24 003 besökare online
1 096 209 medlemmar • 57 123 883 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Vetenskap & humaniora Filosofi Akademisk filosofi
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Kokoluring
Medlem
För att ge det här en mer positiv inriktning - Vore intressant om någon som har koppling till filosofisk intstitution kan svara : Vilken är den grundläggande mekanismen för att landvinningar från de filosofiska institutionerna skall spridas till andra vetenskaper?
 
rootswaller
Medlem
rootswallers avatar
jag är inte särskilt insatt men vet att filosofer kan delta i olika multidisciplinära projekt. Inom det vi i Sverige kallar för teoretisk filosofi finns det ganska stark koppling till bl.a. datavetenskap, A.I. etc. som i alla fall delvis utnyttjas och ganska konkret bidrar till samhällsbygget (om inte annat så till maskinernas kommande och oundvikliga terminator-revolution ).
 
TB12P
Medlem
TB12Ps avatar
Filisofera......det kan vi göra när vi inte vet vad vi pratar om,eller varför vi pratar om något,vi kan säga samma sak 15 till 20 ggr med lite variation i ordvalet och tycka det låter lika bra,ju längre o mer komplicerade ordval det blir desto mer förnöjt blir det.
 
SecundusSilent
Medlem
SecundusSilents avatar
Det är högst tveksamt att den bidrar till något "bygge".

Den består i Sverige av två delar, praktisk och teoretisk.

Den teoretiska finns redan inom matematiken, lingvistiken etc.

Den praktiska finns överallt där det finns ideologiproduktion och det är på många håll, inom både staten och i den privata sfären.

Filosofiämnet kan läggas ned.
 
ivanivan
Medlem
Alla som tänker något alls lurar sig själva.
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela