• 28 080 online
  • 1 152 736 medlemmar
  • 59 633 027 inlägg
  • 3
  • 4
2017-01-10, 01:14
  #37
Medlem
trollgubbens avatar
Självklart kan man avla fram beteenden hos människor. Varför skulle det funka för alla djur utom människan? De som inte tror detta är förda bakom ljuset och tror att alla människor är lika, att det bara handlar om kultur och uppväxt, men så är inte fallet.
Citera
2017-01-11, 11:41
  #38
Medlem
Obehaglig och farlig nonsensvetenskap

https://en.wikipedia.org/wiki/Inheri...haracteristics

Särdeles obehaglig anhängare: https://en.wikipedia.org/wiki/Trofim_Lysenko

Citat:
"Scientific dissent from Lysenko's theories of environmentally acquired inheritance was formally outlawed in the Soviet Union in 1948."

Tro på teorierna, annars blir det enkel biljett till Sibirien.
Citera
2017-01-15, 06:48
  #39
Medlem
kuntakinte55s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DrSvenne
Jag har skrivit om detta tidigare, och jag tror det är nonsens, BS, det antal steriliseringar som genomfördes var nog så litet totalt sett att det inte gjort något genomslag i populationen, varken rasmässigt eller genmässigt. Gruppen av steriliserade tillhörde ju kategorin av folk som inte fick många barn totalt sett ändå, dvs de bildade aldrig funktionella flerbarnsfamiljer ändå.

I rätt så många fall av kvinnliga steriliseringar så handlade det om att man var oroliga för kvinnans/fostrets hälsa om hon skulle bli gravid, det gällde framförallt bla alkoholbruk, och ibland sammanväxningar i äggledarna osv.

För manliga steriliseringar handlade det bla om manliga alkoholister, man antog då att män som var grava alkoholister blev mera deprimerade om de blev pappor. Dvs de kände sig ännu mer hopplösa i många fall. Vilket också fanns i socialhälsans rapporter.
Ungefär 2% av befolkningen anses ha psykopat-egenskaper och man steriliserade ungefär 1% av befolkningen. Man steriliserade inte specifikt psykopater men ändå var det samhällets absoluta bottenskikt man riktade in sig på. Att det inte skulle vara mätbart ser jag som en större spekulation än att det skulle vara mätbart. Som jämförelse kan man enkelt mäta skillnader i våldsbenägenhet mellan svarta och vita i USA, vålsstatistiken är mycket tydlig där men censurerad i sverige. Den genetiska kopplingen till våldsbrott kan även mätas genom att se på biologiska syskon som växt upp i skilda familjer där man i en mycket stor undersökning kommit fram till att miljö har relativt liten påverkan.
Citera
  • 3
  • 4