28 559 besökare online
1 081 858 medlemmar • 56 561 939 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Resor Övriga resediskussioner Long Stay: långtidsvistelser
Svara på ämne
Ämnesverktyg
FunkyPhil
Medlem
FunkyPhils avatar
För er jobbsökande i Sydney kan jag starkt rekommendera Work & Travel Company. Signade upp mig hos dem när jag kom hit, betalade en medlemsavgift på cirka 100$ och blev genast satt i arbete på olika byggplatser, flyttföretag etc.

22-25 dollar i timmen

Största plusset är nog att de hjälper dig med allt möjligt pappersarbete som kan vara aningen krångligt att fixa själv. Vare sig det är CVn, skattefrågor, certifikat för olika slags jobb så kan de hjälpa till med det mesta
 
deggen
Medlem
Då var ansökan på UCAS klar och jag hoppas på att kunna flytta till London till hösten. Men fram till dess har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra. Är antagen till Halmstad Högskola för att plugga bastermin men blir rentav deprimerad bara vid tanken, och inte blir det bättre av att jag kommer få behöva pendla två timmar om dagen....
Så funderar väldigt starkt på att dra till Australien för att jobba, som jag dessutom var på väg att flytta till i höstas för högskolestudier. Jag har i så fall tänkt göra det genom GoXplore för att göra det så smidigt som möjligt. Är det någon som har något att säga om dom eller borde jag gå en annan väg?
 
AttCza
Medlem
AttCzas avatar
Har någon av er bott i Adelaide? Jag har sätt några videos om Adelaide och belv fötrjust i staden. Jag funderar på att flytta dit.
 
Dritlei
Medlem
Hade ni valt Gold Coast eller Perth för att bo under längre tid? Är ute efter någorlunda bra stadsliv, bra stränder och varmt klimat året om. Känns som att det bara står mellan Perth och Gold Coast i mina kriterier. Är Perth verkligen så dött som jag läser? Är Gold Coast bara en turistfälla?

För/nackdelar?
 
LEXrasta
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Dritlei
Hade ni valt Gold Coast eller Perth för att bo under längre tid? Är ute efter någorlunda bra stadsliv, bra stränder och varmt klimat året om. Känns som att det bara står mellan Perth och Gold Coast i mina kriterier. Är Perth verkligen så dött som jag läser? Är Gold Coast bara en turistfälla?

För/nackdelar?

OK inte direkt svar på din fråga.

Om du kan leva med "kalla" vintrar så borde du kolla in Melbourne.
Personligen älskar jag Melbourne och hänger där en eller två gånger i månaden..
Fantastisk stad.
Massa god mat,öl och konst.. Utelivet är riktigt bra.. St Kilda är grymt...


Lycka till
 
Avhuggethuvud
Medlem
Avhuggethuvuds avatar
Vad säger ni om att studera i Australien? Några skolor man ska undvika? Nån som har information man kan fråga?
 
nerdinside
Medlem
nerdinsides avatar
Hur ser det ut för mig som är snart 28 år ( i december)? Hört att working holiday kan man bara få tills man är 30 år. Är jäkligt sugen på att åka dit och är inte rädd för hårda jobb alls.

De utbildningar jag har duger nog inte där (lastbilsförare och behörighet för diverse maskiner som grävare, hjullastare och tornkran), men är en sådan person som lär mig skitsnabbt oavsett vad det är. Finns det något man kan utbilda sig till där och komma igång med jobb?
 
Rawbiz
Medlem
Hej! Jag har varit i Australien, men bara runt Sydney och lite uppåt i 3 månader för ca. 10 år sen. Nu fick vi en möjlighet att åka ut och jobba med företaget jag jobbar på för tillfället.

Jobbet är inom spelindustrin och på grund av olika lagar så måste vi få och öppna kontor i Darwin, NT.
Jag har läst lite om stället här på FB och självklart har jag gjort min undersökning, men är nu ute efter folk som bor eller har bott där en längre tid.

Vad tycker ni om Darwin? Vad hatar ni och vad gillar ni? Vi är en familj med två barn och alla av oss älskar naturen, att vara ute och pallar inte med stora städer/folk, själv tror jag att Darwin skulle passa oss bäst eftersom vi är så osociala
 
Svara på ämne

Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f717009

Svara Topp Dela