32 092 besökare online
1 050 206 medlemmar • 55 020 044 inlägg
Användarnamn 
Lösenord
Flashback Forum Samhälle Utbildning och studier
Svara på ämne
Ämnesverktyg
Gitsab123
Medlem
kan man gå naturvetenskap på gymnasie och komma in på civilekonom linje till högskola?
 
Underdogsomfan
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Gitsab123
kan man gå naturvetenskap på gymnasie och komma in på civilekonom linje till högskola?
Ja, det enda som krävs är Matte 3 utöver den grundläggande behörigheten.
 
Mickeboyy
Medlem
Finns det något ekonomiskt program där man slipper massa engelska?
 
Mickeboyy
Medlem
Vilka är dom bästa Ekonomiutbildningarna som finns i Göteborg?
 
_Baste_
Medlem
_Baste_s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Mickeboyy
Vilka är dom bästa Ekonomiutbildningarna som finns i Göteborg?
Finns bara en:http://handels.gu.se/utbildning/Prog...onomprogrammet
 
_Baste_
Medlem
_Baste_s avatar
Citat:
 Ursprungligen postat av Mickeboyy
Finns det något ekonomiskt program där man slipper massa engelska?
Nästan all undervisning är på svenska men det blir svårt att komma undan engelsk kurslitteratur. Men böckerna brukar inte vara skriven på svår engelska. Du får nog ta tjuren vid hornen angående engelskan om du vill plugga på universitetet ö.h.t. Även i arbetslivet måste du kunna engelska.
 
butterflykniv
Medlem
Citat:
 Ursprungligen postat av Herem
Skitsnack. Hopslagningen med Gotland är en Uppsalaekonoms sista problem och vidkommer inte ekonomerna över huvud taget. Att sammanslagningen var ett desperat drag i ett läge där det rimligaste alternativet, total nedstängning av verksamheten i Visby, inte var aktuellt må vara sant, men att gråta previligierade krokodiltårar om hur detta på något sätt ska ha påverkat Uppsalaekonomers status är bara helt utan grund.

Jag menar att problemen med ekonomutbildningen kan sammanfattas i följande:
- Löjligt låg ambitionsnivå. Man har medvetet sänkt ribban gång på gång för att man fattar att eleverna som läser här är inte intresserade av ekonomi lika mycket som dom är intresserade av status. Kraven är på sina ställen häpnadsväckande låga.
- Överintag och undermåliga lokaler. Ja, lokaler spelar roll, i alla fall om man tvingas in i en sådan överbefolkad jävla ursäkt till byggnad som Ekonomikum. Känslan ligger närmare brittiskt slavskepp än akademisk studieplats.
- Resursbrist. Det är uppenbart att FEK-spåret är en kassako för institutionen, då kostnaden för en föreläsare under flera veckor kan dra in pengar för hundratals studenter i salarna. Examinations- och undervisningsformer som kräver timmar av lärare kan du glömma. Istället för att ha givande seminarium och övningar (medgivet: elevernas totala ointresse för ämnet är ett problem för seminarium) måste man ha saltentor där rättningen inte ens tar hänsyn till studentens lösningsmetod utan tittar direkt på slutsvaret. Fel svar? Synd, riktigt jävla synd.

Citat:
 Ursprungligen postat av FBdasen
typ sammaJag läser på SU, två första åren satt jag i en sal med 4-500 andra med olika föreläsare 2-3 gånger i veckan och kanske max 2 seminarium med 40 andra i månaden. Det är boskapsdjur som rör sig där för att institutionen ska dra in cash, stött på riktigt många idioter under min studietid.
Men det kanske är likadant på de andra universiteten.
Karriärcentret erbjuder rena rama skitjobben som läxhjälpare och ekonomiassistenter etc. Inga finansstudenter som åker på årlig londonresa, "sveriges" största jobbmässa för ekonomstudenter kan inte ens dra till sig några företag från omx larg cap utöver bankerna, knappt någon mid cap för den delen heller. Nej, SU platser kanske på plats 3 eller 4 i din lista.
bump
 
Svara på ämne
Svara Topp Dela