• 3
  • 4
2015-12-12, 22:10
  #37
Medlem
Vedklyvens avatar
Är det inte dags att SD blir lite mer högröstade när det gäller Svenska Försvaret.

Den makabra avrustningen av Sverige de senaste 20 åren är väl någon del i projektet "Avskaffa landet Sverige" antar jag.

Nu surrar allianspartierna om att vi ska avskaffa den historiskt framgångsrika Svenska neutraliteten i tron att NATO-medlemsskap ska kompensera för det förfallna ickefungerande försvaret.

Ett program i SVT Dokument inifrån "Vad hände med försvaret" rekommenderas. (Det är inte ofta som jag rekommenderar SVT).

http://www.svt.se/dokument-inifran/v...-med-forsvaret
Citera
2015-12-12, 23:02
  #38
Medlem
SD har vad jag vet aldrig varit otydliga med att de vill satsa mer pengar på försvaret. Däremot har det varit lite oklart egentligen vad de vill göra, hur det skall gå till osv. SVT dokument inifrån var om jag inte minns fel nu ett rätt bra program som belyste frågan, den var dock inte SD specifik.

Det har under de senaste dagarna varit en debatt mellan SD och M på SvDs debatt sida rörande ett svenskt NATO medlemskap.

[1] http://www.svd.se/sd-darfor-ar-nato-...ativ/om/debatt
[2] http://www.svd.se/sd-ser-inte-verkli...a-natodebatten
[3] http://www.svd.se/m-inte-langre-trov...agan/om/debatt

Om jag tolkar debattartikeln, och uppföjningen, rätt vill SD i praktiken att Sverige inför det gamla invasionsförsvaret igen. Med fokus på ett defensivt försvar och ett starkt samarbete med Finland. Vi vet däremot fortfarande inte om Finland ens är intresserade av detta.

Däremot, som SD påpekar, sakar Alliansen och M i synnerhet trovärdighet efter att ha totalt slaktat försvarsmakten under tiden de regerat och nu helt plötsligt har de insett problemet och tror att NATO är lösningen, och räddningen, på problemet. Att nu börjar slänga lite pengar på FM och tro att problemet är löst är nog ganska typiskt för de Nya Moderaterna.
Citera
  • 3
  • 4

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback