• 66 215 online
  • 1 214 281 medlemmar
  • 62 635 965 inlägg
  • 4
  • 5
2016-08-08, 01:27
  #49
Medlem
nobbenss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av husGUDEN
Ja, you don't say? Men för att använda din liknelse så är symtom subjektiva och en del är så kraftiga att de tar över alla aspekter av livet. Alltså det är ofta en lång och slirig väg innan du kliver in i ett aktivt horse-beroende - när det väl har snurrat igång på allvar så tror man ju seriöst inte att det är möjligt att kicka skiten.. Nej fy fan, verkligheten är inte så svartvit som du tror.. men soft, grattis - du blev ren av en sektig miljö.. du är inte den första och inte den sista. Moraliserar du över att kollegan äter antidepressiva under vintern också?

Vad är det med programmen som gör att det skaver i dig? Att man "ger bort knark" till missbrukare?! Ser du hellre att de dör? Uppriktigt intresserad faktiskt. Simma lugnt!
Absolut inte att jag missunnar någon droger - tvärtom skulle jag helst se att alla droger avkriminaliserades under tiden vi skapar det samhälle som ska till för att göra droger överflödiga som sinnesjusterare. Ett samhälle med ett enda gemensamt vi, där varje drogintag skulle resultera i ett omedelbart sämre mående om det företogs.

Fan vad man garvade efter den första verksamma haschpipan och det för att man för första gången förnam hur urbota dum ens tillvaro och levnadsbetingelser var. Idag vet i alla fall jag på sätt o vis och i mångt och mycket bättre. Jag vet att det egentligen inte alls är något att skratta åt utan att istället ta på allra största allvar och göra någonting åt.

Jag har slutat att medelst hallucinogener filosofera (skrattet avklingade efterhand) över vår miserabla sociala situation. Jag har slutat ställa mig åt sidan i ett töcken av opiater eller bensodiazepiner. Jag har slutat att via centralstimulantia försätta mig i ett besatt exalterat tillstånd och jag har slutat socialisera med hjälp av alkohol.

Detta önskar jag också trådskaparen och hans flickvän ska komma dem till del så de kan bli den kärnfriska kärnfamilj de så innerligt önskar bli och vara. Därav mina råd att nolla nu idag!
Citera
2016-08-08, 16:23
  #50
Medlem
ljusetssvins avatar
Citat:
Ursprungligen postat av staffanwestberg
Låter fruktansvärt. Jag får uppfattningen att hon inte fått samhällets hjälp alls. Det berör mig väldigt illa. I mina ögon borde hon få en gratis villa att bo i så att hon kan återhämta sig osv. Jag undrar tyvärr också vad hon råkat ut för av män eftersom hon valt att ta droger trots sin vackra änglasjäl.
Öh läs tråden din jävel, hon är ju fan läkare och har fri tillgång på knark och han är AKADEMIKER!!!
Dom båda är oerhört framgångsrika samhällsmedborgare!!!

Ts säg åt din oerhört fantastike själsfrände som du älskar så oerhört mycket att sluta med droger helt och hållet eller sätta sig själv i metadon proigrammet liksom så ornare sej!
Citera
2016-08-08, 18:05
  #51
Medlem
Lagerthas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av mr.spencer
Eller så kör du på, det kanske är er grej.
Skaffa inga barn dock.

Hoppa över barn bara, ni kommer ändå inte att kunna ta hand om det ihop.

Finns det ett enda exempel på ett missbrukande par som kommit ur det tillsammans och levt ett bra liv?
Citera
2016-08-08, 22:55
  #52
Medlem
löktårtas avatar
Ingen kärlek eller vänskap i världen kan överleva opiater. Opiater trycker på alla rätt knappar vid rätt tidpunkt. Din partners behov kommer alltid i andra hand. Opiater är den perfekta egotrippen.
Citera
2016-08-08, 23:06
  #53
Medlem
Gnomegirls avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lagertha
Hoppa över barn bara, ni kommer ändå inte att kunna ta hand om det ihop.

Finns det ett enda exempel på ett missbrukande par som kommit ur det tillsammans och levt ett bra liv?

Ja, i mitt fall finns det faktiskt.
En av mina killkompisar när jag var liten hade sprutmissbrukande föräldrar. Man hittade sprutor överallt när man var där, men han har klarat sig bra mycket bättre än vi andra WT-ungar.

Han har bra jobb, familj, osv. Föräldrarna har det dock gått sämre för, vräkta från villan osv...'¨

Edit: Sorry, såg ni frågade efter par. Där vet jag nada..

MVH/Gnomegirl
__________________
Senast redigerad av Gnomegirl 2016-08-08 kl. 23:08.
Citera
2016-08-09, 02:36
  #54
Medlem
gundesvansomindians avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lagertha
Hoppa över barn bara, ni kommer ändå inte att kunna ta hand om det ihop.

Finns det ett enda exempel på ett missbrukande par som kommit ur det tillsammans och levt ett bra liv?

Vet ett par som missbrukade tjack tillsammans i säkert 5 år, de är båda rena idag men de valde dock att gå skilda vägar 6 månader in i nykterheten. Så de lever ett bra liv, fast inte tillsammans.
Citera
2016-08-09, 15:04
  #55
Medlem
Tronkans avatar
sätt så många människor i min bekanskapskrets som gått bort av exakt samma anledningar.
Om du älskar henne så håller du dig borta tills både du & hon är tillräckligt clean för att börja umgås, helt utan droger.
Ni kommer gräva varandras gravar annars. du hennes och hon din, fakta.
Citera
2016-08-09, 15:47
  #56
Medlem
rainbowkittens avatar
Jag själv är sprutnarkoman och jag träffade en kille som oxå är sprutnarkoman när jag varit nykter 3 månader (även han hade nykter tid). Det gick inte lång tid innan båda tog ett återfall. I ett år höll vi på och det förstörde oss, och det är bara tur att vi båda lever idag. Tyvärr känner jag inget par som nyktrat till tillsammans... Jag ska åka på behandling igen snart och kommer inte göra om det misstaget. Vill man ha ett nyktert liv så tror jag det är bäst om man har ganska lång nykterhet bakom sig ifall man träffar en likasinnad sprutnarkoman. Även den bör nog ha nykter tid.

Men det som är mest oroande med det du skriver är att hon anser att det inte är ett problem. Det måste du nog prata om med hon. Går du/ni på AA/NA möten? Ifall ni gör det eller börjar göra det rekommenderar jag er att gå på möten själva. Visst kan ni gå tillsammans då och då. Men resan ni gör till att leva nykter är eran egen som ni måste göra själva. Vet själv att det kan bli rörigt när man gör den "tillsammans", finns risk att ni blir varandras terapeut/sponsor. Några tips bara
__________________
Senast redigerad av rainbowkitten 2016-08-09 kl. 15:51.
Citera
2016-08-09, 16:13
  #57
Medlem
Soluss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Lagertha
Finns det ett enda exempel på ett missbrukande par som kommit ur det tillsammans och levt ett bra liv?
Japp. Jag känner ett par som idag lever bra ihop som en familj med barn idag där det förr stundom varit väldigt kaotiskt och destruktivt. IV'are båda två i många år.

Jag själv har gjort samma resa, dock valde jag av andra orsaker att avsluta det kapitlet i mitt liv.
Citera
2016-08-10, 03:39
  #58
Medlem
BallsMans avatar
Kärleken är en sjuuukt stark motivation till *allt"

Dock vill jag påpeka att de droger som tas intravenöst kontra "lättare" typer av läkemedel mot ångest eller exempelvis missbruk av värktabletter - kan få dödlig utgång ganska enkelt vad det avser Sprutnarkomanerna.

Om du genuint älskar henne - så ringer du polisen... hon kan inte fortsätta med det där, kommer att sluta illa förr eller senare.

Hon kommer att förstå dig med tiden när hon är mer renare i sinnena.

Om du inte vill ringa polisen.
FÖRSÖK att få med henne till ett DAA-möte.

Har varit på några sådana, där finns all walks of life och personer i alla åldrar och både tjejer och killar som - på ett eller annat sätt har någon form av beroendeproblematik, eller har haft.

Där gör de ingen skillnad mellan folk och fä, menar jag.

Det är oftast där man finner någon slags gemenskap och drivna personer med hjärtat på rätt ställe - som accepterar det man har att "bekänna" helt enkelt.

Finns myyycket samarbeten mellan DAA och olika typer av forskningsteam/läkare med missbruk som sina hjärtefrågor/terapeuter/behandlingshems-föreståndare/etc.

De kommer på besök emellanåt och - ser - vem som verkligen behöver hjälp, och vilken hjälp som passar bäst - till skillnad från den reguljära Beroendeenheten/vuxenpsykiatrin.

Har sett s.k före detta deep shit needle junkies många gånger på dessa möten - oavsett hur de mår - så är folk sympatiska och hjälper dem så gott det går.

PS: Sprutnarkomanerna jag sett där, har det blivit folk av - drogfria sådana

Önskar er lycka till.

PS 2: Jag har full förståelse för er situation och är definitivt inte fläckfri själv.
Citera
  • 4
  • 5