26 786 besökare online
1 074 466 medlemmar • 56 261 837 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Politik Politik: inrikes Partier och partipolitik
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Frysfacket
Medlem
Mycket gnäll om att föreningar inte vill hyra ut sina lokaler till olika saker! Enligt många här på fb så är ju SD ett 25%parti!Det skulle betyda att runt 2.5 miljoner svenskar är SDare! Jag är medlem i en förening med 500 medlemmar och vi har en egen lokal! Det skulle ju betyda att SD har runt 5000 egna lokaler dom kan vara i någonstans i Sverige.! Någon som vet hur många egna lokaler SD har?
 
Motor_666
Medlem
Motor_666s avatar
Detta är inte demokrati.

Att kalla ett parti rasistiskt, nazistiskt och främlingsfientligt utan grund för att sedan neka detta samma rättigheter som andra folkvalda har är förtryck.
 
goran744
Medlem
goran744s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Frysfacket
Mycket gnäll om att föreningar inte vill hyra ut sina lokaler till olika saker! Enligt många här på fb så är ju SD ett 25%parti!Det skulle betyda att runt 2.5 miljoner svenskar är SDare! Jag är medlem i en förening med 500 medlemmar och vi har en egen lokal! Det skulle ju betyda att SD har runt 5000 egna lokaler dom kan vara i någonstans i Sverige.! Någon som vet hur många egna lokaler SD har?
Det är inte av vikt i den här frågan, kan jag tycka.
Det handlar om vem som hamnar i ett utanförskap.
Ett utanförskap som våra politiker säger sig inte acceptera men som de gladeligen tillåter mot människor med åsikter de inte tycker om.
De står dessutom framför Svenska folket och visar oss alla vilka mobbare de är.

De är så att säga "alla" andra mobbares förebilder och föredöme.

Dvs . Våra politiker får mobba andra. Då får också vi mobba andra.
Så sade sedan Pelle 15 år då han mobbade Kalle 14 år.
Samt Pellevänster 35 år då han mobbade Kalle SD 30 år.
Chefen Nissegod då han sparkade NisseSd
Folkets hus likaså.
Osv, osv....
__________________
Senast redigerad av goran744 2017-01-13 kl. 19:22.
 
8711
Medlem
8711s avatar
Sverigedemokraterna i Gällivare skriver själva om saken i flera inlägg på sin Facebook-sida:

Det ursprungliga inlägget om att Jimmie Åkesson besöker Gällivare:

Citat:
Vi hälsar alla medlemmar, väljare och sympatisörer välkomna till årets första stora begivenhet!
Jimmie Åkesson kommer till Gällivare!

https://sv-se.facebook.com/sverigede...4219859986177/

Sedan kom beskedet om att SD inte får hyra lokalerna med kort varsel då kostnader för annonsering och annat om mötet redan gått ut:

Citat:
Idag gick information ut i det lokala annonsbladet Kometen att Jimmie Åkesson och Stefan Jakobsson kommer till Gällivare för ett öppet möte på Gällivare Folkets Hus.

Kort därefter ringde Lena Lindberg (Ordförande i styrelsen, Folkets Hus) upp oss och meddelade att de avbokar oss och att vi inte är välkomna då vi är en enligt henne rasistisk förening. De har vetat om vår bokning sen december och väljer nu alltså att boka av med kort varsel.

Folkets Hus får ekonomiska bidrag från Gällivare Kommun och ska vara en öppen plats för alla. Och vi har haft tidigare årsmöten och medlemsmöten där utan problem. Vi har tvärtom trivts med Folkets Hus som lokal och personalen där är alltid hjälpsam och tillmötesgående.

Tyvärr har vi nu fått jaga en ny lokal. Information om ny plats kommer inom kort. Och tyvärr har detta inneburit merkostnader för oss som förening med tanke på bortkastad annonsering och en fördyrning av lokal, logistik med mera. En kostnad som vi anser att Folkets Hus borde stå för då de avbokar med otroligt kort varsel.

SD begär nu att Folkets hus mister sina bokningar av kommunen, bland annat för kommunfullmäktige-möten, plus att SD begär att kommunens bidrag till Folkets Hus i Gällivare dras in med omedelbar verkan då alla i kommunen inte är välkomna till verksamheterna där.

Citat:
Så vi har varit i kontakt med Kommunfullmäktiges presidieordförande om att vi hädanefter förväntar oss att Kommunfullmäktige hålls i andra lokaler då vi som Sverigedemokrater inte är välkomna på Folkets Hus. Vi kommer även att skriva en motion till Kommunfullmäktige om att dra tillbaka de kommunala ekonomiska bidragen till Folkets Hus Föreningen i Gällivare.

https://sv-se.facebook.com/sverigede...39721036102726

Citat:
Vi har inte haft tid att följa den s.k. debatten på Folkets hus Facebooksida men det lilla vi har tagit del av lämnar väldigt mycket i övrigt att önska av båda "läger". Att själv ge sig in i den debatten är alldeles otänkbart då debattklimatet är hårt, hatiskt och oresonligt.
För oss är det lite av en gåta att en verksamhet som säger sig vilja motarbeta bl.a. politisk extremism låter de värsta av politiska avarter "skrika ikapp" på deras Facebooksida.

Det ryktas nu även om att personal och/eller ledning på Folkets hus har utsatts för hot vilket vi både tar avstånd ifrån och djupt beklagar.

En styrelse som fattar odemokratiska eller orättfärdiga beslut förtjänar givetvis kritik men då skall den framföras sakligt och med vettiga argument. Det samma bör också gälla för alla de som anser att Folkets hus har fattat ett klokt beslut.

https://sv-se.facebook.com/sverigede...40983062643190

Sverigedemokraternas representant i Gällivare har skrivit ett inlägg på SVT:s lokala sida om saken:

Citat:
Under onsdagen stoppade Folkets hus i Gällivare Sverigedemokraterna från att ha ett möte i föreningens lokaler. Och reaktionerna har varit många – kommentarer och hot har gjort att Folkets hus och parkers säkerhetsavdelning kopplats in.

Att beslutet väckt starka reaktioner har även Paula Palmqvist, sverigedemokrat och kommunfullmäktigeledamot i Gällivare märkt av, däremot har hon inte hört talas om de kommentarer och hot som Folkets hus fått ta emot.

– Jaha, det var ju illa. Kommentarer får man räkna med när man har en sida, men hot och personangrepp är aldrig acceptabelt. Vi har haft jättemycket trafik på vår egen sida också och vi försöker plocka bort sådant som är opassande.

Den här frågan har ju väckt en hel del reaktioner, hur har du märkt av det?

– Många har hört av sig, bland annat andelsägare till Folkets hus som inte känner att de vill stå bakom beslutet, säger Paula Palmqvist.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/nor...-personangrepp
 
8711
Medlem
8711s avatar
Ny tid och plats för mötet i Gällivare har nu utannonserats:

Citat:
OBS Information angående måndagens öppna möte med Jimmie Åkesson och Stefan Jakobsson:

Ny lokal för mötet blir NORDAN i Malmberget. Järnvägsgatan 7.
Kl 18:00-20:00.

Varmt välkomna medlemmar och sympatisörer.
Med Sverigevänliga hälsningar, SD Gällivare och SD Norrbotten

https://sv-se.facebook.com/sverigede...074067/?type=3

Artikel om Nordans uthyrning till Sverigedemokraterna på SVT Norrbotten:

Citat:
Nordan öppnar dörrarna för (SD)

Lokalfrågan har löst sig för Sverigedemokraterna. Sedan Folkets hus i Gällivare stoppat partiets möte har en ny lokal hittats.

Under onsdagen kontaktade Sverigedemokraterna Nordan i Malmberget som lovat att öppna sina lokaler för partiet.

– Som vi ser det är det en vanlig offertförfrågan från en kund. Visserligen från ett kontroversiellt parti men det är ändå ett riksdagsparti vi pratar om, säger Mats Rantapää, platschef på Nordan.

Citat:
Så ni har inte någon policy om vilka ni hyr ut till?

– Visst finns det säkert någon vi skulle kunna neka men är det ett riksdagsparti så tycker vi inte att vi kan neka dem. Jag tycker inte som dem, jag är socialdemokratisk fullmäktigeledamot i Gällivare, men det är min privata sida.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/nor...orrarna-for-sd

Heder till Mats Rantapää som har en starkare demokratisk syn än många andra av sina partikollegor.
__________________
Senast redigerad av 8711 2017-01-13 kl. 19:19.
 
8711
Medlem
8711s avatar
Folkets hus styrelsemedlemmar påstår sig ha kommunstyrelsen bakom sig i beslutet att stänga ute Sverigedemokraterna från Folkets hus lokaler, trots att föreningen bakom Folkets hus är finansierad av kommunala medel och alltså skattebetalarnas pengar.

Hur ser lagarna ut angående det och hur är det med lämpligheten i att en politisk motståndare, socialdemokraterna i Gällivare, ger sitt stöd till att särbehandla ett parti negativt i kommunalt finansierade verksamheter? Är det enligt alla regler och lagar okej att kommunstyrelsen/sossarna går ut och ger sitt stöd till att folkvalda inte behandlas likvärdigt av kommunalt finansierade Folkets hus?

Är det ett lämpligt agerande av makthavare i kommunstyrelsen?

Citat:
Det har påpekats att Folkets hus får kommunala medel, och det stämmer, och därför borde hyra ut till alla. Men vi har kommunledningen bakom oss i detta.

http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/...-10390556.aspx
 
ganglere2
Medlem
ganglere2s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Motor_666
Detta är inte demokrati.

Att kalla ett parti rasistiskt, nazistiskt och främlingsfientligt utan grund för att sedan neka detta samma rättigheter som andra folkvalda har är förtryck.

Sverige är inte demokratiskt idag. Om det ens har varit det. Någonsin.
 
8711
Medlem
8711s avatar
Nu kan ni höra när Feministinspektionen i form av en ung tjej ringer och konfronterar styrelsemedlemmen Lena Lindberg från Folkets hus i Gällivare. Hon visar sig stödja kommunism och tycker pengaöverföringar till detta är förenligt med allas lika värde, något hon inte vill definiera vad det är. Hon tycker en massa å hela Gällivares vägnar. Är detta och denna särbehandling av åsiktsmotståndare verkligen något som kommunen tänker fortsätta stödja ekonomiskt med skattebetalarnas medel?

https://www.youtube.com/watch?v=fBhlppeD72s
 
TeleporteraTaliban
Medlem
TeleporteraTalibans avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av EricViking
Jag menar att SD långt ifrån, värderar alla på samma sätt. Oavsett var man kommer ifrån.

Haha va, vad yrar du om?
 
8711
Medlem
8711s avatar
Citat:
Alla ska vara välkomna

1975 höll Sveriges dåvarande Socialdemokratiska statsminister, Olof Palme, sitt berömda tal om ”Diktaturens kreatur” – ett oerhört inlevelsefullt brandtal om det politiska förtrycket i dåvarande Tjeckoslovakien.

Nu drygt fyra decennier senare så är det Socialdemokraterna själva som inte hedrar sina egna historiska värden om demokrati och yttrandefrihet utan iklär sig rollen som ickedemokrater som vill kväva det fria ordet.

Att Sverigedemokraterna är ett parti som genom hårt och medvetet arbete utvecklats till en demokratisk folkrörelse som värnar om det fria ordet är nu lika tydligt som att Socialdemokraterna under samma tid valt en annan väg – nämligen den att försöka tysta och frysa ut sina meningsmotståndare!

Folkets Hus i Gällivare är en förening som erhåller skattemedel för att vara öppet för alla och skall bland annat erbjuda samhällets medborgare en möjlighet att arrangera möten och sammankomster, något man idag väljer att göra avsteg ifrån genom att avboka ett sedan en månad tillbaka planerat och bokat möte. Detta samtidigt som de gladeligen tar emot skattemedel även från Sverigedemokrater.

http://nsd.se/insandare/alla-ska-var...-10393795.aspx
__________________
Senast redigerad av 8711 Igår kl. 16:58.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela