som de anser vara det bästa som hänt inom den aktuella kategorin.

Innan du sätter igång att nominera en person eller en händelse rekommenderar vi dig att du läser igenom (FB) Flashback Awards 2017 är här! Viktig information om nomineringsförfarande med mera!. Där finns det information om hur årets förfarande går till samt instruktioner för hur du nominerar.

I den här tråden nominerar ni till Årets Bästa Flashbacktråd. Vilken Flashbacktråd tycker du förtjänar att vinna priset? Vilken tråd tycker du ska få denna ära? Motiveringen till varför just denna tråd är den bästa väljer ni själva, det enda som gäller är att tråden ska vara startad under 2016.

Förra årets topplista såg ut så här:
1. Myten om Kameruns avbytarbänk
2. Lisa Holm-tråden
3. Granskning av Flashback-dumpen

Vilken person eller grupp eller händelse tycker du förtjänas att nomineras till det priset? Nomineringar får endast ske på basis av tråden startades under 2016. Nomineringen ska följas av en motivering varför denne borde få vinna samt en länk till händelsen/tråden ifråga så att alla kan få läsa lite mera om vad/vem specifikt som nominerats. Nomineringar som inte följer mallen nedan för nominering eller saknar motivering/länk är nomineringen ogiltig. Endast giltiga nomineringar står kvar i tråden.

Mallen för nominering ser ut som följer:
Nominerad:
Länk:
Motivering:
I övrigt är alla diskussioner i denna tråd förbjuden. Vill ni ändå diskutera finns (FB) Flashback Awards 2017 - Allmän diskussionstråd.

/Moderator
__________________
Senast redigerad av Moll-E 2017-01-17 kl. 00:02.
2017-01-19, 11:56
  #2
Medlem
nedboys avatar
Jag nominerar givetvis min egna tråd:
taHarrush - Arabisk/muslimsk våldtäktslek i Europa

(FB) taHarrush - Arabisk/muslimsk våldtäktslek i Europa

Den tar upp ett allvarligt och viktigt ämne där kvinnor (ibland barn) blir mycket grovt sexuellt utsatta av för dem okända män i grupp. Automatiskt blir det en diskussion om islam och människor med en annan kultur än den västerländska.

Ämnet är givetvis fortfarande högaktuellt då rapporterna om sexuella övergrepp på gator, skolgårdar etc fortfarande tystas ned av polis, media, rektorer, politiker osv. I dagens Sverige så rapporteras det att 10% av alla tjejer får räkna med att utnyttjas sexuellt. BRÅ hävdade i senaste agenda att det fortfarande är oviktigt att ta fram siffror som visar hur man ska försöka lösa dessa massövergrepp på småtjejer.

Jag vet att tråden diskuterats flitigt och har från flera håll fått höra att det gjorts skolarbete om den. Oavsett vad man tycker om islam, religioner, "olika" människor osv så är detta en viktig tråd. Själv så har jag otroligt svårt för att småtjejer ska acceptera att bli våldtagna för att tysta ner rasismen som feminister och annat åt vänster hävdar. Det är min anledning till att jag tycker tråden är viktig.

..."det är ju barn"

2017-01-19, 18:01
  #3
Medlem
Arboga: mordet på Göran Möller.
(FB) Arboga: Misstänkt mord på Göran Möller, 2016-08-03

Oerhört fascinerade kriminalfall med oerhört många märkliga förvecklingar och samtidigt ett samtidsdokument över en sjuk tid och en pågående/gryende systemkollaps. Tråden håller dessutom en ovanligt god ton.
__________________
Senast redigerad av Strychno 2017-01-19 kl. 18:39. Anledning: Trasig länk fixad.
2017-01-19, 21:47
  #4
Medlem
HelgeBuks avatar
Det är så klart omöjligt att utelämna tråden om mordet i Långshyttan i den här omröstningen!

(FB) Madeleine Delbom misstänks mördad i Långshyttan

Brottet i sig är uppseendeväckande nog, men lägg till persongalleriet med alla dessa fantastiska karaktärer så har vi en vinnare i mina ögon! Visserligen hade det hela varit lika tragikomiskt utan FB-tråd, men den förhöjer ändå upplevelsen på nåt vis.
2017-01-20, 17:38
  #5
Medlem
Axells avatar
Nominerad: Wikileaks avslöjanden om, och blottläggningen av "världseliten" [Pizzagate /mod]
Länk: (FB) Wikileaks avslöjanden om, och blottläggningen av "världseliten" (Pizzagate /mod)
Motivering: En väldigt intressant tråd som har givit läsarna teorier som inte har uppdagats alls i media, därav är den symboliskt viktig för Flashback som ger plattformen för diskussion kring detta. Förövrigt är det en mycket läsvärd tråd, och analys- samt förmågan att se mönster hos många medlemmar håller högsta klass. Mycket läsvärd tråd oavsett vad man tror angående "pizzagate".
2017-01-23, 23:26
  #6
Moderator
Fear2bes avatar
(FB) Kvinnlig chef på flyktingboende tvingade pojkar till sex

Den här tråden har fascinerat mig något enormt. Den har liksom allt. Sex, våld och intriger, maktmissbruk och sedan försök till en vild oplanerad flykt från rättvisan. Kunde inte ha skrivit ett bättre filmmanus själv.
2017-01-25, 01:45
  #7
Medlem
-Andreas-s avatar
Nominerad:
"Kommunal i blåsväder"

Länk:
(FB) Kommunal i blåsväder

Motivering:
LO's största förbund Kommunal's toppar badade i rödvin, champagne och horor.
Kommunalarbetarna betalade notan med sina medlemsavgifter.

Kommunal hade vid trådstarten gått back 320 miljoner kronor p.g.a dessa s.k konferenser och internutbildningar.

Svensken satte kaffet i vrångstrupen, svensken blev arg, svensken bet sig i underläppen och knöt näven i fickan.

När denne sedan hade återfått halv tankeverksamhet så skrev denne arga insändare till Aftonbladet och skrev arga inlägg på Facebook.

Fackförbundet Kommunal darrade på benen när Ula-Britt, 57, på Vårdcentralen som så många andra kommunalarbetare - hotade med att gå ur fackförbundet.
Den annalkande Domedagen för Kommunal förutspåddes.

Men.
Tack vare full tankeverksamhet vid desinformationspressarna i etablerad media och hos sociala medier
- uppnåddes en plot twist - där de arga kommunalarbetarna kom till sans, slutade skriva arga insändare och slappnade av den knutna näven som hållits knuten så intensivt i byxfickan.

Medlemsraset uteblev. Back to monkey business.

"Och så vitt vi vet, sitter tjuren Ferdinand än idag under korkeken och luktar på blommorna", som de säger.

Det var en underhållande tråd, därför nominerar jag den, det var många känslor på en och samma gång i den.
2017-01-25, 10:15
  #8
Medlem
Hatt-Kaninens avatar
Nominerad: Mehmet Kaplan dansar med vargar - anklagas för samröre med extremister - får avgå

Länk: (FB) Mehmet Kaplan dansar med vargar - anklagas för samröre med extremister - får avgå

Motvering: Flashback rapporterar om och granskar själva bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) kopplingar till fascistiska och islamistiska organisationer. Flashback-användaren Vimur förtjänar särskilt omnämnande då hon avslöjade Kaplans kopplingar till AKP, som slutligen ledde till hans avgång.
2017-01-27, 20:41
  #9
Medlem
Diagorass avatar
Mona Sahlins senaste fiffel- tillika kärleksaffär.

(FB) Sahlin skrev falskt intyg, avgår som nationell samordnare 2016-05-04

En person som aldrig lär sig av sina misstag och som dessutom varit statsministerkandidat för Sveriges största parti. Att hon dessutom är allmänt korkad och extremt dryg gör inte att sympatin för henne ökar. Mona Sahlins sista potatis inom politiken är nu ett faktum.
2017-01-28, 15:29
  #10
Medlem
Mikeyjamess avatar
Nominerar (FB) Åttondelsfinal: England-Island(SVT1 27 Juni 21:00)

Motivering: Det var sensationellt att Island överhuvudtaget tagit sig till EM och alla trodde det skulle bli en snabb sejour ut men 1-1 mot Portugal och sen Ungern fick vi upp ögonen för Island när Sverige gjorde sin sämsta insats på mycket länge.
När de sen slog Österrike med 2-1 och gick vidare från gruppen började magin, såväl på plan som på läktaren med den respektingivande och charmiga vulkanen.

De hade spelat lite tråkigt i gruppmatcherna och påminde om Aragones supertrista Spanien men i matchen mot England visade de att de kunde lira boll på flera nivåer. Det började med fullgjord straff för England men Island vände ganska snart till 2-1 samtidigt som 3000 islänningar krossade den annars övermäktiga Premier League-läktaren.

Vilken match och vilken härlig tråd där många flashbackare förenades i sin förtrollning av Island.
2017-01-29, 14:47
  #11
Medlem
Ambelains avatar
Jag nominerar följande högt uppskattade och diskussionsvänliga trådarna:


"Hur kan japanska gatukök anses vara värda av 3 michelinstjärnor?"
(FB) Hur kan japanska gatukök anses vara värda av 3 michelinstjärnor?

Motivering:
En av FBs viktigaste trådstarter det året som lyckades sätta fingret rakt på det exempellösa hyckleriet med att belöna japanska sushi-hak med 3 Michelinstjärnor.
och dessutom förklara exakt vad dessa sushirestauranger i själva verket är till sin nakna sanning - nämligen gatukök."Varför tror folk att det finns "äkta pizza"
(FB) Varför tror folk att det finns "äkta pizza"?

Motivering:
För det sätt som tråden visar hur starkt FB-användare kan engagera sig för sådant de tror är på riktigt, men som i själva verket endast är en "falsk nyhet", som de blivit itutade av överheten att tro på
Tråden bör vinna eftersom det med tråden bevisas att det finns massor av folk som på fullt allvar är beredda att gå i krig för "sanningar" såsom att det verkligen finns något sådant som "Äkta pizza" - som är "äkta" för att "någon" har sagt att det är "Äkta."
Trots att de i realiteten är exakt likadana som alla andra pizzor, de "falska" pizzorna."Militära valrossar i brittiska marinens tjänst"
(FB) Militära valrossar i brittiska marinens tjänst - eller vad betyder det?

Motivering:
För ett stycke grävande FB-journalistik av högsta klass, var FB-användarnas engagemang till slut lyckades knäcka den så långlivade myten om valrossar i den brittiska militärens tjänst.
__________________
Senast redigerad av Ambelain 2017-01-29 kl. 14:49.
2017-02-01, 00:03
  #12
Moderator
Moll-Es avatar
Nomineringarna är nu avslutade, omröstningarna kommer upp enligt tidsplanen.

Tidsplanen för årets Flashback Awards är:
  • Nominering 16 januari - 31 januari
  • Omröstning 6 februari - 20 februari
  • Presentation av vinnarna - 21 februari
För mer info:
(FB) Flashback Awards 2017 är här! Viktig information om nomineringsförfarande med mera!Tråd låst.

/Moderator