• 34 438 online
  • 1 128 720 medlemmar
  • 58 562 043 inlägg
2016-02-18, 16:26
  #445
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av LuxAeterna921
Annars att de behövs stora män som brandmän är just för det krävs rå styrka att forcera hinder inne i byggnader och sedan lyfta upp och bära ut människor ur byggnaden som är medvetslösa. Är där två barn kan en brandman kanske ta ett på vardera axel och bära ut. Den lilla tjejen till brandhen orkar givetvis inte lyfta lika mycket som en 70kg tyngre man och orkar bara bära ut ett av barnen varvid det ena barnet dör.

Det finns en annan fördel med att vara tyngre, det är att luftpaketet och larmstället utgör en mindre del av din kroppsvikt. Exempel, man 75 kilo - då utgör 20 kg utrustning ca 28% av din kroppsvikt. Kvinna 55 kilo då utgör 20 kg utrustning 36% av din kroppsvikt. Kontenta - du har mycket mer att släpa på som kvinna, och du måste lägga mycket mer kraft på att släpa på din utrustning. Det är helt enkelt en stor fördel att vara lite större när man rökdyker.
Män har även större lungkapacitet vilket gör att de okar mer och längre. Ja vi är nog överens om att det inte finns så himla mycket plats för kvinnliga brandmän...
En annan aspek - för de som nu påstår att det finns monsterkvinnor... Ja det gör det, men tid de presterar är kort, i förhållande till män. Normalt rökdyker män till de är 50 - en kvinna kommer inte hålla längre än 35, sen kommer hennes fysiska förmåga att dala väldigt snabbt och risken för skador på grund av yrkets tyngd är överhängande. Kvinnor har svagare skelett, svagare muskelfäste, svagare senor, ligament osv. Allt slits mycket fortare på en kvinna. Så det kommer bli en mycket högre omsättning på kvinnliga brandmän och mycket större andel sjukskrivningar på grund av förslitningar. Det är inte kul att bli pensionär vid 40 med smärtor - men det är det ingen batikhäxa som funderat på.
Citera
2016-09-19, 08:45
  #446
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av pirol
Hjälp tornen rasar, vi går hem och tar en kaffe nu!


Det är väl ofta brandmän utsätter sig för risker?
Nej - det är inte ofta brandmän utsätter sig för medvetna risker faktiskt.
Det VAR vanligt för 20 år sedan och bakåt, men man har gått ifrån det tänket och idag är det brandmannens säkerhet som är prio ett. De stora riskerna är numera bilolyckor, vid arbete på väg och cancerrisken.
Citera
2016-09-22, 21:47
  #447
Medlem
Har alla idioter i denna tråd missat att det finns intagningsprov för att bli brandman?
Citera